Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Erelen_Galakar pisze: Hentai to tak samo normalny nurt w anime, jak horror, komedia, yuri, yaoi czy co tam jeszcze jest. Po prostu jest skierowane, do innego typu odbiorców niż pozostałe gatunki, i nie musi przekazywać głębszych treści by intrygować.
Ok, ale DLA MNIE normalne to nie jest. Nic nie poradzę. Widziałam kiedys fragment jak do "dziewczynki w szkolnym mundurku" dobierała się osmiornica. Nie kwalifikuje się to do mojej teczki o tytule "normalne".
Erelen_Galakar pisze:To mów i nie zabraniam ci twojego zdania, ale też nie ograniczaj zdania innych
Czy ja komus czegoś zabraniam? "Daj już spokój, co? " - widać opatrznie mnie zrozumiałeś.
Erelen_Galakar pisze:Czemu właśnie nauczyciel
No to ośmiornica, whatever.
Dyzio

Post autor: Dyzio »

A wracając do Necronomicon. Przeglądam solucje z CD-actiona i patrze ! Solucja do gry Necronomicon, ładnego ZONK-a dostałem nie powiem. Nawet bym nie pomyślał że może być gra na PC Necronomicon
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Dyzio mało masz ostrzeżeń? Zero powrotów do OT. Moje ostatnie ostrzeżenie.
Koki pisze:Coś Google milczy na temat Magic Girl W.
Alltheweb i Yahoo także. Erelen zarzuć jakims linkiem.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Bo to Magical Woman M jest, tak naprawdę. *cough, cough*
Koki, błagam Cię, przestań się tym interesować... -__- Jeśli szukasz kolejnego dowodu na 'popieprzenie' Japończyków, to mogę zapewnić Cię w ciemno: tak, są popaprani.

Go-Go, odnośnie hentai, popieram Erelena - taki sam gatunek, jak reszta. Weź też pod uwagę, że bywają jednak filmy ecchi z fabułą, a jak jest fabuła, to i przynależność do gatunku się znajdzie. ^^
Go-Go pisze:Zniewalane, wielkookie, mangowe dziewuszki w szkolnych mundurkach i bzykający je nauczyciele, to NIE jest to samo co Shin-Chan czy Record of Lodoss War.
Jakby się zastanowić, to niektóre anime są chore i bez elementów tentaklowych, tyle że w inny sposób. Vide: Midori no Hibi. ^^
Go-Go pisze:Rysunkowe niewiasty z nieproporcjonalnymi ciałam etc.
Nie wszystkie. Widać miałaś same złe doświadczenia. Ośmiornice i tym podobne.
Btw, bodajże w ostatnim 'Mangazynie' (ostatnim przed katastrofą) też wydrukowali sugestywny rysunek ośmniornicy i niewiasty. A była to klasyka malarstwa japońskiego. *cough, cough*
Go-Go pisze:Zwykle śmieszna (Gravitation, Saint Beasts).
Ooo, widziałaś 'Saint Beast'? I co możesz mi o tym tytule powiedzieć? ^^ [Bo właśnie ściągam... i nie wiem, czy dobrze robię...]
Ostatnio zmieniony wt 17 maja, 2005 19:39 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Lucrecia pisze:Midori no Hibi.
Nie zaprzeczę, choc ubaw miałam niezły, gdy to czytałam XD
Lucrecia pisze:Ooo, widziałaś 'Saint Beast'? I co możesz mi o tym tytule powiedzieć? ^^ [Bo właśnie ściągam... i nie wiem, czy dobrze robię...]
Zamęczali nas tym na Aiconie 2003. 5 odcinków. Myslałam, ze zejdę...z nudów. Nic takiego, ale ssanie palca, facet w kokardce i fartuszku.. ble. Lepiej ściągnać Ai no Kusabi, Yami na Matsuei (chyba nie musze reklamować), Gravitation (Yuki ^_^)...
Było też coś o facetach z szerokimi barami... na Aiconie 2004 puscili ni z gruszki ni z pietruszki Vampire Hunter D ^_^
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Go-Go pisze:Zamęczali nas tym na Aiconie 2003. 5 odcinków. Myslałam, ze zejdę...z nudów. Nic takiego, ale ssanie palca, facet w kokardce i fartuszku.. ble.
Grrr, to niefajnie. Już się napaliłam na tych bishounenów. -_- A tu same cioty, widzę.
Go-Go pisze:Lepiej ściągnać Ai no Kusabi
Wciąż przede mną.
Go-Go pisze:Yami na Matsuei (chyba nie musze reklamować)
Uwielbiam zarówno mangę, jak i anime. Zdecydowanie moje klimaty: fantastyka w świecie rzeczywistym, anioły śmierci i takie tam. Plus boski Tsuzuki. *___* (Ja się z nim momentami utożsamiam, hehe.) Jedyne zastrzeżenie: mogli zrobić serial dłuższy, niż te mizerne trzynaście odcinków.
Btw, ostatnio ściągnęłam sobie parę prześwietnych AMVek do YnM. Może następnym razem wrzucę tu parę linków. ^^
Go-Go pisze:Gravitation (Yuki ^_^)
Przez to drugie, różowe coś nie mogę skończyć serii...... -_-;
Go-Go pisze:Było też coś o facetach z szerokimi barami...
Zetsuai, jak nic! :lol:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

