Metal Gear Solid

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Matomania

Post autor: Matomania »

Jak przejdziesz Monkey na 1 miejscu to dostajesz banana camo - zdobyte jedzenie zawsze smakuje dobrze. Dostaje si też Małpią Maskę - nie wiem co robi :(
Obrazek

W MGS3 podczas pokazówki CQC (tam gdzie jest napisane press start) naciskajcie R1,R2,L1,L2 i analogi (nie pamiętam czy L3 i R3 działa, ale którąś gałką się poruszało tłem), żeby sterować obrazem (zmiana kolorów, tła, perspektywi itp.).

Jak chcecie mieć dostęp do wszystkich leveli w mgs substance, to przy tworzeniu profilu (po wybraniu missions) zostawiamy ustawienia domyślne (bez imienia,mężczyzna,1970.01.01,gr.krwi ?, UK) i proszę bardzo. 0% ukończenia ale wszystkie plansze dostępne.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

niezly kostium XD

..dzisiaj przeszlam 3..i obstaje przy tym co powiedzialam wczesniej ze dla mnie 3 jest znacznei latwiejsza niz 2 < porownujac ze obie gry na poczatku przeszlam na normalu> ..w 3..ostatnia walka z the boss to pikus -_-

anyway..nie wiedzialam ze snake jest taki man :D :D :lol: wczesniej wydawal sie taki zimny a tu prosze..prosze :D :D...heh na starosc pozneij zrobil sie taki 'dziad' ;) ..< swoja droga moze wlasnie te doswiadczenia z eve pozniej mogly go tak zmienic>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Nienormalny_PS2 pisze:podobała mi się walka z Vampem.Na E-Extreme trzeba było nieźle już mieć cle opanowany i refleks żeby np M-16 pozbijać noże
na początku wystarczyło się schylić gdy leciał nóż. Potem, gdy rzucał po 3 noże, odkryłem że najbardziej opłaca mi się uciekanie przed dwoma pierwszymi :]. A kiedy przytwierdzał Cię do ziemi tym dziwacznym nożem, wystarczyło tylko co jakiś czas kucnąć. Znacznie więcej problemów sprawiała mi walka z Fatmanem. Od tego zegara można było nerwicy dostać (20 sekund na rozbrojenie czterech bomb, sic!)
Nienormalny_PS2 pisze:A najwięcej problemów mi chyba na początku sprawiała walka pierwsza...z Olgą... .
Niezniszczalny reflektor, tak? ^^

Co do Snake vs. Monkey....
mogli sobie to darować. Chociaż rozmowa z Colonelem na początku jest przezabawna :]
Matomania

Niektóre texty są świetne - karabin w kształcie węża :) Snake vs Monkey mi się nawet podobał (niektóre akcje małp powalają XD ). Po prostu więcej metala to zawsze +. A to i tak nie są wielkie dziwactwa w porównaniu z niektórymi akcjami w substance i vr missions :)
W mgs najtrudniejszy był dla mnie (na wyższych poziomach trudności) Vamp i Olga. Z Solidusem też musiałem się pomęczyć trochę. Fatman był dla mnie łatwym przeciwnikiem.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

White SeeD pisze:na początku wystarczyło się schylić gdy leciał nóż. Potem, gdy rzucał po 3 noże, odkryłem że najbardziej opłaca mi się uciekanie przed dwoma pierwszymi :]. A kiedy przytwierdzał Cię do ziemi tym dziwacznym nożem, wystarczyło tylko co jakiś czas kucnąć. Znacznie więcej problemów sprawiała mi walka z Fatmanem. Od tego zegara można było nerwicy dostać (20 sekund na rozbrojenie czterech bomb, sic!)
Ale tu chodzi o klasę rozumiesz 8).Po co się schylać jak możesz nożyki odstrzelić :D.
White SeeD pisze:Niezniszczalny reflektor, tak? ^^
Tak,i płachta której nie można było odstrzelić,podczas gdy na Easy niecelny strzał ok.5cm i tak ją zrzucał :D.
Matomania

White SeeD pisze:Niezniszczalny reflektor, tak? ^^
Nom. I jeszcze to, że po 2-3 strzałach się ginęło :(
A w MGS2 za zabijanie bosów poprzez spadek staminy nic się dodatkowo nie zdobywało?Raczej nic... Szkoda. Fajnie, że są jakieś + za to w MGS3.

PS. A wiecie, że Hideo celowo robił Raidena na babochłopa takiego :) W którymś "Making off..." mówił, że specjalnie daje mu kobiece oczy :)

Najlepsza scena w MGS2 : włączyć ostatnią scenę (Raiden zabija Solidusa) przez Special (chyba tak się to nazywa (nie pamiętam, dawno nie grałem), tam gdzie można wybierać postacie, które będą występowały podczas scenki) i ustawić Raiden > Snake, Solidus > Raiden
:) I tak ma być.

[ Dodano: Pią 10 Cze, 2005 ]
Nienormalny_PS2 pisze:Ale tu chodzi o klasę rozumiesz Cool.Po co się schylać jak możesz nożyki odstrzelić n
Odstrzel je PSG1 :) To jest dopiero klasa 8) :) 8) :) ;)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Sony announced Saru Getchu 3 (Ape Escape 3) for PS2 will have a new tactical espionage action mini game called "Mesaru Gear Solid", which is based on Konami's Metal Gear Solid series; you play as PipoSnake, an ape injected with Solid Snake abilities by scientist, to battle against the special force who have stolen the Metal Gear with his banana pistol. Saru Getchu 3 will be released in Japan on July 14.

