Ulubiona postać w FF 7-9

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany

Ulubiony główny bohater:

Squall
171
36%
Cloud
242
50%
Zidane
68
14%

Liczba głosów: 481

Cid

Post autor: Cid »

Ababeb pisze:To powiązanie ze statkami wyjaśnia ktoś na pewnej zagranicznej stronie:
In an engine, cylinders displace air. The amount of air displaced used to be given in Cubic Inches Displaced or Cid for short. This actually makes a lot of sense considering Cid is the main inventor of the FF series.
Niezłe wytłumaczenie.

Wiece, że Cid (a właściwie zwrot El Cid) znaczy po hiszpańsku "pan"? W sensie władca.
Widzę sporo się tu o Cidzie z FF7 mówiło. Od siebie dodam tylko tyle, że jak grałem w FF7 po raz pierwszy to bardzo, ale to bardzo tą postać polubiłem. Za charakter, za hasła, którymi rzucał i za to, że za tą niewyparzoną gębą kryło się jednak dobre i uczynne serce. Tak bardzo go polubiłem, że w końcu coś od niego zapożyczyłem. Już od dobrych sześciu lat korzystam z nick'a "Cid". ;]
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Cid pisze:ale to bardzo tą postać polubiłem.
bo to jest bardzo fajna postać w ff7, tyle ze mi się już znudział, grałem z nią przez cały czas przy 3 pierwszych przejściach finala, swoją drogą zawsze podobał mi się jego sposób poruszania kiedy nim się poruszaliśmy ;)
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Preacher pisze:swoją drogą zawsze podobał mi się jego sposób poruszania kiedy nim się poruszaliśmy n
Fajnie wygladał na chocobo w Gold Saucerze ^^
W ogóle Cid z FF7 jest jedną z ciekawszych postaci - nie nalezy do lalusiów w seksownym wdzianku, którzy przeżywają niepokoje egzystencjonalne - jest konkretny i ma świetne teksty - poza tym facet z pasją i charakterkiem - czego chcieć więcej? XD
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Ivy pisze:W ogóle Cid z FF7 jest jedną z ciekawszych postaci - nie nalezy do lalusiów w seksownym wdzianku, którzy przeżywają niepokoje egzystencjonalne - jest konkretny i ma świetne teksty - poza tym facet z pasją i charakterkiem - czego chcieć więcej? XD
Yeah,taki prawdziwy twardziel z jajami.Chyba Ci faktycznie przypadł do gustu :wink: :D.Kto wie co byś myślała gdyby był młodszy XD.Z FF7 zawsze mi się podobał Nanaki.Wzruszająca była scenka pod pomnikiem jego ojca :lol: .
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Nie lubię Cida za to jak traktował swoją tą kochanicę, czy ktokolwiek to tam był :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

To jeszcze nic, podobało mi się, jak Squall rozmawiał z Quistis. "Talk to the wall...". Niezwykle miły człowiek, przyznajcie... Z wyczuciem taktu...
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Jak się nie mylę to Zidane też nie był zbyt miły dla Eiko... Ale rozwaliło mnie jak Garnet była zazdrosna o niego :lol: Kiedy nie mówię, bo to by był spojler chyba ;)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Boni pisze:Nie lubię Cida za to jak traktował swoją tą kochanicę, czy ktokolwiek to tam był
A błąd - bo nie był dla Shery taki znowu zły - wydzierał się i przeklinał, ale oboje wiedzieli,że są dobraną parą - Cid ją kochał, a ona była do jego krzyków przyzwyczajona ;) Lepsze to słodkie niż love story Tidusa i Yuny.

Nienormalny_PS2 pisze: Yeah,taki prawdziwy twardziel z jajami.Chyba Ci faktycznie przypadł do gustu Wink n.Kto wie co byś myślała gdyby był młodszy XD
Oj przypadł - w walce i poza nią.

[ Dodano: Wto 12 Lip, 2005 ]
Eiko pisze:ak się nie mylę to Zidane też nie był zbyt miły dla Eiko
Bez obrazy - Eiko to sześciolatka - zidane bnie mógł na serio potraktować jej miłosnych wyznań ;)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

E tam... Vincent jest najlepszy... :D A Eiko bardzo lubiłam, fajna taka mała dziewczynka i w ogole... :D
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Hajpero

Post autor: Hajpero »

Chicken-Wuss na FF8 Ending, jak wpierdzielał hamburgery:D:D:D
Cloud'er

Post autor: Cloud'er »

Eiko pisze:Jak się nie mylę to Zidane też nie był zbyt miły dla Eiko...
Mówcie co chcecie ale Zidane jest najlepszy ;)
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Eiko pisze:Jak się nie mylę to Zidane też nie był zbyt miły dla Eiko...
Nie, tam bez przesady... Zresztą to Eiko się prawie narzucała. A Zidane dla dziewczyn był raczej miły :P

Też Eiko bardzo lubię, za ten charakterek - na początku się bałam, że będzie to kolejna do bólu słodka i czasem głupia postać, na szczęście okazało się inaczej ;)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Faris pisze: na początku się bałam, że będzie to kolejna do bólu słodka i czasem głupia postać, na szczęście okazało się inaczej
A ja na początku jak ją zobaczyłam to sobie pomyślałam "No nie po co sześciolatkę do FF dali..." Ale na szczęście okazała się super :]
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Kermi pisze:fajna taka mała dziewczynka i w ogole...
Rozwiń wypowiedź, bo to że mała i w ogóle...mało odkrywcze ;)
Eiko pisze:A ja na początku jak ją zobaczyłam to sobie pomyślałam "No nie po co sześciolatkę do FF dali..." Ale na szczęście okazała się super :]
Ja też sie bardzo obawiałam, ze postac będzie do niczego - 6-latka to przeciez przedszkole, czy zerówka, a wiadomo, ze w tym wieku niewiele się ma w głowie ;) Przynajmniej ja miałam tylko Disneya i Tik-Taka XD
Eiko okazuje sie ponadto całkiem przydatna w czasie walk, a Holy, jak w niemal każym FF słuzyło mi dobrze jako główna siła ofensywna na wielu wrogów.
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Ivy pisze:
Kermi pisze:fajna taka mała dziewczynka i w ogole...
Rozwiń wypowiedź, bo to że mała i w ogóle...mało odkrywcze ;)
No taka fajna... Ma fajny charakterek :D Zajmuje się Mog'ami a to moje ulubieńsze zwierzątka z Final'i no i of course - jest summoner'ką. Fajne właśnie było jej uczucie do Zidane'a, ona tak wszystko robiła, zeby mu się przypodobać, a on na nią w ogóle nie zwracał uwagi. To tile chyba... ;)
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”