Game Boy, Nokia N-Gage, Dual Screen, słowem: kieszokonsolki

Nowinki a la konsole, komórki, net, jak i problemy z nimi związane

Moderator: Moderatorzy

Kto, wg. Ciebie, zawładnie rynkiem małych konsolek?

Nintendo Dual Screen
9
12%
Nokia N-Gage
4
5%
Sony PSP
39
52%
Nie wiem i mam to gdzieś
23
31%

Liczba głosów: 75

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

bard lynar pisze:Cytat:
Masz 15 lat

A ty masz 21 lat. Fajnie, nie?
Hm, jakieś ma to znaczenie większe? Napisz proszę, co to ma do rzeczy, bo za Chiny się domyśleć nie mogę. Próbujesz pokazać, jak niski jest mój poziom, czy co?
"Dzizas Krajst. Masz 15 lat (nie, to nie ma znaczenia)" - Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że potrzebujesz korepetycji z rozumienia tekstu.

bard lynar pisze:Poza tym zastanów się, czy rozumiesz, na czym polega zachowanie takiego typowego fanboya - wchodzi ci na stronkę, pisze komentarz w stylu "DS rulez, PSP to ch*j i syf". O, to jest zachowanie fanboya.
Widać nie umiesz ocenić subiektywnej opinii. Napisałam, że DS może mieć lepsze gry czy grafikę niz PSP, ale dotykowy ekranik wyklucza zakupienie przeze mnie tej konsolki. Ani mi sie ona nie podoba wizualnie, ani rozwiązania w niej zastosowane mnie nie przekonują. Naucz się odróżniać fanboya od kobiety, która ma swoje powody.
bard lynar pisze:A ja po prostu nie rozumiem, czemu niektórzy jadą na siłę po N za to, że chcą rewolucjonizować rynek konsol.
A po co komu bielizna, elektryczne gitary, telefony komórkowe, szybkie komputery, płytki CD? Przecież możemy chodzić we włosienicach, grać rocka na gumkach recepturkach, wydzierać się przez okno do kumpla z sąsiedniego bloku, w pracy korzystać z ZX Spectrum, a jako nośnika danych używać chusteczek do nosa. Czemu by nie?
Zamiast pisać od rzeczy, pisz na główny temat. KONIEC OT.
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Moim skromnym zdaniem oboje jesteście fanboyami- GoGo Sony, a Bard Nintendo. A powody można sobie znaleźć zawsze :]
bard lynar

Post autor: bard lynar »

Nie zależy mi zazwyczaj na nawracaniu innych na moje gusta, lubię, gdy ludzie mają je odmienne. Ale co to byłby za świat, gdyby ludzie o różnych gustach w ogóle ze sobą nie dyskutowali, nie wymieniali argumentów, nawet odrobinkę się ze sobą nie kłócili? Moim zdaniem trochę nudnawy ;]
Moim skromnym zdaniem oboje jesteście fanboyami- GoGo Sony, a Bard Nintendo. A powody można sobie znaleźć zawsze :]
Nie wiem, być może. Ale gdyby Sony wydało jakąś naprawdę fajną konsolę, któraby mi się bardzo by spodobała, to bym może kupił. Ale nie wiedzieć czemu jakoś mnie do nich nie kusi, choć w swoim czasie żyłem z zamiarem zakupu PSX, PS2 (dość dawne czasy). Później GCN, później GBA, później DS i dopiąłem w sumie ostatniego ;]
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

