Manga & Anime
Moderator: Moderatorzy
- Go Go Yubari
- Ifrit
I tak z ciekawostek, tu gdzies jest tracker do Basiliska ponoc ENG ale cos nie ufam 
http://arabdreamers.com/

http://arabdreamers.com/
~~~<< piesek preriowy >>~~~
- Go Go Yubari
- Ifrit
Na Projekt Manga jest jeden z moich ulubieńszych tytułów. Można rzec, ze mam świra na punkcie zagadek kryminalnych i głównego bohatera, który niestety przez 95% mangi jest małym kurduplem. Mowa o "Meitantei Conan" (Detektyw Conan). Anime jest dupne, choć niemiecki dubbing wyjatkowo mi do gustu przypadł (Zwłaszcza głos Shinichi'ego
). Jak do tej pory moja rozmowa na temat tego tytułu ograniczyła się do:
- Co czytasz?
- Detektywa Conana ^^
- Mają za duże uszy.
No i tyle. Uszy są, jakie są i już. Normalne, ze moga razić, ja szybko przywykłam. A tu kilka ujęć Shinichiego Kudo ^^
Pieszczoszek ^^
Mały pieszczoszek
Postać żeńska pierwszoplanowa czyli Ran Mori, znajduje się w czołowej dziesiątce moich ulubionych mangowych (animowanych też) bohaterek. Choć ślepa i mało kojarzy...ale kto by ją winił

- Co czytasz?
- Detektywa Conana ^^
- Mają za duże uszy.
No i tyle. Uszy są, jakie są i już. Normalne, ze moga razić, ja szybko przywykłam. A tu kilka ujęć Shinichiego Kudo ^^
Pieszczoszek ^^
Mały pieszczoszek

Postać żeńska pierwszoplanowa czyli Ran Mori, znajduje się w czołowej dziesiątce moich ulubionych mangowych (animowanych też) bohaterek. Choć ślepa i mało kojarzy...ale kto by ją winił

Przyznam ze na mangach sie nie znam, pewnie tak.. ale pewnosci nie mam.
Za to mam nowa serie do ogladania!
Eyeshield 21.
Jesli ktos ogladal odcinki Captin Hawka.. to to mu sie spodoba napewno.
Seria o footballu amerykanskim.. utrzymana wlasnie w konwencji Tsubasy (triki , droga do pokonania wrogiej druzyny z ktora sie przegralo, turniej ) ale i Bleach.. podobna kreska..
Team sklada sie z kolesia troszke mamisynkowatego, ktorego team ma oswoic z zyciem.. ale sie musi ukrywac bo by mu przyjaciolka nie pozwolila grac ze strachu ze go tam zabija (tytulowy bohater, zasowa jak samolot [hmm.. znaczy wlasciwie szybciej
] ) , miska, ktory wyglada jak hmm.. no dziwnie wyglada, wielki bobas - szerokosci jakos 3 zawodnikow - o mentalnosci 5 latka no i moj ulubiony, elf-wampir bedacy kapitanem. Procz tego troche zwyklych kolesi.. choc sadze ze beda jeszcze wzmocnienia o 'nietypowe postacie'. Wazny mecz rozgrywali przez 3 odcinki :D
Ukazalo sie narazie 8 epizodow i pod wzgledem miodnosci, seria ta obecnie u mnie na 1 miejscu wraz z Basiliskiem. Widocznie odczuwalem niedosyt komedii-sportowych. Dodatkowa zaleta jest mozliwosc nauczenia sie zasad f.amerykanskiego.. powoli zaczynam kumac (tlumacza sporo dla noobow :D). GTO o ktorym wspominalem wczoraj, rewelacja.. ale Eyeshield ma w sobie to cos, ze sie czeka na nowy odcinek z niecierpliwoscia.
Za to mam nowa serie do ogladania!
Eyeshield 21.
Jesli ktos ogladal odcinki Captin Hawka.. to to mu sie spodoba napewno.
