Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

A TomajS, tak dla jasności, ja nie powiedziałem że płytka jest zła, wręcz przeciwnie, ona jest bardzo dobra, ale inna. Czekając na nową płytkę nastawiłem się na "starego dobrego Dreama" a dostałem "nowego dobrego Dreama". Co prawda jest kilka momentów, w których gra Rudes'a mi się nie podobała, ale przyzwyczaić się można. Generalnie na plus jest zmiana brzmienia, niestety wokal został ten sam :) Labrie ma dobry mocny głos, ale szczerze mówiąc nie przepadam za takimi wysokimi głosami. Ale i wokal to tylko wokal, całe piękno tkwi w grze Petrucci'ego, Portnoy'a i masakrycznego basisty Myonga(czy jakoś tak się to pisało :) )
Garnet pisze:orginalne?
Dla mojego dobra (oczko w stronę Seph) nie odpowiem :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

bo juz myslalam ze byles takim szcesciarzem i chcialm Cie zaczac szantazowac za te plytki :wink:
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
pho3n1x

Garnet pisze:bo juz myslalam ze byles takim szcesciarzem i chcialm Cie zaczac szantazowac za te plytki
Ale wiesz.... załatwić to nie problem :) ale zależy co masz na myśli mówiąc szantaż :)
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

pho3n1x pisze:A TomajS, tak dla jasności, ja nie powiedziałem że płytka jest zła, wręcz przeciwnie, ona jest bardzo dobra, ale inna. Czekając na nową płytkę nastawiłem się na "starego dobrego Dreama" a dostałem "nowego dobrego Dreama". Co prawda jest kilka momentów, w których gra Rudes'a mi się nie podobała, ale przyzwyczaić się można. Generalnie na plus jest zmiana brzmienia, niestety wokal został ten sam Labrie ma dobry mocny głos, ale szczerze mówiąc nie przepadam za takimi wysokimi głosami. Ale i wokal to tylko wokal, całe piękno tkwi w grze Petrucci'ego, Portnoy'a i masakrycznego basisty Myonga(czy jakoś tak się to pisało )
Ależ ja tego wcale nie odebrałem że ci sie płyta nie podoba.
Co do gry Rudesa to faktycznie jest coś nie tak,spodziewałem się,że na tej płycie pokaże on jeszcze jeszcze wyzszy poziom,tym czasem on gra jakos tak spokojnie ( cały album jest w miare spokojny ),jakoś tak mało tych klawiszy,ale i tak płyta mi sie bardzo podoba.
Co do wokalu Labrie, to mi sie taki wokal podoba i to nawet bardzo,jego wysokie rejestry są świetnym uzupełnieniem do całej cięzszej gry zespołu.
A Pietruszka to wiadmo zawodostwo i pasja w jednym ( mój wzór do naśladowania :) ) tak samo Portnoy i Myung.
A najlepsze jest to że na Octavarium Pietruszka z Portnoyem napisali słowa wszystkich utworów :)
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

pho3n1x pisze:Ale wiesz.... załatwić to nie problem
tak? :] <nie ma na mysli plytki z stadionu:]>

pho3n1x pisze:ale zależy co masz na myśli mówiąc szantaż
jakbys zalatwil to bys sie dowiedzial :]

swoja droga juz dawno MM nei sluchalam..wszystko przez lacrimose ;) <Mana-sana :D :* :lol: >
pho3n1x

TomajS pisze:najlepsze jest to że na Octavarium Pietruszka z Portnoyem napisali słowa wszystkich utworów
Pietrek i Portek bardzo często piszą teksty, zobacz chociażby Metropolis, co drugi tekst John'a.
Garnet pisze:jakbys zalatwil to bys sie dowiedzial :]
Liczyłe na coś bardziej motywującego :D
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

pho3n1x pisze:Liczyłe na coś bardziej motywującego
nic przed czasem ;]

aha..zapomnialam wczesniej o tym napisac-we wrzesniu nowy album Rammsteina :]
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

Garnet pisze:...khem..ale wezmy np jakies electro..tutaj bedziesz puszcal 10 razy ale z pwoodu dobrego beatu i ze nie bedziesz mial dosc XD
Doskonale Cię rozumiem, często tak mam właśnie z electro ;)
pho3n1x

Garnet pisze:nic przed czasem ;]
hym ;)
Garnet pisze:wrzesniu nowy album Rammsteina
Nowy? A dopiero co wydali Reise Reise.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

na tym albumie maja byc glownie kawalki ktore nie zmiescily sie na reise :)

qrcze ja chce cos ala mutter ..jakos america czy tez mein teil jako singel mi nei przypadly.........ale dalai lama czy tez moskau to jak najbardziej :D
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

pho3n1x pisze:Pietrek i Portek bardzo często piszą teksty, zobacz chociażby Metropolis, co drugi tekst John'a.
To kolejna rzecz jaką u nich podziwiam,swietna muzyka,teksty,pomysł na muzykę ( ee to cyhba to samo co muzyka ale...wathever ),swietna gra na koncertach ( mam tu na myśli odegranie wszystkiego tak jak na płycie ) i jeszcze kilka innych "drobiazgów"
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Zakochałem się w piosence "Senses" Lacrimosy. Na amen :) Naprawdę świetny zespół...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

heh czyli Fassade.......Fassade jest dobra plyta ale do the best u mnei nie nalezy :)-w koncu nei kazda moze byc ulubiona ;)

a co sadzisz o najnowszej plytce Lacri? :) ..bo jesli ja sie mam wypowiedziec to powiem tak..o ile wlasnie Fassade i Echoes nei rzucily mnei tak na kolana jak Elodia-ktora jest nie do pobica, to Lichtgestalt to sie udalo ;) <jeszcze tym bardziej kawalki uslyszane na zywo ;) > i widac tutaj znowu concept album ...tj piosenki tworza jakby nieprzerwany ciag...
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Właśnie przesłuchuję kolejny raz płytkę Lacrimosy - Lichtgestalt i muszę powiedzieć, że jest poprostu boska :) Dzięki Garnet za polecenie tego zespołu :)
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Garnet najnowszej płyty słuchałem dopiero dwa razy, więc narazie się nie wypowiem. Coś mi świta, że podobało mi się kilka kawałków, ale powiem więcej jak posłucham więcej ;) Przyznaję, że nawet Elodia mnie nie powaliła jak słuchałem pierwszych kilka razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”