Ulubiona postać w FF 7-9

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany

Ulubiony główny bohater:

Squall
171
36%
Cloud
242
50%
Zidane
68
14%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Sephiria pisze:Tylko na kimś kto ewidentnie nie ma pojecia o czym pisze, a to, że sam przyznałeś, że Combine nie używałeś i nie wiesz jakim jest Rinoy potencjałem, jest tego potwierdzeniem.

I tym miłym akcentem kończymy dywagacje na powyższy temat i wracamy do głownego wątku. 8) :P
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

To chyba żart bo non stop mówi się o postaciach. ;)
A Rinoa+Irvine... blee... może mają dobre limity ale sorry.... nie nie pasują :wink:
chociaż Zell już mi się znudził to kto wie ;]

T Boni jak nie wiesz o co mi chodzi to sie nie wtrącaj :roll:
glamorous vamp
pchelka

Post autor: pchelka »

jak dla mnie

ViVi - to jest przypadek szczególny kasuje wszystko i wszystkich dlatego go nie ustawiam na jakimś miejscu

1 - Squall - za całokształt - powagę i honor.

2 - Rinoa – po prostu tak musi być :)

3- Selphie - za charakterek - tekst "bloww it with rocket launcher....." w wykonaniu małej słodkiej nastolatki mię zabił

4 - Zell - Livley fellow ... po prostu jest fajny

dalej reszta bandy z 8 i 7 - choć trudno jest wybrać faworytów , Każda postać w finalach jest inna i ciekawa
Darios

Post autor: Darios »

tekst "bloww it with rocket launcher....." w wykonaniu małej słodkiej nastolatki mię zabił
Taa, albo "SUPER DUPER MEGA BUMMER!" :lol:
zbikzbik

Post autor: zbikzbik »

najlepszy jest cloud że swoim mieczem ultima weapon 8)
Sephiroth Nova

Post autor: Sephiroth Nova »

heh...sorry jeśli komuś przerywam...

z tej trójki najbardziej lubię Clouda...
Viader

Post autor: Viader »

Ja tez go Uwielbiam :d natomiast nie cierpie Squall'a i jego Pe.......Charakteru
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Viader pisze:nie cierpie Squall'a i jego Pe.......Charakteru
Widzę, że zdania co do Squalla są dość skrajne... Bo ja go właśnie za charakter polubiłam... Miła odmiana- robic bohaterem FF kogoś tak antypatycznego z początku i przez cały czas udowadniać, że nie jest taki bezduszny, jak by się wydawało...
Viader

Ja osobiscie nie przepadalem za Squallem od samego poczatku juz po pierwszych godzinach gry stwierdzielm ze ten bohater mi sie nie podoba. I jakos tak zostalo,nie probowalem jakos bardziej wglębiac sie w osobowosc Squalla moze jak bym to uczynil to kto wie........Mybe bym zmienil moja opinie na jego temat ;)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Viader pisze:Ja osobiscie nie przepadalem za Squallem od samego poczatku juz po pierwszych godzinach gry stwierdzielm ze ten bohater mi sie nie podoba. I jakos tak zostalo,nie probowalem jakos bardziej wglębiac sie w osobowosc Squalla
Tia, skąd my to znamy? - "Nie wiem jaki on jest, ale NE PEWNO jest Głupi/do bani". Wystawiać opinię o czymś, o czym nie ma się w ogóle lub bardzo pobieżne pojęcie. Uwielbiam takich. :roll:
Ostatnio zmieniony czw 28 kwie, 2005 14:47 przez Sephiria, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
zbikzbik

Post autor: zbikzbik »

