Tekken

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Ulubiona część?

1
0
Brak głosów
2
3
2%
3
64
44%
Tag
16
11%
4
10
7%
5
54
37%

Liczba głosów: 147

Hajpero

Post autor: Hajpero »

w Tekkena łupie juz 1.5 roku. Mam pierwsze miejsce w miescie, ale narazie nie mam kasy ani czasu zeby wybrac sie na wiekszy turniej, chociaz bardzo bym chciał. Co do tekkena 1 - grałem bo jest załączony w T5:) kiszka, ale kiedys pewnie tez bym sie zagrywał;p

W t5 wymiatam Xiao, Asuką, Devil Jinem, Leiem oraz Stevem.
a w t4 Kazuyą, Jinem, Stevem i Xiao

Co do Kazuyi.....w T4 to byl exterminator, jego ciosy zabierały 3 razy wiecej niz powinny.... a przy dobrym combo (abolishing fist, LP, Ten string - ok.12 hit combo zanim koles spadnie na ziemie) 4/5 energii znikało w mgnieniu oka... nawet combo Tył, X, [], O, [] potem thunder godfist zakonczoy X-em tez tracił ponad polowe HP...Przesada, poprostu przesada!

W T5.... kazuya jest słaby jak barszcz. Kumple nie maja co ze mna robic jak nim gram...a w T4 kopałem nim tyłki

nowa wypasiona postac w T5 - Raven poprostu kosmos, polecam

Co do ravena ... jest bardzo dobry, ale chyba nie lepszy od Feng Wei.... ten dzikus jak zacznie wymachiwac rekami i nogami to nie wiadomo co sie stanie, czy pojdzie HIGH czy LOW ...czy MID:D dodatkowo dali mu reversal.... i teraz znowu musze chickenowac wszystkie ciosy:p
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Xiao najlepsza jest XD Cis od spodu i kombosy na latającym przeciwniku :P
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Ja grałam przez jakiś czas w T4 i najbardziej lubiłam grać właśnie Xiaoyu i jej koleżanką Miharu (obie trochę rąbnięte, ale co mi tam :]) Te wszystkie comba, skoki, piski, krzyki - podoba mi się. Świetnie się nią gra, bo jest szybka i zwinna (i ma zabójczy różowy strój XD)
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: ariel »

Dla mnie xiao nie zadaje ciosów- ona "dziobie" przeciwnika tej jej "ciosy" są tak słebe że trzeba ich koło 100 zadać zeby były jakieś efekty. ale za to jest cholernie szybka.
Ja o świcie chce budzić się z ułożonym życiem to wiem, porządkiem w głowie wzrokiem z pod pewnych powiek
http://qwas2004.republika.pl
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Dla mnie xiao nie zadaje ciosów- ona "dziobie" przeciwnika tej jej "ciosy" są tak słebe że trzeba ich koło 100 zadać zeby były jakieś efekty. ale za to jest cholernie szybka.
Dobrze prawisz chłopcze.To takie pyrk pyrk jak łapanie motylków.Konkretnie trzeba :!: King jak kogoś łapie to nie ma przebacz.Łamanie do końca i po zabawie :!: A i Eddy potrafi nóźiami zniszczyć.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Ja tam wolę efektowne, zwinne ciosy, nie przepadam za mięśniakami :lol: Gram tylko dla przyjemności, nie dla jakiś zadziwiających wyników, więc Xiao jest według mnie bardzo dobra.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Faris pisze:Ja tam wolę efektowne, zwinne ciosy, nie przepadam za mięśniakami
Wiesz,Ty masz 12 lat a Xiao też młoda jest.Poza tym jesteś dzieFFczyną,to mniej brutalności itd :D.Ariel ma 18 a ja 19,to inny klimat troszkę.My lubimy jak Król gra koncert na kościach :twisted: .
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Też gram kingiem od dłuższego czasu i staram się uciekać od tych rzutów bo za łatwo jest się z nich wyrwać. Ale kiedyś frankensteiner na dziendobry pozniej multi i dowidzenia:]
A teraz bardziej na ciosach bazuje jak king raz przypieprzy to xiao musi godzine chyba dziobac zeby nadrobić:]
Nienormalny_PS2 dokładnie:]
Ja o świcie chce budzić się z ułożonym życiem to wiem, porządkiem w głowie wzrokiem z pod pewnych powiek
Hajpero