bard lynar pisze:GCN, później GBA, później DS i dopiąłem w sumie ostatniego ;]
wiesz, kieszokonsolki, a konsole to dwie różne rzeczy. Na rynku małych konsolek najdłuższą historię ma Nintendo i tu nie ma co ukrywać. Miałam GameBoyaKolor i mi starczy ze strony Nintendo. Z normalnych konsol to jednak PSX jest prawdziwą historią. Mam PS2 i kupię PS3 (potem sprzedam PS2), normalna kolej rzeczy jak dla mnie. Gdyby DS nie miało drugiego ekraniku mogłaby się zastanawiać nad wyborem konsolki. Kupiłam konsolę Sony i był to chyba najlepszy zakup "techniczny" jakiego dokonałam. Moja PS2 ani razu mi nie szwankowała, ani nic. Tak, najpierw kieruje się wyglądem, bo zanim dowiem sie o możliwościach, to widzę konsolkę, potem gry i techniczne sprawy. Koniec panowania Nintendo na rynku kieszokonsolek. :D Żem się rozpisała. :roll:
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Od czasu reklamy, DSa w TV, coraz bardziej się do niego przekonuję :) cóż Sony nie ma wprawy w kieszonkonsolach, jestem pewien że więcej będzie się psuło PSP niż DS.. poza tym PSP jest prawie do wszystkiego czyli do niczego, co nie znaczy iż nie podoba mi się ta konsola. Mimo wszystko żadnej z tych konsolinek nie kupię, w sumie po co mi, kupiłem N-Gage gdyż muszę mieć przy sobie jakiś telefon, a że czasem na wyjeżdzie nudno to sobie po pykam w jakąś 3D gierkę, są i tak już nawet lepsze telefony, a targać ze sobą DSa, czy PSP, w kieszeni tylko po to że może mi się zachcieć gdzieś zagrać to w ogóle dla mnie bezsens. Co innego gdy ktoś ciągle wyjeżdża na wycieczki... kolonie, w ogóle jest poza domem, a bez grania dostaje depresji, padaczki i innego rodzaju chorób popromiennych... i Musi Grać ! Mam PS2 i żadnego tam Nintendo, czy Sony nie potrzeba mi w kieszeni gdyż jak dla mnie to bym tylko szpanował że mam taką konsolę, poza tym będą emulatory i możliwe że sobie pogramy za jakieś parę lat w gry z PSP i DS., wolę poczekać niż wydawać te 700-1000 zeta na coś co za 5 lat i tak będzie przestażałe.
Matomania

Post autor: Matomania »

Vaan pisze:wolę poczekać niż wydawać te 700-1000 zeta na coś co za 5 lat i tak będzie przestażałe.
Śmieszne... to po co kupowałeś PS2 skoro to też za 5 lat będzie przestaRZałe?
Ostatnio zmieniony sob 04 cze, 2005 16:32 przez Matomania, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Matko jak odpowiedzieć na takie pytanie... :? Może dlatego że mówie w kategorii kieszonkonsoli. Napisałem przecież że mam PS2, a DSa i PSP mi nie potrzeba, prawda iż nawet teraz PS2 jest już przestarzałe, można na kompie więcej wyciągnąć, chodzi mi raczej iż szkoda wydawać 1000 zt na takie małe szit przy którym muszę wytężać wzrok i uważać żeby mi nikt nie ukradł, jak dla mnie kieszonkonsole są za drogie i czasem nie warte swojej ceny. Na PS2 mogę sobie DVD obejrzeć też nie, a takie specjalne filmy na PSP to już trochę przegięcie, nie wiem może w kiblu se te filmy będę oglądał :?

Poprawka :P
Ostatnio zmieniony sob 04 cze, 2005 16:55 przez Vaan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Matomania pisze:Śmieszne... to po co kupowałeś PS2 skoro to też za 5 lat będzie przesaRZałe?
Już jest ;) Chyba piąty rok mam PS2....za rok wyjdzie PS3. Jakbym wtedy nie kupiła PS2,bo "bedzie przestarzałe{" to sorry. Po co kupować nowy samochód skoro będzie za kilka lat przestarzały. Po co kupowac komputer z dobrym procesorem, jak za chwilę będzie lepszy. Po co kupować cokolwiek? Sorry, ale dla mnie pieć lat to dużo. Kupujesz PS2, masz za 4-5 lat PS3, ku[ujesz PS3, sprzedajesz PS2. Tanio, jak tanio, ale jednak jakies pieniądze to są. Wstrzymywałam się z kupnem GBA, teraz pojawiło się PSP....

Co do kieszokonsolek to PSP ma kolejnego plusa. Można PSP podłączyć do PS3. ;) Ponoć.

