Metal Gear Solid

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

White SeeD

Post autor: White SeeD »

Matomania pisze:Za ciche zachodzenie The Enda od tylca i strzelanie dostaje się Moss Camo. Jeżeli załatwi się go z Mk22 - Mosin Nagat (snajperka na strzałki usypiające).
a-haa...
...
zachodzenie? Czyli tak jak zwykłego żołnierza?

Matomania pisze:A mi się bardziej Snake od Raidena podoba. Jeżeli możnabyłoby wybrać w MGS2 Snake, czy Raiden, to bym cały cza chodził Raidenem.
Coś mi się tu nie zgadza ;)
Matomania

Post autor: Matomania »

White SeeD pisze:Coś mi się tu nie zgadza n
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
pomyliłem się :oops: chodziło o Węża :oops:
White SeeD pisze:zachodzenie? Czyli tak jak zwykłego żołnierza?
W opisie MGS3 z extrime pisze:"Odpowiedni kamuflaż i mozolne czołganie się z miejsca na miejsce. Gdy uda ci się zajść The Enda niepostrzażenie, a następnie wstać i wymierzyć w niego z broni -i tak trzykrotnie- otrzymasz Moss camo"
Tyle wiem bo sam jeszcze nie mam Moss camo. Możliwe, że nawet strzelać nie trzeba. Może wystarczy tylko wycelować z bliska?
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

Co do Moss cammo, grając na normalu dostałem za drugim razem.
Co do Jacusia raidena , swoje powiedziałem, fajny gościu, tylko szkodaże grywalny :lol:
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
White SeeD

The Sorrow pisze:Co do Jacusia raidena , swoje powiedziałem, fajny gościu, tylko szkodaże grywalny
Jeśli chodzi o akrobacje, to Snake nie ma z Raidenem szans ;)

Oki, thx. To teraz dylemat czysto techniczny...

Jak kurde pokonać The End'a w Duel-> Special w mniej niż 15 minut? Toż to mission: impossible chyba :]
Matomania

Fajne są jaja w

Kod: Zaznacz cały

więzieniu. Jak się np. da strażnikowi 3(chyba 3) posiłki, które ci rzuca, to pokazana jest jedna scenka - rozmowa węża i strażnika. Klasycznie strażnik ma srakę i głośno to komentuje. Np. teksty "już prawie wyszło", "jakie wielkie" :) :) 

[ Dodano: Wto 14 Cze, 2005 ]
Nie podobało mi się występowanie Sorrowa w MGS3. Upychali go gdzie się dało :( Taki fajny kolo, a macha ci przed nosem tablicą z numerem, albo czasem - durnota.

Fajne jest jego pojawienie na początku - dopiero się wie o co chodzi w tej scence jak się gra za 2 razem. 
Idiotyczne jest pokazywany Pain przed walką - toć on macha łapami jak jakiś Power Ranger :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Matomania

Metal 3 i 1/2 :)
Ciekawe jak im to wyjdzie?
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

W koncu sie moge wypowiedziec.
Obecnie jestem w jaskini po walce z Paine
Gra jest extra,super,mega hiper,boska itp.MGS II było wspaniałe,ale III przebij wszystko,Kojima ma głowe do tego by zaskoczyc cały swiat,
muzyka - sympatyczna
nowe ruchy - CQC
jedzonko,samo operacja ( doktor Sanke :D )
i masa innych rzeczy,to tyle na gorąco.
W skali 0/10 daje 10
Ide ustrzelic jakiegos królika :P
FF XII W trakcie katowania
White SeeD

TomajS pisze:muzyka - sympatyczna
raczej "pompatyczna" ^^

Głupie pytanie [a także spoiler]: Czemu tak w ogóle Big Boss stał się zły (w Metal Gear)? Przecież w MGS3:SE przedstawiony jest jak "równy chłop", nic nie przejawiało jego późniejszych... ekscesów, więc...?
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

White SeeD pisze: A mógłbyś mnie oświecić, jak tego dokonałeś? Zwyczajne Midy czy cosik?
http://www.rpgmaker.pwii.pl/?co=download&typ=sound
I tam sobie poszukaj dźwięków z MGS :D Chyba midy, a swoją drogą heh, gg dziwnie z nimi brzmi 8)
glamorous vamp
Matomania

[quote="White SeeD"]Czemu tak w ogóle Big Boss stał się zły (w Metal Gear)? Przecież w MGS3:SE przedstawiony jest jak "równy chłop", nic nie przejawiało jego późniejszych... ekscesów, więc...?[/quote]

Chyba dlatego, że na koniec zrozumiał jakie mu świństwo kazali zrobić i jak został okłamany przez rząd - wyjaśnia to Eva na koniec. Wtedy z patrioty zamienił się w człowieka działającego na swoją rękę. Jego zły stosunek do państwa ukazuje już ostatni filmik.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

tak wlasciwie to nei ma dobra i zla...wszystko zalezy od naszego punktu widzenia..po tym jak sie dowie jak usa potraktowal the boss gosciu zmeinai troche poglady na swiat i probuje swoim zolneirzom dac lepsze zycie niz to robi usa...

[ Dodano: Wto 28 Cze, 2005 01:43 ]

zreszta to wychodzi w samej grze bo wszysyc wiemy kim gramy ^^
White SeeD

Garnet pisze:Spoiler:
zreszta to wychodzi w samej grze bo wszysyc wiemy kim gramy ^^
...ja nie wiedziałem o_O. Dowiedziałem się dopiero później, z serwisu Outer Heaven, kiedy chciałem dowiedzieć się czegoś o fabule pierwszych dwóch Metal Gear'ów :]. W każdym razie, miłe doświadczenie.

Tutaj jest link do filmu, jak jakiś wymiatacz przechodzi MGS3 na poziomie Extreme w czasie 1:46:37 (ranga Foxhound, a więc 0 alertów, 0 kill'ów, 0 continue'sów). Ok. 400 mega, ale warto- można się dużo nauczyć ^^ (jak gość to robi, że prawie każdy jego strzał z Mk22 trafia w głowę- nieważne z jakiej odległości...? o_O)

http://speeddemosarchive.com/mgs3.html

Póki co moje największe osiągnięcie to zdobycie rangi Doberman na Normal'u (do Infinity Face Paint). Huh, ta gra pokazuje pazurki dopiero po pierwszym przejściu, a zabawa na E-Extreme jest doprawdy przednia :]
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

White SeeD pisze:jak gość to robi, że prawie każdy jego strzał z Mk22 trafia w głowę- nieważne z jakiej odległości...? o_O)
Ja musiałem specjalnie pada nowego kupić bym mógł celować w głowe,miałem kwadrat wyrobiony na max. i lekkie dotknięcie i już był strzał :572:
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

White SeeD pisze:ja nie wiedziałem o_O
heh ja wywnioskowalam pozniej..bo cos mi sie nie zgadzalo z data kiedy gra ma miejsce ;)

White SeeD pisze:Tutaj jest link do filmu, jak jakiś wymiatacz przechodzi MGS3 na poziomie Extreme w czasie 1:46:37 (ranga Foxhound, a więc 0 alertów, 0 kill'ów, 0 continue'sów). Ok. 400 mega, ale warto- można się dużo nauczyć ^^ (jak gość to robi, że prawie każdy jego strzał z Mk22 trafia w głowę- nieważne z jakiej odległości...? o_O)
innym sie naparwde nudzi :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”