Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Darios

Post autor: Darios »

Boni pisze:Swoją drogą ciekaw jestem jak często wam wypada THE END Laughing
Na dwa przejścia gry nie widziałem ani rzu :lol:
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

The End wypada dość często ^^ Gdy Selphie miała już 100 level to tak za 10 razem :) A Full Cure za drugim :) Dlatego uważam, że jest najlepsza :)
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Przed chwilą udało mi się (nareszcie!) wylosować The End. :) Chcę cię o coś zapytać, Erelen... CO TY PODPIĄŁEŚ DO LUCK-J, CZŁOWIEKU?! Ultimy? Bo tylko na to wygląda! Sam mam Selphie na 100 levelu, ze 100 Pain w Luck-Junction i +50% Luck, a i tak The End wypada cholernie rzadko. O tym że przechodząc grę wcześniej, trafiło mi się tylko dwa razy, a dopiero za trzecim razem mi się udało kliknąć... a jeśli tipsowałeś, to podeślij mi te kody na priva. :wink: W wersji PS.
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Erelen_Galakar

Nie mam nic podpiętego, Luck mam 255. Wystarczy trochę postacie wymasterować i nic nie trzeba podpinać :D
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Jak? W spisie GFów nie ma umiejętności Luck Up, a trochę trudno by mi było zbierać Luck Upy w postaci itemków. (wersja PS) Więc znasz jakieś kody? :D
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Erelen_Galakar

Nie znam kodów i ja uzbierałem itemy i to bez pomocy Chocobo World :D To nbie jest takie ciężkie :D
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Zasada jest prosta - im wyższy lvl Selphie tym częśćiej wypada The End.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Erelen_Galakar pisze:Nie znam kodów
Tylko tipsy. ;P Nie widzę innych sposobów. W Refine jest napisane, że jedynym sposobem zdobycia Luck Up bez CW jest zdobycie Dark Matter - a ze zdobyciem tego są spore problemy! Chyba że to jest dla ciebie łatwe.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Ababeb pisze:Tylko tipsy. ;P Nie widzę innych sposobów.
Zapominasz o komendzie Devour... co prawda w krypcie napisano że zjedzenie Ruby Dragon'a daje +10HP ale ja wyczytałem w zagranicznym FAQ że daje +1 do wszystkich statów. Sprawdź jeśli chcesz - ja w FF 8 od dawna nie grałem i nie pamiętam czy to prawda... :)
Erelen_Galakar

Zdobycie Dark Metter? Przy odpowiedniej ilości walk i godzin gry to banał :D Gdyby mi się chciało grać porządnie w CB to byłoby super :D A tak z niego dostałem max. 5 DM :D
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Ababeb naprawde trafienie na The End przy zmaksowanych postaciach nie jest trudną rzeczą, trafia się on bardzo często wystarczy tylko poświęcić troche czasu na maksowanie postaci co w ff8 jest naprawde łatwe
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Wiem że na zmaksowanych to nie problem - kłopotem jest właśnie wymaksowanie postaci, i o to mi chodziło. A czemu nie mogłem trafić The End wyraźnie napisałem. Swoją drogą, Preacher, jaki według ciebie jest niezły sposób na maksowanie statystyk? Konkretniej Luck?
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Zmaksowanie statystyk takich jak Str/Vit tzn tych które da się zwiększać albo przez devour albo levelując dzieki gf-om nie jest wiekszym problemem. Co do zmaksowanie Luck to jest to "nieco" kłopotliwe, można to sobie zwiększać jak już było wspomniane przez Dark Matter, ponadto żeby mieć wysoki wskaźnik Luck zawsze brałem obowiązkowo Luck +50% oraz podczepiałem ale już nie pamiętam co, fakt nie miałem wartości maksymalnej ale wystarczało mi na tyle żeby The End pojawiał się całkiem często, nie pamiętam ile miałem luck po tych zabiegach, jak odzyskam od kumpla ff8 to odpale savy i jak chcesz to napisze co miałem podczepione i ile właściwie maiłem tego luck. Pozatym tak jak napisała Sephira im wyższy level tym większa szansa że The End wypadnie więc dobic jak najszybciej do maxa i wtedy losować The End :wink:
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Boni pisze:Ja gdybym miał grać takim składem to już bym leżał trupem... Rozumiem jeszcze Rinoę (w krytycznych momentach) ale Selphie to jest HardCore na MAksiora ^^' ... Heh, podziwiam takich ludzi
Właśnie przechodze FF VIII po raz kolejny i gram Selphie którą o tej pory nie grałem,musze przyznac że jej lmity nie są takie złe a co THE ENDA,to widziałem go z jakies 4-5 razy ( nie licząc AR :P )
FF XII W trakcie katowania
Kaizer

Post autor: Kaizer »

Mój debeściacki sklad to Cloud,Barret,Tifa na levelu 78
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”