Advent Children

Jedna z najsłynnieszych części serii Final Fantasy, która doczekała się wielu rozszerzeń w postaci gier i filmów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Wątpię, by temat czytały osoby, które nie grały w FF7, więc SPOJLERÓW dla Siódemki nie zaznaczam.
CoD pisze:

Kod: Zaznacz cały

Jak seph zmartchwywstal nie pytac, bo nie wiem jak i wy -.- ale skoro odzyl po tym jak go cloud wrzucil w otchlan reaktora na gorze to czemu teraz mialo by mu sie nie udac, zwlaszcza, ze znowu mogl miec pomoc, tym razem w postaci shinry (to by w pewien sposob wyjasnialo tez czemu jest wdzieczny i caluje raczki)
To, że to nie Seph całuje Zakapturzonego w rękę, już zostało Ci wyjaśnione. ;) Ja tylko dorzucę swoje trzy grosze: coś mi się nie widzi, żeby Seph zmartchychwstał ponownie (a już na pewno nie sam, bez niczyjej pomocy.) Za pierszym razem, kiedy wpadł do Reaktora, uratowały go komórki Jenovy, ale kiedy Cloud zabija go ponownie, w Northern Crater, widzimy, jak te komórki opuszczają jego ciało. A wraz z nimi opuszcza go naturalna [nadnaturalna ;)] zdolność regeneracji. ;)

Heh, nasuwają mi się dwie myśli: albo Sephi wystąpi tylko w roli flashbacków, albo ktoś z ShinRy maczał palce w stworzeniu idealnego klona, stuprocentowo przypominającego oryginał, w przeciwieństwie do Kadaja i spółki. ;) Szczerze mówiąc, nie obraziłabym się, gdyby to drugie było prawdą. I gdyby Profesor Hojo jeszcze żył. *____* :D
Ostatnio zmieniony ndz 03 lip, 2005 14:46 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Lucrecia pisze:albo ktoś z ShinRy maczał palce w stworzeniu idealnego klona
Czy mi się zdaje, czy w trailerach ten zakapturzony wspomina o stworzeniu klona Sephirotha? Bo mam nadzieję, że Sephi odegra jakąś bardziej znaczącą rolę :P

Chyba największą tajemnicą FF7AC jest "ktoś" zasłonięty kapturem... Już było tyle doysłów : Sephiroth, Rufus, ktoś z Shin-Ry... Pewnie będzie to wielka niespodzianka.

[ Dodano: Nie 03 Lip, 2005 ]
I to jakaś ważna szycha, że aż Kadaj go w rękę całuje XD
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Lucrecia pisze:Heh, nasuwają mi się dwie myśli: albo Sephi wystąpi tylko w roli flashbacków
ale scenka jak spada na dol do clouda nie jest flashbackiem :) i slowa bodajze 'its been a long time,cloud' < ja stoje za teoria ze to wlasnie kadaj ze spolka namiesza w rezurekcji sepha..zreszta pisalam o tym tutaj :P> ale postac hojo tez ciekawa jest ^^
Czy mi się zdaje, czy w trailerach ten zakapturzony wspomina o stworzeniu klona Sephirotha?
postac na wozku? ta wspomina o posuzkiwaniach w northern crater pozostalosci po sephie
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Garnet pisze:postac na wozku? ta wspomina o posuzkiwaniach w northern crater pozostalosci po sephie
To miałam złe tłumaczenie trailera albo już mi się w głowie pomieszało XD
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Garnet pisze:ale scenka jak spada na dol do clouda nie jest flashbackiem i slowa bodajze 'its been a long time,cloud'
O kurka, na śmierć zapomniałam o tym! :lol: Faktycznie, jest taka scena. XD Hm... może to tylko koszmarny sen Clouda? :lol:
*łudzi się dalej*
Garnet pisze:ja stoje za teoria ze to wlasnie kadaj ze spolka namiesza w rezurekcji sepha..
Też to rozważałam, uwierz mi. ;)
Garnet pisze:ale postac hojo tez ciekawa jest ^^
...Bardzo. *_____* Tyle tylko, że to już by była chyba setna rezurekcja w tym filmie, na tyle szczęścia raczej nie mam co liczyć. :lol:
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

ja tak jeszcze do swojej teoriXD
przegladajac screeny udalo mi sie znalezc cos takiego ^^ pisalam o tym ale tutaj jest potwierdzenie
http://img181.imageshack.us/img181/4425 ... l889mt.jpg

aha..i przegladajac tak trailery..postac na wozku nie pokazala do tej pory lewej dloni,a ktora dlonia przykrywal sie rufus przed atakiem?...czego to sie z nudow nie znajdzie&#58;D
kontrat

Post autor: kontrat »

A nie sadzicie, ze jak facet caluje faceta w reke to jest to conajmniej spedalone ? Moze w Japonii takie zwyczaje sa na porzadku dziennym ale jesli nie to na wozku moze siedziec jednak kobieta - Lucrecia ?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

kontrat pisze:A nie sadzicie, ze jak facet caluje faceta w reke to jest to conajmniej spedalone ? Moze w Japonii takie zwyczaje sa na porzadku dziennym ale jesli nie to na wozku moze siedziec jednak kobieta - Lucrecia?
Widzę, że o włoskiej mafii, historii i np. zwyczajach panujących we wspólczesnym kościele masz bardzo nikłe pojęcie.
O japońskich zwyczajach witania się - jeszcze mniejsze. :roll:

Osoba na wózku to na 99% procent facet, czyżbyś nie słyszał jego głosu w trailerach?
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

a może Cloud kiedy całowaj tego kogoś rękę nie wiadział że to mężczyzna prosto pisząc ;]
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

kontrat pisze:A nie sadzicie, ze jak facet caluje faceta w reke to jest to conajmniej spedalone ?
<cough, cough> Po prostu oznaka szacunku. :roll: Nie wiem co w tym pedalskiego...
kontrat pisze:ale jesli nie to na wozku moze siedziec jednak kobieta
To czemu postać na wózku ma raczej męski głos i nie ma "oznak kobiecości"? Tami mały szczególik.
kontrat pisze:Lucrecia ?
Blue shit!

A co z duchem Lucrecii, od którego dostajemy najlepszą broń i ostateczny limit Vincenta? Jeśli kolejne zmartwtchwstanie, to...
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

a swoją drogą może by się okazało że tam Sephi siedzi... Ale bym lola zaliczył po tych wszystkich teoriach, ale to pewno nie możliwe ;]
glamorous vamp
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Co niektórych zapraszam do "mojego" wątku o szkole. Zainteresowani wiedzą komu by się przydało tam zajrzeć.

Ogólnie to przestałem czytać ten wątek. Wyjdzie film, obejrzę, ocenię. Jeszcze się jakiś spoilerów naczytam i co będzie^^
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

swoja droga...po seansie AC w Wenecji

czytalam wypowiedz ze twarz Aeris jest naparwde bardzo ladna &#58;&#93;
nie jest to sprawdzona infromacja :D
Awatar użytkownika