Dla mojego dobra (oczko w stronę Seph) nie odpowiemGarnet pisze:orginalne?
Gotyk & Metal
Moderator: Moderatorzy
-
pho3n1x
A TomajS, tak dla jasności, ja nie powiedziałem że płytka jest zła, wręcz przeciwnie, ona jest bardzo dobra, ale inna. Czekając na nową płytkę nastawiłem się na "starego dobrego Dreama" a dostałem "nowego dobrego Dreama". Co prawda jest kilka momentów, w których gra Rudes'a mi się nie podobała, ale przyzwyczaić się można. Generalnie na plus jest zmiana brzmienia, niestety wokal został ten sam
Labrie ma dobry mocny głos, ale szczerze mówiąc nie przepadam za takimi wysokimi głosami. Ale i wokal to tylko wokal, całe piękno tkwi w grze Petrucci'ego, Portnoy'a i masakrycznego basisty Myonga(czy jakoś tak się to pisało
)

-
pho3n1x
Ależ ja tego wcale nie odebrałem że ci sie płyta nie podoba.pho3n1x pisze:A TomajS, tak dla jasności, ja nie powiedziałem że płytka jest zła, wręcz przeciwnie, ona jest bardzo dobra, ale inna. Czekając na nową płytkę nastawiłem się na "starego dobrego Dreama" a dostałem "nowego dobrego Dreama". Co prawda jest kilka momentów, w których gra Rudes'a mi się nie podobała, ale przyzwyczaić się można. Generalnie na plus jest zmiana brzmienia, niestety wokal został ten sam Labrie ma dobry mocny głos, ale szczerze mówiąc nie przepadam za takimi wysokimi głosami. Ale i wokal to tylko wokal, całe piękno tkwi w grze Petrucci'ego, Portnoy'a i masakrycznego basisty Myonga(czy jakoś tak się to pisało )
Co do gry Rudesa to faktycznie jest coś nie tak,spodziewałem się,że na tej płycie pokaże on jeszcze jeszcze wyzszy poziom,tym czasem on gra jakos tak spokojnie ( cały album jest w miare spokojny ),jakoś tak mało tych klawiszy,ale i tak płyta mi sie bardzo podoba.
Co do wokalu Labrie, to mi sie taki wokal podoba i to nawet bardzo,jego wysokie rejestry są świetnym uzupełnieniem do całej cięzszej gry zespołu.
A Pietruszka to wiadmo zawodostwo i pasja w jednym ( mój wzór do naśladowania
A najlepsze jest to że na Octavarium Pietruszka z Portnoyem napisali słowa wszystkich utworów
FF XII W trakcie katowania
tak? :] <nie ma na mysli plytki z stadionu:]>pho3n1x pisze:Ale wiesz.... załatwić to nie problem
jakbys zalatwil to bys sie dowiedzial :]pho3n1x pisze:ale zależy co masz na myśli mówiąc szantaż
swoja droga juz dawno MM nei sluchalam..wszystko przez lacrimose
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
-
pho3n1x
-
pho3n1x
To kolejna rzecz jaką u nich podziwiam,swietna muzyka,teksty,pomysł na muzykę ( ee to cyhba to samo co muzyka ale...wathever ),swietna gra na koncertach ( mam tu na myśli odegranie wszystkiego tak jak na płycie ) i jeszcze kilka innych "drobiazgów"pho3n1x pisze:Pietrek i Portek bardzo często piszą teksty, zobacz chociażby Metropolis, co drugi tekst John'a.
FF XII W trakcie katowania
heh czyli Fassade.......Fassade jest dobra plyta ale do the best u mnei nie nalezy
-w koncu nei kazda moze byc ulubiona 
a co sadzisz o najnowszej plytce Lacri?
..bo jesli ja sie mam wypowiedziec to powiem tak..o ile wlasnie Fassade i Echoes nei rzucily mnei tak na kolana jak Elodia-ktora jest nie do pobica, to Lichtgestalt to sie udalo
<jeszcze tym bardziej kawalki uslyszane na zywo
> i widac tutaj znowu concept album ...tj piosenki tworza jakby nieprzerwany ciag...
a co sadzisz o najnowszej plytce Lacri?
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
-
Erelen_Galakar