Nasze kochane zwierzaczki

Idealne miejsce by dowiedzieć się czegoś o innych, a dla Nowych by się przywitać.

Moderator: Moderatorzy

Najlepszy przyjaciel człowieka

pies
42
37%
kot
35
31%
królik
2
2%
rybka
2
2%
krokodyl (hahaha)
13
11%
inne
20
18%

Liczba głosów: 114

Darios

Post autor: Darios »

Garnet pisze:a ja ostatnio mialam sie okazje dowiedzec co Boni ma naprzeciwko okna...no... :] ...khem...chyba ze o tym tutaj pisal
Psiał, pisał :)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Ja mam 3 koty (Blacky, Yoda, Ciunia), psa owczrka niemieckiego (Atos), rybkę bojownika (Presiers) i 2 ślimaczki akwariowe... :] Najbardziej lubię koty... Tak jakoś po prostu są takie milusie... Kocica (Blacky, najstarsza, ma 4 lata ponad) jest bardzo mądra. Koffffam ją!!
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Kermi pisze:rybkę bojownika (Presiers)
Pamiętam, jak kiedyś miałem 5 bojowników i 4 ślimaki wodne w takim niewielkim kloszu... Heh, wszystko na początku ładnie a potem wszystko się podusiło z braku tlenu. Dziwne, jakoś nie skojarzyłem, że jak ma się klosz to gąbka też jest potrzebna na tlen tak jak w akwarium :lol:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Ja miałam 1 bojownika syjamskiego i nawet nie wiedziałam, jaka to płeć XD Była to rybka, która nie wymagała z bardzo opieki i chyba tylko dlatego ją miałam (nad zwierzętami się nie rozczulam - nawet psa nie moglibyście spokojnie zostawić pod moją opieką XD) Nigdy nie czyściłam osobiście akwarium (taką "kulę" miałam :) ) bo mi się nie chcialo... No cóż, a pewnego dnia rybka popłynęła brzuchem do góry... I tak właśnie wygląda tragiczna historia rybki - nigdy więcej nie miałam innego zwierzęcia... XD

[ Dodano: Sob 02 Lip, 2005 ]
Boni pisze:Heh, wszystko na początku ładnie a potem wszystko się podusiło z braku tlenu.
Widzę że też kochasz rybki i inne takie :lol: Zupełnie jak ja XD
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Faris pisze: Widzę że też kochasz rybki i inne takie Laughing Zupełnie jak ja XD
Niom ;]

Swoją drogą to ryby są najnudniejsze, najgłupsze i najbrzysze. Jakie by tam nie były. :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

A piranie? :twisted:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Izrail pisze:A piranie?
Trzymałabym chyba w wannie XD
Boni pisze:Swoją drogą to ryby są najnudniejsze, najgłupsze i najbrzysze. Jakie by tam nie były.
Ale możesz obserwować jak sobie pływają, pływają, pływają.... Wcale nie są nudne :D

Swoją drogą miałam kiedyś dwa kotki (nie naraz). Pierwszy trochę starszy i nawet dało się z nim wytrzymać, już nawet nie pamiętam dlaczego został wydany.. Wadził XD A drugi to mały, rudy potwór, co drapał, skakał i ehh :evil:
Przychodził do mnie bydlak tylko wtedy, gdy potrząsnęłam opakowaniem KitiKatu... Raz mnie zadrapał i od tej pory się mściłam...nie powiem w jaki sposób, bo by mnie jeszcze zamknęli za znęcanie nad zwierzętami :lol:

Lubię zwierzątka, bardzo XD
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Boni pisze:
Swoją drogą to ryby są najnudniejsze, najgłupsze i najbrzysze. Jakie by tam nie były. :roll:
Ale właśnie tak jak Faris powiedziała - można sobie oglądać jak pływają, są bardzo fajne... :] Ja swojemu bojownikowi zmieniam wodę średnio co miech... kiedyś zmieniałam często, bo co 2 week'i, ale jakoś mi się nie chce i o... No i dla bojownika trzeba mieć robaki w lodówie... Bo on tylko takie coś je... :P
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Kermi pisze:Ale właśnie tak jak Faris powiedziała - można sobie oglądać jak pływają, są bardzo fajne...
Heh, Kermi, to był żart... Mnie to nie kręci za bardzo, nudne na dłuższą metę XD

Rybka na początku fajna (dobrze, zresztą miło popatrzeć) ale mało....hmm interaktywna - tzn będzie interaktywna, jak się wyjmie z wody XDD I te robaki...fuj

Moja przeżyła ok. pół roku - to i tak dużo.
Requeimer

Post autor: Requeimer »

Ja miałem super ,bardzo mądrą kotke Burcię(14 letnią_ale niestety2 lata temu zachorowała i zdechłą
miałem też chomika Kube.Musiałem oddać bo miałem alergie a z astmą to kiepskie połączenie. :sad:

Chciałbym mieć kota bo są super albo jaszczurke ale nie moge z powodu mojej 2,5 letniej siostry i 3 letniego kuzyna :sad:
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Chciałbym mieć tygrysa.Takiego oswojonego jak psa.Tymczasem mam pieska który jest "wystrzałowy w kosmos"... : / Miałem chomika,ale zdechł i mismutno było ;(.Marzę o swoim domu w przyszłości,gdzie bym miał dużo zwierząt.Szczególnie psy Husky i rybki :D.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Requeimer pisze:er albo jaszczurke a
Ostatnio kilka na polu nałapałem... Pies miał co jeść.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

A ja chciałabym mieć Husky albo takiego prawdziwego wilka... :grin:
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Po obejrzeniu Wolf's Raina też mam(a raczej miałam, bo już dawno oglądałam ten serial) ochotę na wilka :) Z bransoletką na przedniej łapie :lol:
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

A dlaczego bransoletką na przedniej łapie??? Było w Wolf's Rain'ie, tak? Wilki są beautiful... :D Tak fajnie wyją w świetle księżyca... w ogóle - noc to moja pora "dnia"!!! Koffam noc!!! :)
"Pure Morning" PLACEBO
ODPOWIEDZ

Wróć do „Krypta Caffee”