Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Kermi pisze:No, a ja Mansona zawsze lubiłam piosenki i nie zwracałam uwagi ani na wygląd, ani teledyski
Manson ma głos, ale wg mnie, to przede wszystkim ma głowę do interesów :D Nieźle się "wstrzelił" w gatunek i ugruntował sobie pozycję na rynku- chwałą mu za to.. Nie mogę tylko pojąć, czemu blada cera, makijaż, szkła kontaktowe i nakładki na zębach są powodem do nazywania kogoś sługą Szatana XD Bo określenia typu "pedał' albo "satanista" często padaja z ust ludzi nie znających angielskiego na tyle, by posłuchać jego tekstów.
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Ivy pisze:określenia typu "pedał' albo "satanista" często padaja z ust ludzi nie znających angielskiego na tyle, by posłuchać jego tekstów.
Całkowicie się z Tobą zgadzam... oni myślą, że on śpiewa o byle czym (a raczej tylko się drze do mike'a) i w ogole, a on jest naprawdę fajny gość, wrażliwy i ma piękne teksty ("Man that you fear" or something...).... A satanistą to on nie jst... on tylko na takiego się robi... Wyrwał z Biblii kartki na koncercie itp. ale co mu się dziwić... miał zabójcze dzieciństwo... współczuję mu i nic dziwnego, że jest jaki jest...
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Ivy pisze:posłuchać jego tekstów.
No wiesz, ale o Gumisiach to on też nie śpiewa XD
Kermi pisze:Wyrwał z Biblii kartki na koncercie
To tylko w Ameryce przejdzie :wink: U nas w Polsce ktoś krzyż łamał na koncercie to go kamieniami obrzucali.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Izrail pisze:No wiesz, ale o Gumisiach to on też nie śpiewa XD
To by dopiero szokujące było :D
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

Hmm a taki kawalek MM w korym liczy, a na koncu sie zabija - jak sie zwal? Bo bym go przesluchal sobie, pare lat temu go slyszalem. A co do Image, no mnie to akurat smieszy, ale jak niektorym sie podoba. Zreszta to samo sie tyczy Slipknota.. fajna muza ale dzieki maskom maja popularity.
Co do teledyskow, to najciekawsze ma TooL.
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

manson to przede wszystkim wizerunek ...z piosenkami roznie bywa...biorac pod uwage ze to komercja jak sie patrzy :> ...ale ejst tez tego jeden wielki minus zaraz wszysyc mysla ze fanka mansona idzie itp..a ja np 100 rayz bardziej wole sobei lacrimosy posluchac czy DoD ...ale to moze lepiej ze pospolstwo nei wie o takich zespolach....

a teledyski...powiem wprost ze saint to hhmm...zreszta puszcaja got ylko po 23 wiec kto widzial to widzial :]

jedna rzecz mnei denrwuje u MM-kreowanie sie na antychrysta..przeciez to zabawa dla dzieci :roll: ..a osobiscie lubie jak muzyka stoi na pierwszym miejscu a nie wyglad-tak samo w przypadku nawet Malice Mizer^^
pho3n1x pisze:Ostatnio ciężko spotkać jakikolwiek oryginalny i ciekawy teledysk... wszystko takie podobne się stało.
polecam lacrimose,ha :] albo DoD ma ejden z giftraum :]

Kermi pisze:A Placebo lubicie?
lubiem:]

Kermi pisze:Ale neistety - w swojej mniejszości 'metalowej' spotykam się z bardzo dużą nietolerancją, to mnie bardzo boli.... n jestem wrażliwą osóbką...
powiem ta..jestes mloda wiec pewno za bardzo przejmujesz sie opiniami innych..glowa do gory:]

Ivy pisze:Trudno by było pomieszać- przeciez to dwa kompletnie różne gatunki..
no nie wiem..w koncu manson to industrial...to tak jak z najtfishem i WT ogolnei mowiac ludzie uznaja to za gotyk...whatever-_-

Izrail pisze:U nas w Polsce ktoś krzyż łamał na koncercie to go kamieniami obrzucali.
a pamietacie o koncercie gorgoroth jaka afera sie zrobila? -_-

Ashramus pisze:reszta to samo sie tyczy Slipknota.. fajna muza ale dzieki maskom maja popularity.
to juz wole mansona z tego showbisnesu...
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

/me glaszcze Garnet protekcjonalnie

Ladnie napisane :)

Hmm nawet ciekawy jest ten teledysk Mansona (wydaje mi sie ze nowy,ale moze sie myle..) w ktorym kapie sie w blocie, jest drzewem, chyba ma dlugie rogi etc.. (tja opis cudowny.. ale tyle zapamietalem ;P)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Ashramus pisze:Hmm nawet ciekawy jest ten teledysk Mansona (wydaje mi sie ze nowy,ale moze sie myle..) w ktorym kapie sie w blocie, jest drzewem, chyba ma dlugie rogi etc.. (tja opis cudowny.. ale tyle zapamietalem ;P)
Oj tak... to jest bardzo fajne nagranko... Nawet na gitarce umiem grać ^^. To jest stare nagranko... Nazywa się "The Nobodies" "we're the nobodies, we wanna be somebodies, we're dead, you know just who we are..." Bardzo fajne... ^^.
Ashramus pisze:Hmm a taki kawalek MM w korym liczy, a na koncu sie zabija - jak sie zwal? Bo bym go przesluchal sobie, pare lat temu go slyszalem
"Count to six and die" 8) A Garnet - A co to za styl jest Within Temptation i Nightwish? Podchodzi pod gotyk przecież... bardzo mnie cieszy, że ktoś lubi mój ulubiony zespół ^^. A którą pisoenkę/album lubisz najbardziej?

