Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Cloud'er

Post autor: Cloud'er »

Czytał ktoś komiks Dragon Ball G :?: . Fajny, mówię Wam :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Cloud'er pisze:Czytał ktoś komiks Dragon Ball G n . Fajny, mówię Wam n
A u miesz napisac coś więcej? Argumenty etc. Czy tylko zachwalic potrafisz? Czy G to nie jest przypadkiem ten fanowski DB?

Jaco pisze: Już puszczają od nowa?
Tak.
Cloud'er

Post autor: Cloud'er »

Go Go Yubari pisze:Czy tylko zachwalic potrafisz?
To zdanie było zbędne. Jak ktoś chce szczegóły, argumenty to napiszę to w kolejnym poście. Po co sypać tekstami typu "Czy tylko zachwalic potrafisz?".Chyba tylko po to by mnie obrazić.
Go Go Yubari pisze:Czy G to nie jest przypadkiem ten fanowski DB?
Tak to ten (o ile mówimy o tym samym). A skąd go znasz ?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Cloud'er, Go-Go chodziło zapewne o to, że posty typu "Czytał ktoś komiks Dragon Ball G Fajny, mówię Wam" to klasyczny przykład spamu -- puste w treści, tylko zaśmiecają Forum. Jeśli już coś piszesz, pisz od razu z agrumentami, a nie czekaj, aż Cię o nie poprosimy. -_-

Równie dobrze ja mogłabym napisać "DB jest do d*" (bo tak właśnie uważam), ale bez jakiegokolwiek rozwinięcia to zdanie jest po prostu śmieszne. -_-

Z innej beczki: przypominam, że FMA the Movie wchodzi już 23 lipca... jakby to kogoś poza mną obchodziło. :lol:
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Lucrecia pisze:Z innej beczki: przypominam, że FMA the Movie wchodzi już 23 lipca... jakby to kogoś poza mną obchodziło. Laughing
Mnie ;) Jak już zainteresuję się głównym bohaterem, to czemu nie od razu całą serią i filmem :D
Ja się chyba kolejnego Hellsinga nie doczekam w życiu - gdzieś mi się tu na Krypcie skany kolejnego tomu przwinęły, ale.... poczekamy, zobaczymy.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Ivy, ale najpierw serial, bo kinówka to jeden wielki spojler dla tych, co nie dotrwali do 52 odcinka anime. :wink: W sumie w pewnym momencie w serialu nie było nawet wiadomo, czy kilku głównych bohaterów dożyje do końca... OAV rozwiewa te wątpliwości. ;) [Heh... to było do przewidzenia -- nie mogli zabić Eda, bo na czym by potem zbijali kasę...? -_-]

Mhm, ja tak czekam na kolejny 'Miecz Nieśmiertelnego' ... i czekam ...i czekam... :/
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Obejrzałem Vampire Hunter D. Animacja możę trochę razić, ale ogólnie ogląda się dobrze. Fabuła podobna do Bloodlusta jest, a przynajmniej zakończenie :] No i juz wiem dlaczego akurat Vampire Hunter D :]

No i na stronie http://www.narutofan.com/ pojawił się teaser z Naruto Movie 2 :]
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Wybiera się ktoś na konwenty m&a w tym roku??? Ja do tej pory byłem na 3: Asucon 9, Baka Y2k4 i Magnificon 3. Najprawdopodobniej wyjade na kolejnego asucona i bake. No i być może na dojicona jeżeli nie uda mi się załatwić transportu na woodstock'a ;)
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Ja mam zaproszenie na jeden w Bydgoszczy i pewnie się tam zjawię :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Ja nie wiem czy się na Aicon wybiorę (nawet jesli będzie).... ekipa (khe) jakoś nie jest chętna to sama nie polezę. No, chyba, ze Luci bym namówiła :>
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Jeśli byliście na jakimś konwencie, to może doradźcie, gdzie jest najciekawiej? Był taki temat w OffTopie chyba.. Bo wybrałabym się, ale mając pewność,że to żaden niewypał się nie okaże.
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Ja jadę na ten w Bydgoszczy :] Nie wiem czy będzie udany, ale jak ty będziesz to napewno :D
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Erelen_Galakar pisze:Ja jadę na ten w Bydgoszczy :] Nie wiem czy będzie udany, ale jak ty będziesz to napewno n
Wpadniesz po mnie , to po drodze ;)
Izrail pisze:Obejrzałem Vampire Hunter D. Animacja możę trochę razić, ale ogólnie ogląda się dobrze. Fabuła podobna do Bloodlusta jest, a przynajmniej zakończenie :] No i juz wiem dlaczego akurat Vampire Hunter D :]
A czy klimat podobny? Ze screenów można wywnioskować, że troche archaiczny film..
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Asucon: byłem rok temu. To był mój pierwszy konwent :D Odbywa się w Katowicach. Bardzo miło go wspominam. Mieli fajną i dużą sale kinową z bardzo wygodnymi siedzeniami. Spało się jak w hotelu (w porównaniu do innych konwentów na których to spało sie na ławkach albo krzesełkach szkolnych :D w końcu sleep roomy są strasznie oblegane). Było tam conieco o FF (w tym roku też ma być). W tamtym roku motywem przewodnim była szkoła. W tym Samuraje vs. Ninja i tego rodzaju anime można się spodziewać (chyba...)

Baka: odbywa się we Wrocławiu w szkole (przynajmniej w tamtym roku). Mój kumpel startował tam w cosplayu :D (robił za Kenshin'a). Mają sporo sleep roomów ale też sporo ludzi w nich....(tym razem padło na ławkę w kinówce. Jakoś zawsze sypiam po kinówkach. Niby głośno i wogóle ale przynajmniej jest miejsce :D)

Ogólnie nie wiem jakie informacje cię interesują ale te dwa konwenty polecam. Na Magnificonie (Kraków) przez większość czasu grałem w Soul Calibura 2 :D .....może <a raczej napewno> dlatego mało ciekawych rzeczy z niego pamiętam :D Ale to już się nie powtórzy (na taką skale ;) )
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Aicon 1 i 2: Wino przemycane w butelkach po pepsi lub Coli Light (wtedy jeszcze srebrna była :> ). Yaoi etc. Ogólnie to najciekawiej było w salce projekcyjnej i tam też "zamieszkaliśmy" :> Podsumuje to tak. Bez odpowiednich ludzi kazdy konwent moze byc do d**y. Odpowiednie towarzystwo zawsze uratuje od nudy. Nie ma to jak schizowanie i rzucanie butelkami _^_' Ogólnie polecam, ale nie iść w pojedynkę, a ludzi dobrać sobie odpowiednio, zwłaszcza jak sie jedzie do innego miasta. Aicon jest w Warszawie, to zawsze można wrócić do domu...

Na ostatnim puszczano Vampire Hunter D...jakoś o 5 nad ranem. Nie wiem jak to się ma do yaoi (A2 był pod tym wzgledem uboższy...), ale miło było obejrzeć. Polecam ten film.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”