:lol:
White SeeD

Matomania pisze:Snake vs Monkey mi się nawet podobał (niektóre akcje małp powalają XD )
Mesal... Gear... lol! :]
Przemogłem się i wymasterowałem wszystkie czasy w Snake vs. Monkey aby dostać Banana Camo. Najwięcej problemów miałem z pierwszym i przedostatnim poziomem, pozostałe pękły za 2/3 razem. To jednak jest całkiem fajna zabawa ^^
Nienormalny_PS2 pisze:Po co się schylać jak możesz nożyki odstrzelić
Matomania pisze:Odstrzel je PSG1 To jest dopiero klasa
Taa... to może Nikitą?

Olgę można było pokonać nawet zanim użyła triku z płachtą. Pierwsze pięć strzałów w głowę zza węgła po prawej i voila.

Matomania pisze:Najlepsza scena w MGS2 : włączyć ostatnią scenę (Raiden zabija Solidusa) przez Special (chyba tak się to nazywa (nie pamiętam, dawno nie grałem), tam gdzie można wybierać postacie, które będą występowały podczas scenki) i ustawić Raiden > Snake, Solidus > Raiden
I tak ma być.
Ee... ja lubiłem Raidena. Czemu większość osób uważa go za geja i babochłopa? Dlatego, że jest piękny i gładki? Raiden był fajny i koniec :]

Garnet pisze:Sony announced Saru Getchu 3 (Ape Escape 3) for PS2 will have a new tactical espionage action mini game called "Mesaru Gear Solid", which is based on Konami's Metal Gear Solid series; you play as PipoSnake, an ape injected with Solid Snake abilities by scientist, to battle against the special force who have stolen the Metal Gear with his banana pistol. Saru Getchu 3 will be released in Japan on July 14.
Business is business, jak widać to była umowa w dwie strony ^^

Bawię się teraz w Duel-> Special. O ile na poziomie Normal walka z The End nie była taka trudna (Directional Microphone i Thermal Googles robiły swoje), tak tutaj jest już prawdziwy pojedynek snajperów. Dwie snajperki, cygaro i lornetka. Zabawa na kilka godzin :]

Pytanie: Czy można zdobyć w normalnej grze snajperkę na strzałki usypiające?
Matomania

White SeeD pisze:Pytanie: Czy można zdobyć w normalnej grze snajperkę na strzałki usypiające?
zabij The Enda pistoletem na strzałki i już. Mosin Nagat twój.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

White SeeD pisze:Ee... ja lubiłem Raidena. Czemu większość osób uważa go za geja i babochłopa? Dlatego, że jest piękny i gładki? Raiden był fajny i koniec :]
Graba,tak właśnie :!: Raiden jest równy kolo.
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

Jasne ja też lubiłem Raidena ;) ale nie jako główną grywalną postać.
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Właśnie załączyłem do GG soundy z Metala Gear. Jak ktoś jest dostępny to słyszymy dźwięk który towarzyszy nam kiedy gramy w pierwszej części i wróg nas zobaczy... Można się wystraszyć ^^'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

tez lubie raidena,bardziej niz snake <chcoiaz po 3 bardziej go polubilam..i tak nei poznac ze jest mlodszy :lol: poza zachowaniem :]>

Boni pisze:Można się wystraszyć ^^'
i dostac koszmarow nocnych :lol:
White SeeD

Matomania pisze:zabij The Enda pistoletem na strzałki i już. Mosin Nagat twój.
Hm? Myślałem, że za załatwienie The End'a pistoletem na strzałki dostaje się Moss Camouflage...?
Nienormalny_PS2 pisze:Graba,tak właśnie Raiden jest równy kolo.
Garnet pisze:tez lubie raidena
The Sorrow pisze:Jasne ja też lubiłem Raidena
Hoho, więc nie jestem sam :]

Boni pisze:Właśnie załączyłem do GG soundy z Metala Gear.
A mógłbyś mnie oświecić, jak tego dokonałeś? Zwyczajne Midy czy cosik?

Zaparłem się i zdobyłem top scores w Duel-> Normal. No i teraz Special. Zna ktoś dobry sposób na szybkie rozwalenie The Enda na poziomie Special?
Na normalu znalazłem fajny sposób. Łażąc z Thermal Googles na nosie odszukiwałem ślady stóp dziadka... no i go tropiłem. Zawsze zachodziłem pana końca "od tyłu". Bez termowizji może być trudniej. Hm...
Matomania

Za ciche zachodzenie The Enda od tylca i strzelanie dostaje się Moss Camo. Jeżeli załatwi się go z Mk22 - Mosin Nagat (snajperka na strzałki usypiające).

A mi się bardziej Snake od Raidena podoba. Jeżeli możnabyłoby wybrać w MGS2 Snake, czy Raiden, to bym cały cza chodził Snakem.

jejeku pomyliłem się... (napisałem Raiden zamiast Snake...) łups.... :oops: :oops:
Ostatnio zmieniony pn 13 cze, 2005 17:51 przez Matomania, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”