[ Dodano: 05-06-04, 17:14 ]
Vaan pisze:mam PS2 i DSa I PSP mi nie potrzeba
Tak trzeba było od razu.
Vaan pisze:chodzi mi raczej iż szkoda wydawać 1000 zt na takie małe szit przy którym muszę wytężać wzrok i uważać żeby mi nikt nie ukradł
A DS to co? Nie ukradną Ci? dzizas krajst i też musisz się skupiać, bo dwa ekraniki i przyciski to sporo. Argumentację masz kiepską.
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Rany jak wy tak piszecie to mi się zdaje że na opak czytacie moje posty, zresztą nieważne... sam tylko będe sobie przeczył.
I wcale się nie będe musiał skupiać Yubari gdyż nie będe miał tej kieszonkonsoli ;)

Wasza racja, mój spokój ! cieszcie się
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Vaan pisze:mam PS2 i DSa I PSP mi nie potrzeba
Naucz się interpunkcji to nie będzie nieporozumień. Duże "I" świadczy o nowym zdaniu. Poprawnie to zdanie powinno wyglądać: "Mam PS2 i nie potrzebuję DS ani PSP" . Koniec OT.
Matomania

Post autor: Matomania »

Vann a miałeś kiedyś GB,GBP, GBC, abo GBA ???
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

NIE nie miałem... bo po co jak mam na N-Gage emulator Nes, Snes, GBC, ściągam gry z neta i wrzucam na kartę MMC, poza tym gry na N-Gage (te 3D) również ściągan z neta, na orginalnej stronie dają je za darmo, a na nie org. nie mogę tu powioedzieć

I Vaan przez dwa "aa" a nie 2 "nn" ;)

Ach Yubari Yubari, lubicie usówać posty co ;) a ja i tak napisałem wcześniej:
Mam PS2 i żadnego tam Nintendo, czy Sony nie potrzeba mi w kieszeni

więc dobrze zinterpretowałem zdanie.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

VaNN....
Matomania pisze:Vann a miałeś kiedyś GB,GBP, GBC, abo GBA ???
Vaan pisze:NIE nie miałem... bo po co jak mam na N-Gage emulator Nes, Snes, GBC,
To w końcu jak? Znów nie wiem czy miałeś czy masz czy nie miałeś czy nie masz. Misz masz.
N-Gage też Ci moga ukraść ;) lPraktycznie to wszystko Ci mogą ukraść...:roll: poza tym może w Japonii bezpiecznie można, ale u nas nie wyobrażam sobie wyjąć w autobusie PSP czy DS i zaczać grać. Nawet głos w mojej komórce wyłączam na czas jazdy autobusem, żeby nie wyjmować. Za to w samochodzie, pociągu, etc.? Boskie zabicie czasu. N-Gage przekonuje mnie mniej niż DS. Konsolka konsolką, telefon telefonem. Ale jestem "starej daty" i nie lubię udziwnień....Może dlatego nie bawia mnie dwa ekrany DS... :roll:

[ Dodano: 05-06-04, 17:57 ]
Vaan pisze:Ach Yubari Yubari, lubicie usówać posty co
Liczba pojedyńcza się kłania. Poza tym "Ah". Koniec OT jest kiedy ja tak mówię, nie Ty. To tak dla Twej wiadomości.
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Grafika jaką może udzwignąć N-Gage 2

Parametry, czy jakto tam N-Gage 2:

Pełna kompatybilność z platformą OMAP
90-nm CMOS System-on-a-Chip OMAP2420
330-MHz jednostka centralna z wbudowanym koprocesorem ARM1136JS-F
220-MHz procesor dźwięku TMS320C55x
Akcelerator graficzny 2D/3D
TBDR (Tile Based Deferred Rendering)
Prędkość zegara 200Mhz
Rozdzielczość 640x480 VGA
ITC™ - PowerVR Internal True Colour
FSAA4Free™ - pełnoekranowy Anti-Aliasing bez utraty jakości
DOT3 Per-Pixel Lighting Support
Spherical Harmonics Lighting Support
Wsparcie dla filtrowania bilinearnego, trilinearnego i anizotropicznego
Vertex Shader 1.1
PVR-TC (PowerVR Texture Compression)
W pełni programowalne 3D T&L (Transform & Lighting)
bard lynar

Post autor: bard lynar »

To już może być rzecz warta zakupu... ale zwykły N-Gage w ogóle nie zasługuje - moim zdaniem - na miano konsoli, ale na telefon skierowany w kierunku gier. Początkowo robił na mnie spore wrażenie, później już mniejsze (brat sobie kupił). Komfort grania pozostawia wiele do życzenia, tak samo jak i wykonanie gier 3d na "odwal się".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Technologia”