Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Jenov apropo Twojego punktu 1 to nie moge się zgodzić że
Jenov pisze:wspomagające limity nie na wiele się zdają
dzieki nim o wiele szybciej dwóch pozostałych członków dr€żyny zyskuje pozostałe limity a to dzieki temu że podczepiasz materie cover pod Aeris i zbiera obrażenia dzięki czemu limit jej się szybciej uzupełnia co jest równoznaczne z uzupełnianiem sie limitów dwóch pozostałych postaci, jest to według mnie bardzo wygodny sposób na zdobywanie szybko limitów innymi postaciami. Minusem tego sposóbu jest to że trzeba stosunkowo często leczyć Aeris :P

a mam pytanie:

Kod: Zaznacz cały

czy komuś chciało się dopakować Aeris do 99 lvlu? i jesli tak to w którym miejscu bo z tego co pamieam to na CD1 nie było jakiś potężnych potworów na których można by nabić lvl 99 w jakimś sensownym czasie
a wracając do najlepszego składu w FF8 to Jenov napisałeś że Quistis jest w Twoim najlepszym skłądzie a według mnie nie jest to aż tak potężna postać więc fajnie by było gdybyś podał jakis argument na poparcie tego, chyba że po prostu ją lubisz i dlatego jest w Twoim teamie ;)
Jenov

Post autor: Jenov »

Hmmm z materią Cover masz rzeczywiście rację. Po prostu niezbyt mi leży ta postac w podstawowym składzie i wolę roskoszować się kolejnymi tysiącami obr. pakowanych we wroga :D

Co do kwestii z Aeris to nie mam pojęcia, mi bynajmniej się nie chciało :)

Quistis - E. skille "White Wind" i przede wszystkim "Mighty Guard" były bardzo pomocne. Z tego co pamiętam ta postac mi się bardzo przydała w walce z Omegą, ale nie mogę sobie w tej chwili przypomnieć (dawno nie grałem). Jak coś sobie przypomne z pewnością cię poinformuje.
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Popieram Jenova. White Wind był u mnie nieoceniony, gdy obrywałem Hell's Judgment, Shockwave Pulsar jest cholernie mocny (u Ultimecii bite 15 k), Mighty Guard przydatny, Degenerator przydatny w pakowaniu drużyny, no i dochodzi Bad Breath. Zresztą, Quistis lubię i jako postać z charakteru i za limity - musi być u mnie w drużynie. ;)

Gdy ostatnio przeszedłem 8, zacząłem doceniać limit Irvine'a. Jego Pulse Ammo może przewyższyć już tylko Lion Heart Squalla, a przy odpowiedniej ilości i czasie zadaje jeszcze więcej obrażeń niż LH!
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Ababeb pisze:Jego Pulse Ammo może przewyższyć już tylko Lion Heart Squalla, a przy odpowiedniej ilości i czasie zadaje jeszcze więcej obrażeń niż LH!
Z takimi tezami byłabym ostrożna - na konsoli pewnie tak, bo tam ciskasz guzik na padzie i idzie to jak rakieta (podobno Boost Quizacotla do 250 jest tam nawet możoiwy), ale piec to inna sprawa. Na PC to już nie wygląda tak różowo - średnio przy przeładowywaniu mocniejszej amunicji i ustawianiu pozycji tracimy 2-3 sekundy: 1 na faktyczne przeładowanie, 1 wywalona na darmo z powodu kompa (drobne spowolnienie w stosunko do konsoli) i wreszcie 1 na ustwienie Irvine'a i oddanie strzału. W praktyce oznacza to, że zamiast 30 strzałów z Pulse Ammo wypalasz o jakieś 10-15 mniej. No to resztę niech załatwi matematyka:

Irvine -> (15 x 9999) = 149985 - (20 x 9999) = 199980

Squal -> Renzokuken 4-9 cięć po średnio 3000-6000 (12000 - 54000) + 18 x 9999 (179982) = 191982 - 233982

Oczywiście w przypadku Squalla są to minima i ekstrema, bo gdybym miała obliczać to dla każdego przypadku (i tak uproszczonego, bo bez uwzględniania setek dziesiątek i jedności), to siedziałabym z dobre 20 minut. I jeszcze jedno - jako że większość daje Squallowi +60% Str, to w Renzokukenie można raczej wyeliminować przypadki 3000 i 4000 za cios.

Warty wspomnienia jest jeszcze Zell. Gdy dostanie swoje 12 sekund, to w sprawnych rączkach potrafi dogonić kolegów. Szybkimi kombinacjami Punch Rush i Math Kick jestem w stanie zrobić 4 ruchy na sekundę (ale są pewnie tacy, co zrobią 5, bo stale grają w bijatyki). No to policzmy:

11 x 4 = 44 ciosy + 2 ciosy z 12-ej sekundy, razem 46 ciosów 46 x (2500 - 6000) dmg = 115000 - 276000 + finishing move za 9999 = 124666 - 285999. Oczywiście przypadek każdego ciosu po 6000 to przypadek idealny, ale w takiej serii kilka "szóstek" i "czwórek" może spokojnie wpaść. Realnie może wypaść ok 6x 6000, 5x 6000, 10x 4000 i reszta (24) x 2500, co razem daje 156000 + 9999 z finishing move daje razem 165999. Jak widać, Zell potrafi dogonić kumpli.
Ostatnio zmieniony śr 22 cze, 2005 13:23 przez Sephiria, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