[ Dodano: Pon 27 Cze, 2005 22:00 ]
Ashramus pisze:Hmm nawet ciekawy jest ten teledysk Mansona (wydaje mi sie ze nowy,ale moze sie myle..) w ktorym kapie sie w blocie, jest drzewem, chyba ma dlugie rogi etc.. (tja opis cudowny.. ale tyle zapamietalem ;P)
Oj tak... to jest bardzo fajne nagranko... Nawet na gitarce umiem grać ^^. To jest stare nagranko... Nazywa się "The Nobodies" "we're the nobodies, we wanna be somebodies, we're dead, you know just who we are..." Bardzo fajne... ^^.
Ashramus pisze:Hmm a taki kawalek MM w korym liczy, a na koncu sie zabija - jak sie zwal? Bo bym go przesluchal sobie, pare lat temu go slyszalem
"Count to six and die" 8) A Garnet - A co to za styl jest Within Temptation i Nightwish? Podchodzi pod gotyk przecież... bardzo mnie cieszy, że ktoś lubi mój ulubiony zespół ^^. A którą pisoenkę/album lubisz najbardziej? A i dzienx za pocieszonko Garnet.... :grin:
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Kermi pisze:A Garnet - A co to za styl jest Within Temptation i Nightwish? Podchodzi pod gotyk przecież... bardzo mnie cieszy, że ktoś lubi mój ulubiony zespół ^^. A którą pisoenkę/album lubisz najbardziej?
styl-hmm...wlasnie to jest pytanie...pop? o.O :] ...no dobra jakis pseudo metal a wt to jakies nieokresolne wycie z groznymi minami gitarszystow i pania przemianiajaca sie w sowe i inne cudzactwa :wink: :wink: < no offence>

co do placeba..lubie sobie zcasem posluchac rozne pisoenki-every U every me,bitter end,this picture,pure morning i inne :]
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Tja, wszystkie Within Tempteiszony, Evenesensy czy Himy, to dla mnie żenuła. Juz bardziej wole sluchac standardow muzyki klasycznej w wykonaniu komorek niz tego typu popierdulek :P
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Garnet pisze:manson to przede wszystkim wizerunek ...z piosenkami roznie bywa...biorac pod uwage ze to komercja jak sie patrzy :> ...ale ejst tez tego jeden wielki minus zaraz wszysyc mysla ze fanka mansona idzie itp..
Trudno by było go nazwać niekomercyjnym, skoro puszczają go we wszystkich popularnych stacjach muzycznych, a on sam szczególnie nie ukrywa faktu, ze na swojej muzyce po prostu nieźle zarabia..

A kreacja na antychrysta? Cóż, takie czasy- widocznie mamy zapotrzebowanie na antychrystów XD Nie podejrzewam,żeby MM był taki groźny :lol: poza "godzinami pracy"..
Ashramus pisze:Tja, wszystkie Within Tempteiszony, Evenesensy czy Himy, to dla mnie żenuła.
Gdyby żenada w muzyce nosiła imię Evanescence, to ja bym sie nie obraziła - jest miejsce dla takiej muzyki gdzieś pomiędzy muzyką popularną i cięższymi brzmieniami, to się nazywa "różnorodność". Żenadą to można nazwać Dodę Elektrodę tańczącą ze statywem od mikrofonu..niejeden ci powie,że to prawdziwa rockowa wokalistka :D
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Ivy pisze:niejeden ci powie,że to prawdziwa rockowa wokalistka
Tak samo jak niejeden powie ze rockowa jest Kasia Kowalska i jeszcze dadza jej za ta rockowosc nagrody >.<"

Zenada rodzi sie z roznoradnosci :P
Chociaz gdyby jej nie bylo, rynek muzyczny bylby duzo bardziej homogeniczny a co za tym idzie ubozszy :)

Wlasnie leci T.Love Mansona.. obra, czyje stroje sa niby takie fajne? Bo na dobra sprawe nic ciekawego tam nie widze, no mozze poza czarna bluzka z duzym okraglym wycieciem -ekranem ponad poziomem piersi. Ale tak.. no chyba ze komus podobaja sie skurzane obroze z cwiekami.. mi nie :)
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

hehe... A widzisz mi się to podoba... A te zespoły, które wymieniliście na żenadę akurat lubię (oprócz dodusi i kowalskiej), Dlaczego uważacie, że jak muzyka różnorodna to głupie? :?
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Ivy pisze:Żenadą to można nazwać Dodę Elektrodę
to ja jzu wole Dode niz witszin temoptajtion na sile usilujacy grac gotyk??

Ashramus pisze:Ale tak.. no chyba ze komus podobaja sie skurzane obroze z cwiekami.. mi nie
mi tak :]

hmm..czy ja wiem czy takie ewabezsens to roznorodnosc..dla mnie to pop...
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Garnet pisze:hmm..czy ja wiem czy takie ewabezsens to roznorodnosc..dla mnie to pop...
No, ale chyba mocniejszy trochę ten pop... Niech będzie, ze rock, bo to na pewno nie ejst pop... pop to britney ( :P ) czy taka aquilera... Ale nie Evanescence...
"Pure Morning" PLACEBO
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”