Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Wiem, że były anime: gravitation i 3x3 Eyes, i jakieś figurki (ale nie było Hikarku, Umiśki i Sakurci) :(
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Erelen_Galakar pisze:(ale nie było Hikarku, Umiśki i Sakurci)
No normalnie straszne. Pochlastać się to mało. I co teraz zrobisz biedaku? -_- Sorry, ale musiałam.
Erelen_Galakar pisze:Wiem, że były anime: gravitation i 3x3 Eyes, i jakieś figurki
Dziwne. Z moich źródeł (mieszkania w stolicy, znajomych) wynika, ze jest tylko komikslandia, a tam są ogólnie komiksy w tym mangi.
Erelen_Galakar pisze:gravitation
Yuki! Yuki! Yuki!
Erelen_Galakar pisze:3x3 Eyes
Dobre anime.
Erelen_Galakar

Hmmmm... ja tam bardzo blisko tego jestem codziennie i nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje ^^ Dzisiaj przez przypadek moja siorka na to trafiła, i pytała się mnie, czy mi kupić Gravitation (ciekawe jak zareagował sprzedawca na okrzyki, że nie jestem gejem i nie chcę takich anime :D). Ja tam żałuję, że kończy się już KKJ, ale zaczyna mnie ostro denerwować Alita, to już się robi nudne i przewidywalne. Ciekawe za ile koniec serii :roll:

[ Dodano: Czw 28 Kwi, 2005 ]
Ech i już wiemy co to za nowości. W maju ukaże się Tokyo Mew Mew, a w czerwcu Heat.
Sephiroth Nova

Post autor: Sephiroth Nova »

heh...nie wiem czy ktoś wspominał o tym anime i o tej mandze...
dla mnie najlepsze anime i najlepsza manga to Full Mtal Alchemist :D
Erelen_Galakar

A może podasz powody dlaczego :> My tutaj lubimy ciekawą argumentację... zjechać :twisted: ;)
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

Ohayo! Czy ktoś z was oglądał "Appleseed"? Chciałbym wiedziec czy wam to anime tez wydawało sie głupie, nędzne i żałosne. Oczywiście wykonanie ekstra ale cała reszta w tym postac main heroine - ofak ileż można.
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Sephiroth Nova pisze:heh...nie wiem czy ktoś wspominał o tym anime i o tej mandze...
dla mnie najlepsze anime i najlepsza manga to Full Mtal Alchemist
Taaaa... gratulujemy panu gustu.
Prosimy o staranniejszą pisownię i nieprofanowanie tytułu serii. :twisted:
Erelen pisze:A może podasz powody dlaczego My tutaj lubimy ciekawą argumentację... zjechać
Bo tak. :>
Proszę, możesz zacząć zjeżdżać. :D No, a tak serio, powtórzę jeszcze raz: FMA to świetna pozycja. Gdzieś już się rozpisywałam nad powodami. ^^

Ech, Komikslandia... wstyd przyznać, ale nigdy tam jeszcze nie byłam. Jakoś nie po drodze. :roll: No, ale skoro mówicie, że figurki i inne bajery...
Btw, mangi kupuję najczęściej w jednym z dwóch małych sklepików pod dworcem - jeden nazywa się chyba ABC (róg A. Jerozolimskich i E. Plater), nazwy drugiego nie pamiętam (o ile taka w ogóle istnieje.) Bardzo mili sprzedawcy. ^^ Zaglądacie tam czasem?
Erelen_Galakar

Filmu Apleesed nie oglądałem, ale manga jest wprost genialna, poziomem (moim zdaniem) przewyższająca Gitsa. Luci, tyle się naczytałem twojej argumentacji w różnych postach o FMA, że tutaj twoje: "Bo tak." odczytuję jako podtrzymanie wcześniejszych argumentacji :)
Luci pisze:Prosimy o staranniejszą pisownię i nieprofanowanie tytułu serii.
Bez przesady :roll:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Ech i już wiemy co to za nowości. W maju ukaże się Tokyo Mew Mew, a w czerwcu Heat.
Erelen pisałam o tym kilka stron temu -_- Nawet komentowałeś. Lecz sklerozę.

Erelen_Galakar pisze:denerwować Alita, to już się robi nudne i przewidywalne. Ciekawe za ile koniec serii
9 tom jest ostatnim. Ja Alitę skończyłam na 4tym tomie, miałam dość.
Sephiroth Nova pisze:heh...nie wiem czy ktoś wspominał o tym anime i o tej mandze...
Prawie każdy wspominał.
Sephiroth Nova pisze:dla mnie najlepsze anime i najlepsza manga to Full Mtal Alchemist
Metal. Zapewne w świecie m i a się bardzo nie orientujesz, bo choć to dobry tytuł, to za najlepszy bym go nie uznała. A m i a interesuję się od 11 lat, więc...
Lucrecia pisze:Ech, Komikslandia... wstyd przyznać, ale nigdy tam jeszcze nie byłam. Jakoś nie po drodze. No, ale skoro mówicie, że figurki i inne bajery...
Ja tam nie bywam, nie trawię centrum. Pozatym Rybek :>.... nevermind. Pierwsze słyszę o figurkach i anime w komikslandii, może się ciut zrewolucjonizowali? :roll:

Komikslandia ma też stronę internetową i prowadzi sprzedaż wysyłkową nie tylko mang. O.
Erelen_Galakar

Koki też doczytałem Alitkę do końca, ale tak naprawdę od tomu 5 zaczęło się robić słodko i mdło :/
Koki pisze:Choć przyznam szczerze że ciągle nie do końca rozumiem tej całej polityki D:
Dla mnie to się zalicza do plusu tej serii :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Koki pisze:WIĘC NA KOLANA GÓWNIARZU BO JESTEM STARSZA OD CIEBIE I WIEM WIĘCEJ!!!
Wiesz, myślę, że poprostu więcej widziałam ;)Ale skoro tak to interpretujesz :wink:

Ja bym chciała, żeby wydano u nas Kodomo no Omocha. Myślę, że ta seria z racji tego, iż opowiada o dzieciakach ok.12-13letnich zyskałaby sobie wielu fanów. Poza tym jest to komedia z kroplą romasu, a Akita rlz ^_^
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Midori no Hibi to dopiero hardcore. Koleś z dziewczyną (prawie płaską) zamiast dłoni. Pomine fakt załatwiania swych potrzeb fizjologicznych, kąpieli etc..... Czytałam nawet mangę o młodym chłopaku, który chciał być najlepszy w pieczeniu chleba. :lol:
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

z tym chlebem to też mam chyba jakiegoś skana na kompie, al mi sie nie chciało tego ruszać :wink:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Yakitate Japan :wink: Akazukin ma skanlacje ....nie chce mi sie tego czytać.... 8)

hmm...fryzjerzy ..czego oni nie wymyślą... :roll:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Erelen_Galakar

Na TVN 7 teraz, Pokemon film 3 - Zaklęcie Unown.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”