cloud jest poprostu super i nikt go nie pobije
Viader

Oj zle mie rozumiecie chodzi mi oto ze np. jak gralem w ff7 to po przejsciu i w trakcie gry probowalem do chodzic do tego dla czego cloud sie tak zachowuje podczasz gry itd .Wtedy bardziej wnikam w jego osobowosc i utorzsamiam sie z glownym bohaterem ja jestem nim on jest mnom a w przypadku Squella nie bylo takiego czegos jakos nie mogle ta sie w czuc w glownego bohatera i oto mi chodzilo kiedu mowilem ze nie moglem sie wglebic bardziej w jego osobowosc :D nie wiem czy znajdzie sie ktos kto mnie zrozumie w tej kwesti ale granie w FF i wczuwanie sie w glownego bohatera to najwiekszy miodzio i esencja tej ze gry wtedy Fabula nabiera tylu kolorow ze az trudno uwizezyc ze gra sie w tak wspanialo gre.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Viader pisze:ja jestem nim on jest mnom
OMG. "Mnom"? -_- Dzizas Krajst Twój polonista (lub Twa polonistka) może się pochlastać śmiało. Pomine interpunkcję. -_-'
zbikzbik pisze:cloud jest poprostu super i nikt go nie pobije
Kuja by go pobił. Kuja rlz. Sephiroth rlz. Garnet jest nawet, nawet, jakas taka podobna do Rinoy. Aeris miła, ale aż nadto. Tifa też rlz.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Viader pisze:w ff7 to po przejsciu i w trakcie gry probowalem do chodzic do tego dla czego cloud sie tak zachowuje podczasz gry
I to jest właśnie ukazane również w ósemce, w wielu momentach - przebłyski z dzieciństwa, podróż Squalla z Rinoą do Esthar, monologi Squalla w myślach, sposób zachowywania się w towarzystwie Rinoy na dwóch pierwszych płytach. Trzeba było tylko chcieć widzieć.
Viader pisze:Wtedy bardziej wnikam w jego osobowosc i utorzsamiam sie z glownym bohaterem ja jestem nim on jest mnom a w przypadku Squella nie bylo takiego czegos jakos nie mogle ta sie w czuc w glownego bohatera i oto mi chodzilo kiedu mowilem ze nie moglem sie wglebic bardziej w jego osobowosc
I tu właśnie zawiodłeś w wypełnieniu tego "obowiązku" - nie chciało ci się spróbować zrozumieć Squalla i stąd twoje zdanie, że on taki "be" jest. Wychodzi więc na to że mam rację, twierdząc, że nie masz o nim pojęcia lub bardzo pobieżne.
Viader pisze:nie wiem czy znajdzie sie ktos kto mnie zrozumie w tej kwesti ale granie w FF i wczuwanie sie w glownego bohatera to najwiekszy miodzio i esencja tej ze gry wtedy Fabula nabiera tylu kolorow ze az trudno uwizezyc ze gra sie w tak wspanialo gre.
Owszem rozumiem, dlatego swoje początkowo negatywnie zdanie o FF 9 zrewidowałam, dając Zidane'owi i reszcie szansę. Kuja też sporą rolę w tym odegrał. Najlepiej widać to na przykłądzie Quiny - niby wielkie niewiadomo co i na nic nieprzydatne, a jednak to dość sympatyczna postać, która swoimi komentarzami, krążącym przede wszystkim wokół jedzienia, po prostu zwala z krzesła. Do tego jej Blue Magic jest bardzo przydatne.

Gdybyś zdobył się na taki sam wysiłek przy ósemce, to byś dostrzegł dlaczego Luci, ja, Ivy żywimy do Squalla sympatię, na granicy z fanatyczną miłością(żądzą :P?)

Tak na marginesie Viader, nie żebym chciała zrobić ci na złe, ale proszę cię stosuj znaki interpunkcyjne, bo twoje zdania zlewają się w jedno i w niektórych momentach zaciera się zupełnie sens twojej wypowiedzi. Musiałam 3 razy przeczytać twój post, by się doczytać, o co dokładnie ci chodziło. Ortografia niestety też pozostawia doi życzenia - "mnom", "uwiezyc", "utorzsamiam". Chłopie zedytuj szybko tego posta, zanim zobaczy to Go-Go - ona nie zna litości dla osób kalających ojczystą mowę. Bankowo zrobi ci ochrzan, jeśli jeszcze tego nie zrobiła.

[ Dodano: Czw 28 Kwi, 2005 16:14 ]
Go-Go-Yubari pisze:Viader napisał/a:
ja jestem nim on jest mnom

OMG. "Mnom"? -_- Dzizas Krajst Twój polonista (lub Twa polonistka) może się pochlastać śmiało. Pomine interpunkcję. -_-'
Ha, ha - jednak Go-Go była przede mną.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Matomania

Post autor: Matomania »

Mi najbardziej z głównych bohaterów podobał się Cloud. Squall trochę mniej. Nie przypadł mi jego alienacyjny charakter i małomówność (dużomyślność :) ). A co do Zidanea to mi się nie spodobał. Charakter może i nienajgorszy (na 100% go nie znam bo jeszcze całego FF IX nie skończyłem - niedługo to nadrobie, wreszcie mam dużo wolnego czasu bo jest już po egzaminach :) ), ale wygląd jest paskudny. Najlepiej by było, żeby ze wszystkich FMV go usuneli :) - nastoletni koleś z długim ogonem i wielgachnym zgryzem. Sorry ale jak tu się z kimś takim utożsamić ?? A tak wogle to mi się jego strój nie podobał też. Squall miał najlepsze ciuchy jeśli chodzi o głównych bohaterów.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”