Seria o footballu amerykanskim.. utrzymana wlasnie w konwencji Tsubasy (triki , droga do pokonania wrogiej druzyny z ktora sie przegralo, turniej ) ale i Bleach.. podobna kreska..
Team sklada sie z kolesia troszke mamisynkowatego, ktorego team ma oswoic z zyciem.. ale sie musi ukrywac bo by mu przyjaciolka nie pozwolila grac ze strachu ze go tam zabija (tytulowy bohater, zasowa jak samolot [hmm.. znaczy wlasciwie szybciej

Ukazalo sie narazie 8 epizodow i pod wzgledem miodnosci, seria ta obecnie u mnie na 1 miejscu wraz z Basiliskiem. Widocznie odczuwalem niedosyt komedii-sportowych. Dodatkowa zaleta jest mozliwosc nauczenia sie zasad f.amerykanskiego.. powoli zaczynam kumac (tlumacza sporo dla noobow :D). GTO o ktorym wspominalem wczoraj, rewelacja.. ale Eyeshield ma w sobie to cos, ze sie czeka na nowy odcinek z niecierpliwoscia.
Ja też nie jestem ekspertem, wolę książkiAshramus pisze:Przyznam ze na mangach sie nie znam, pewnie tak.. ale pewnosci nie mam.

Ashramus pisze:Seria o footballu amerykanskim.. utrzymana wlasnie w konwencji Tsubasy (triki , droga do pokonania wrogiej druzyny z ktora sie przegralo, turniej ) ale i Bleach.. podobna kreska..
Rozumiem więc,że kompletna nieznajomość sportu nie przeszkadza w odbiorze?Ashramus pisze:Dodatkowa zaleta jest mozliwosc nauczenia sie zasad f.amerykanskiego.. powoli zaczynam kumac
Tez wolalem ksiazki, zanim poszedlem na studia... >.<" Nawet mangi nie chce mi sie "czytac" (niby w anime czytam napisay, ale same sie zmieniaja ^^")Ivy pisze:Ja też nie jestem ekspertem, wolę książki n Manga jest u nas wydawana,pomyślałam że może mnie jakiś hit ominął, stąd pytanie.
Tez slyszalem ze GTO u nas wydaja ale z braku kasy i wiekszych wiadomosci.. puscilem to mimo ucha. Stany emocjonalne sa dziwnie pokazane, dziwna kreska, cos jak z niechlujnej mangi albo hmm.. moze troche z Island mi sie kojarza? Ale ogolnie grafika niezla i co wazne, klimat.. mauczyciel w zlotym lancuchu, ktory lubi sie napic z kumplem i potem ma problemy zoladkowe, zarazem ma podejscie do mlodziezy.. zreszta ma to troche odcinkow a ja jestem przy pierwszych wiec nie bede sie rozpisywal.
Mysle ze nie, ja o footballu amerykanskim nie wiedzialem nic, tyle ze sa kopniecia i touchdown jak koles przebiegnie boisko.. a tu jest to wytlumaczone i czasem jakies fajne wykresiki dajaIvy pisze:Rozumiem więc,że kompletna nieznajomość sportu nie przeszkadza w odbiorze?

A do tego przystojny- i mamy senne marzenie licealistek.. Chyba sobie obejrzę..Ashramus pisze:mauczyciel w zlotym lancuchu, ktory lubi sie napic z kumplem i potem ma problemy zoladkowe, zarazem ma podejscie do mlodziezy
Imię wskazuje na na znikome pokrewieństwo z bohaterami w tym stylu:Ashramus pisze:ah, jest jeszcze piesek wampira, Cerberos.. przydatny do kontroli nad Eyeshieldem

A to juz duży plus
Najgorszy jest właśnie ten wyszukany- często aż tak bardzo,że nie ma się z czego śmiać..Ashramus pisze:Humor nie jest specjalnie wyszukany, ale zarazem calkiem przyjemny
- Go Go Yubari
- Ifrit