Post autor: Hajpero »

buheheheeh rozwaliles mnie Tym:
King jak kogoś łapie to nie ma przebacz.Łamanie do końca i po zabawie A i Eddy potrafi nóźiami zniszczyć.
Wybacz ale... z łaman kinga wyrywasz sie... kolejno, przy pierwszych łapaniach trójkątem (2 wyjątki - kiedy złapie leżącego, lub lecącego w T5 - wtedy kwadratem) a z kazdego kolejnego kwadratem... tez mi cos... a nogi eddego tak łatwo "zsidestepować" ze poezja... nie wypowiadaj sie jesli nie grasz profesjonalnie:P Poza tym patrząc na całokształt postaci, Xiao faktycznie ma słabe ciosy ale jest najszybszą postacią w tekkenach, takze wcięcia w combosy to zero problemu
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

bede wdzieczny jezeli zdejmiesz tego posta:] to nie jest dział help. jak ktoś bedzie chciał to sam pokombinuje i nauczy się wyrywać z multi:] tymczasem nie utrudniaj nam gry:] łamania kinga się jeszcze przydają:]
ale xiao mimo że jest szybka to jest słaba. i jej szybkość deo niczego jej sie nie przyda jak po 3-4 konkretniejszych ciosach bedzie sie opalać na ziemi:] zaraz po pięknym napisie K.O. albo PERFECT :] (czasem też GREAT ale to tylko drobny szczegół:])
Ostatnio zmieniony wt 12 lip, 2005 16:46 przez ariel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Nienormalny_PS2 pisze:Wiesz,Ty masz 12 lat a Xiao też młoda jest.Poza tym jesteś dzieFFczyną,to mniej brutalności itd n.Ariel ma 18 a ja 19,to inny klimat troszkę.
Dyskryminacja wiekowa :lol: I co z tego, że jestem młodsza XD

Dobra, nie tylko Xiao istnieje. Jeszcze gram Jinem, Julią, Christie, czasmi Lee się zdarzy... A mięśniaków nie lubię i nie będę lubić nigdy, bo patrzę też na wygląd :lol: Po prostu taki Marduk czy King.. no cóż, nie moja działka, zdecydowanie. :D

A tak na marginesie - Panda rlz! XD
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

A ja gram Hworangiem, Jin'em, kiedyś Jun (była really good :D ), Bryan (to jest dopiero gościu!!!). Xiaoyu - była dobra - kiedyś... A teraz to jakoś wszyscy się pogorszyli... Kiedyś Kazuy'ą tak nawalałam, w T2 Yoshimitsu (oh te kręcenia się mieczem i latanie!!! :D ), ale jakoś wszystko się pozmieniało... :/ Na gorsze... Eddy też jest gites, ciągle walę jednymi atakami - X + O jednocześnie... Wali tak fajnie nogami... :D
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

istotnie dużo rzeczy sie pozmieniało, w T2 wymiataczem był każdy kto znał jakies 10hit combo jakwszedl 1cios to kolwjne 9 też weszło nie było mowy o reversalu czy nawet bloku. Wielka poprawa w T3 każde kombo można przerwać\przejąć z każdego rzxutu sie wyrwać etc. ale nadal było 2D. W T4 to poprawili pogarszając niestety wszytstkie inne aspekty walki (wg. mnie ofc:]) no i teraz T5 powrot do starego systemu walki, pełne 3D zniszczalne? elementy itd. Ale są też plansze nie ograniczone jak w starych tekken np moonlit Wilderness (chyba tak to sie pisze - pisałem z pamieci). W miedzy czasie był jeszcze TTT nie wiele wnosił do serii ale nadal jest to moja ulubiona czesc wlasnie ze wzgledu na TAGowy system walki:]
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

TTT i T4 były okropnie powolne... ciągnęło się i ciągnęło... oni ledwo się wszyscy ruszali... Teraz w T5 dopiero to poprawiono i jest w miarę szybko, ale to nadal nie T3... tam było hiper-szybko!!! I to mi się podobało...
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
ariel
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

bo masz wersje ntsc:] a wczesniejsze miałaś pal.
To jest tylko 10fps a robi kolosalną różnicę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”