Najlepiej ubrane postacie w serii

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Nie no... Nie lubię mundurków ;) Za to lubię sukienki takie jak np. ta od Selphie XD
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

mundurki są fajne :D Szkoda właśnie, że u nas nie ma takich ładnych. Nasza klasa chce pójść do dyrektora, zrobic taką akcję, żeby były mundurki, bo tak to każdy będzie równy, nikt nie będzie się wyśmiewać, że ktoś wygląda tak a ten tak, tylko wszyscy jednakowo, ale nie wiem czy się to opłaca jak za 2 lata opuścimy szkolne mury...
A wracając do tematu:
VII - Sephiroth, Aeris (chociaż nie lubię różowego :P), Vincent ( :D ), Cloud, VIII- Rinoa, Squall, Irvine,
IX- Eiko, Zidane, Vivi, Kuja ( :D ), Freya,
X - Tidus, Yuna, Rikku, Auron
X-2 - Yuna, Paine, Rikku (original, bo już zapomniałam jak się nazywają te kostiumy i jak wyglądają...)
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Kermi pisze:original, bo już zapomniałam jak się nazywają te kostiumy
Czy czasami nie chodzi Ci o Dresspheres? Mi te stroje z FFX-2 się strasznie opatrzyły - ciekawe dlaczego :D

Zauważyłam, że Paine nosi bardzo podobny strój do tych, jakie noszą artyści tańczący w paradzie Edei z ff8 - trzeba się przypatrzeć :P
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Kiedy to było.. :lol: Ja w VIII grałam ze 2 lata temu ostatnio... Nie pamiętamj już tego wszystkiego dokładnie, ale to te co tak skakały z tymi tamburynami (chyba tak to się nazywa...)?? To moim zdaniem nie podobne... I tak - chodzi o Dresspheres. Fajny jest ten co one się zamieniają

Kod: Zaznacz cały

w Moggle'a albo Cactuara (ale to zależy od tego, która się zamienia, bo każda ma inną maskotkę :D ) 
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Nie wiem, czy zaliczyłabym to do spoilera, ale jeśli tak... Chodziło Ci o Mascot na pewno ;)

Kermi pisze:ale to te co tak skakały z tymi tamburynami (chyba tak to się nazywa...)??
Tak, o nich chodzi. Jeśli Tobie nie przypominają - trudno... Tu nie chodzi o całkowite podobieństwo - podobnie zbudowane stroje.

Dresspheres są czasami (nawet często) kiczowate. Ludzie, kto dał takie zestawienie kolorów... Na przykład taki Blue Mage ( u Rikku się najbardziej rzuca w oczy)...

Dlatego najlepsze są Jobs z FF5 - jeden przypomina owcę, drugi człowieka w piżamach, ale takie profesje, jak white mage, summoner(z rogiem ;) )black mage, monk pozostały klasyczne :lol: .
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

A mi się podobały te wszystkie Dresspheres :) Być może dlatego, ze nie grałam w FF5 czy inne takie co mozna było wybierać profesje...
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Kermi pisze:Być może dlatego, ze nie grałam w FF5 czy inne takie co mozna było wybierać profesje...
Nie, że te w ff5 były szczególnie piękne, po prostu klasyczne, więc nie zrozum mnie źle.

No a Dressphery są trochę tandetne, no niektóre przemiany :lol: Wyrobić nie mogę.

Paine fajnie się (nie) cieszy z wygranej walki w stroju Mascota. Trzaska łbem o podłogę :D (nie swoim)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Paine to w ogóle ma fajny charakterek!!! :D Ona zawsze gra taką obojętną, z niczego się nie cieszy i wszystko traktuje z dystansem. Jest zupełnym przeciwieństwem Rikku - onna znowu ciągle się śmieje, kokietuje i w ogóle... Paine jest zamknięta w sobie - i to mi się w niej podoba, bo przypomina mi... mnie...
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

A kurde co ma do rzeczy charakter Paine do tematu "najlepiej ubrane postacie"? Koniec OT. Aghr.

I podoba mi sie wdzianko Quistis, choć zapewne krepujące ruchy.
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Zapomniałabym o Maester Seymour... To to jest gościu... Ma taki fajny fryz i ubranko... Tylko trochę głupi ma voice acting... dziwny taki... nie pasuje moim zdaniem do niego... :/ Ale wygląd ma fajny... ^^
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

E tam, jakoś nie przekonuje mnie jego typowa gadka że cierpienie to zbawienie etc. -_- I do tego umiera pięćdziesiąt razy. :wink:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

A mi się tam podoba :P Głupio tylko wyglądał jak

Kod: Zaznacz cały

bral ślub z Yuną,
a tak to meow... ^^
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Heh, mam wrażenie że programistom nie wyszedł filmik z pocałunkiem. Jakiś sterylny. ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

no.. taki jakiś... :/ Ale wygląda fajnie ^^ dobra, koniec OT...
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Kermi pisze:Ma taki fajny fryz i ubranko... Tylko trochę głupi ma voice acting... dziwny taki... nie pasuje moim zdaniem do niego...
Ja powiem inaczej - ma zabawną fryzurę i beznadziejny strój, ale głos pasuje jak ulał (taki pedziowaty).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”