No i ściągnął mi się właśnie pierwszy odcinek 'Saint Beast'........... przyznaję: dno totalne.
Nudne jak cholera, fabuła w stylu PWP ('Plot? What Plot?') a napięcie i emocje rosną jak przy obcinaniu paznokci. I nawet ci cholerni bishouneni jacyś mało powabni (dudniący bas głównego bohatera wybitnie nie pasuje do jego dwudziestoletniej twarzy); a scena, w której jeden z panów karmił małe ptaszęta, sprawiła, że zaryłam głową o blat biurka.
Zdecydowanie odradzam... nawet najmniej wybrednym dziewczynom. -_- No, chyba że akcja potem drastycznie przyspiesza. W co raczej wątpię; zwłaszcza że całe anime ma raptem sześć odcinków.
Awatar użytkownika
Ashramus
Cactuar
Cactuar

Post autor: Ashramus »

podp. do zagadki: grafika cos jak ff4/5. Zabawa konwencjami, musiales uratowac krolewne sniezke przed banda napastujacych ja krasnoludow, czerwonego kapturka przed zgwalceniem przez wilka.. Jak teraz nie wiesz, znaczy nie grales;) Gra byla normalnie na Pc i zajmowala z tego co pamietam kilka dyskietek;P

W animacji chyba nic nie jest dla mnie chore, mozna sie uwolnic od fantazmatow w niegrozny sposob. Choc musze przyznac, ze wiekszosc hentai sie w moja optyke zainteresowan po prostu nie lapie. Macki to niby walka z cenzura ale jakos tak sie przyjelo, widac ma swoich amatorow. ogolnie rzecz ujmujac, hentai czesto reprezentuje niski poziom graficzny i dodatkowo fabularny. Wiec po co tracic czas, ale jezlei trafia sie cos wartego uwagi.. Z sympatycznych serii, calkiem dobrze mi sie oglada np. Words Worth (jest tam jeszcze jakas druga seria ale nie widzialem calej i nie wiem na ile lapie klymat). Jesli jest to zabawne, to traktowac to nalezy jak kazde inne anime nie zas chowac sie pod plaszczykiem purytanizmu.
Z zabawniejszych scen w fun-hentai, panienka bawiaca sie w 'magical girls' zostaje napadnieta i wykozystana (hmm chyba nawet bez szczegolow anatomicznych, wazniejsze sa twarze;P) przez wielkiego, napakowanego humanoida - z glowa slodkiego szczeniaczka o wielkich szklistych oczach:D Humor i zabawa konwencja rox:>
~~~<< piesek preriowy >>~~~
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

zaparłem się i ściągnąłem sobie całą mangę Naruto... I powiem tylko tyle, że jeżeli komus się na tą chwilę bardzo podoba, to ciąg dalszy jest 10 razy lepszy :wink: Zwłaszcza że na ostatnim rysunku 26 tomu mamy napis "End of Part 1"... Dalej jest Kakashi Gaiden - czyli wszystko co najważniejsze o Kakashim... I od 27 tomu chyba zaczyna sie Part 2. A cała rzecz dzieje się 2,5 roku później... A jak wszyscy wiedzą przez tyle czasu dużo się zmieniło... :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Izrail chyba 3 lata później :) To wtedy gdy Naruto już jest dorosły :)
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

2,5 - przecież zostało mi jeszcze pół roku [shadow=white]żeby wyrwać Sasuke z łap Orochimaru[/shadow]. Jakby się działo 3 lata później to po ptokach by było :wink:
Ostatnio zmieniony śr 18 maja, 2005 16:07 przez Izrail, łącznie zmieniany 2 razy.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Erelen_Galakar

Hę, możliwe. Pomylił mi się okres techniki Orochimaru :( (pisz w ten sposób by nie robić spoilerów :D). Ale na razie nie ma żadnej ciekawej walki :/ I tak najlepszy był moment z nakłanianiem Tsunade (w dodatku walka genialna :D).
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

już zmieniłem, bo mi się wcześniej nie chciało pokolorować :/
Erelen_Galakar pisze:Ale na razie nie ma żadnej ciekawej walki
Erm... Gaara vs. Deidara, Kakashi, Naruto, Sakura i babcia :wink: vs. Itachi to nic? No i Gai vs. Kisame... to nic? :]

Erelen_Galakar

Hmmm... w porównaniu do tamtej jednej to na razie nic :) Ale zobaczę jak to się dalej rozwinie :)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Buahahaha, oto kilka z moich ulubionych AMVek-parodii:
Which boy is gay? Kolejny prezencik dla Go-Go. :twisted: :D [OMG, they really defiled Berserk! -_-]
Ego Trip. Nuff said.
Dla fanów Moulin Rouge

Mam nadzieję, że jesteście już zarejestrowanymi użytkownikami na AMV.org, bo inaczej nici z oglądania...
PS: Mojego ulubionego filmiku (o zoofilii w Sailor Moon :twisted:) jakoś nie udało mi się znaleźć. Szkoda. :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”