250 dla quetza jest nie możliwe, maksymalnie około 180
A co do pulsów na konsoli... 30 strzałów on nigdy nie odda, maks koło 10 :roll:
glamorous vamp
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Lekka modyfikacja co do Squalla:
Renzozuken: 4 - 9 (choć ja sam nigdy nie miałem mniej niż 5).
Lionheart: 21 uderzeń + 1 uderzenie kończące + upadek.
Więc po modyfkiacjach:
Opcja minimum: 4x3000 + 23x9999 = 241 977
Opcja maksimum: 9x6000 + 23x9999 = 283 977
Irvine chyba większych nie zada.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Cóż, po prawie 50 Normal Bullets w jednej serii uważałam, że 30 Pulse Ammo jest możliwe do wyrobienia, na konsoli.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Na pewno nie, chyba że można uzyskać super giga okres strzału z czym ja się nie spotkałem ;]
A pulse o wiele dłużej sie ładuje przy tym ;)
glamorous vamp
Darios

Post autor: Darios »

Wolę AP niż Pulse Ammo, przy Ap było murowane 9999 a przy Pulse różnie.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Dobra, koniec tego OT.
Yamiii

Post autor: Yamiii »

moja kolej jesli chodzi o ulubione sqady ;D:

FF7 - Barret, Tifa , Cloud = poprostu fajnie mi sie nimi gra, pozatym podobaja mi sie ich limity, Yuffie tez moze byc np. zamiast Tify lecz zbytnio mi nie lezy tak jak Selphie =P

FF8 - Squall, Rinoa , Quistis = kolejny "fajny" sqad ;) w grach sklady dobieram sobie ze wzgledu na sympatie do danej postaci by odbierac wieksza satysfakcje z gry ;) z kazdej postaci da sie wyciagnac cos dobrego ;) Squall bo LH poprostu przypadlo mi od gustu i jego obrazenia zastepuja Rinoe ( czyli atakuje tak jakby za dwie postacie XD ) Rinoa ... ech trudna lecz ma kilka "fajnych XD'' limitow jak Wishing Star i Invicible Moon ( nienawidze angelo canon >< moj boze kto to wymyslil ^^ ) Quistis = jedno slowo - Blue Magic ( no dwa slowa :P ) BB , Degenerator , Mighty Guard i kilka innych ( nie pamietam nazw =P ) ogolnie ladnie zbalansowana postac ..

FF9 - Eiko, Garnet, Zidane , Vivi = dlugo myslalem nad tym skladem... wiekszosc gry mialem zamiast eiko steinera lub freye lecz zmienilem go wraz z rozwojem akcji i zdobyciem Holy, Flare (Doomsday takze lecz wole flare ), Arka, i Ultime Weapon z MP atack (ability ) , ( ech bahamut krotszy i uwazany za lepszego lecz ten ma fajna animacje <wedlug mnie oczywiscie> ) No podsumowujac w takich walkach "na lvl " zidane atakuje z vivim a dwie panie lecza lub Holy, Madeen, Bahamut ( z polaczeniem z Half MP mozna zakonczyc walke z niezbyt duza strata mp ;D ).
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

FF VII - Cloud, Red XIII, Vincent (może też być Tifa)
FF VIII - Squall, Irvine, Zell
FF IX - Zidane, Eiko, Vivi, Steiner
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
hyniowy dziadek

Post autor: hyniowy dziadek »

VII - Cloud, Tifa, Cid
VIII - Squall, Irvine, Zell
IX - Zidane, Quina, Steiner, Eiko
sea_swallow

Post autor: sea_swallow »

FF VII - Cloud, Tifa, Cid (wg mnie najlepsze limity i wogóle są najfajniejsi)
FF VIII - Squall, Zell, Rinoa (najlepiej mi sie gra tym składem, co prawda nie jest najmocniejszy, ale wg mnie najskuteczniejszy)
FF IX - Zidane, Vivi, Garnet, Amarant (tym składem rozwalałem i rozwalam wszystko co sie ruszało i rusza ;-)
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

sea_swallow pisze:FF VIII - Squall, Zell, Rinoa (najlepiej mi sie gra tym składem, co prawda nie jest najmocniejszy, ale wg mnie najskuteczniejszy)
Jak grałam za pierwszym razem, też miałam ciągle taki sam, jak ty wymieniłeś skład XD I myślałam, że to najlepsze rozwiązanie. Teraz okazało się, że właściwie każdy jest tak samo dobry w walce(tzn Squall i tak najlepszy :) ) I zakończyłam tedy grę ze Squallem, Rinoą i Zellem na wysokich, a resztą na baaardzo niskich poziomach......
sea_swallow pisze:Cloud, Tifa, Cid (wg mnie najlepsze limity i wogóle są najfajniejsi)
Ten skład jest często powtarzany ze względu chyba na porażające limity łańcuchowe - to, co tygrysy lubią najbardziej :D

W ff9 najbardziej brakuje mi osoby, która by mogła właśnie dołożyć takim świetnym atakiem....
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”