Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Hmmm... w tomie 11 jest odpowiedź :)
Xellos

Post autor: Xellos »

Erelen_Galakar pisze:Hmmm... w tomie 11 jest odpowiedź
W polskim? Bo mam, ale nic tam nie ma wspomnianego o tym... chyba, ze chodzi o te jego "zapiski" :D
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Idźcie z tym na czat lub PW. -_-'

Haibane Renmei. Chyba o tym wspominałam, ale aż żal nie napisać czegos więcej. Spokojna fabuła i długie ujecia, a dodatkowo stonowane kolory i piękna muzyka. Boskie anime. W pewnym momencie można się nawet wzruszyć (ah, ta kobieca natura ;) ). Szkoda, że cała seria liczy sobie tylko trzynaście odcinków. :cry: :?
Erelen_Galakar

Czemu? Przecież to jest dział o M&A i chodzi o to by się pytać, dawać odpowiedzi oraz opowiadać co to ostatnio się fajnego widziało :) I tak chodzi o te zapiski na plecach i tak w polskim tomie :) Poza tym nie mogę się jakoś zmusić by obejrzeć do końca serię Romance w Sailor Moon (zachowanie Bunny mnie dobija ^^).
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:zachowanie Bunny mnie dobija ^^).
Usagi sux. Cały czas mnie gnębi mysl, ze student medycyny, w dodatku przystojny musi byc z tym...bachorem. Ja rozumiem, ze "przeznaczenie", ale wszystko ma swoje granice. Czemu nie Michiru? (moja ulubiona sailorka). Inteligentna, piękna i utalentowana. Pomine fakt, że jest les. No, ale jak sobie gdybamy, to założę, że nie jest. Jak nie Michiru, to Ami. Też ładna i inteligentna. Usagi ma kryształ i wszystkie rozumy zjadła. (Poza swoim, bo go nigdy nie miała. Heh.)
Erelen_Galakar

Najlepsza to Haruka :) Ale ona les. Na drugim miejscu Michiru, też les :) Na trzecim Ami też les :) Ups... chyba się zapędziłem :D Ale co by nie mówić, Haruka i Michiru do siebie pasuję (no i są przeciwieństwem dwóch pedałków z części pierwszej. Jak jeszcze tego z białymi włosami lubiłem to tego blondyna nie mogłem ścierpieć :D).
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Zoisite i Kunzite? Żałuj,że nie widziałeś (widziałeś?) ich w Sailor Moon Live :lol: :twisted: Haruka jest fajna, ale jednak Michiru jest "najlepsiejsza". O. ^_^ No i Hotaru, ale to nieletnia. LOL.
Erelen_Galakar

Koki pisze:Czy jest jakieś anime które ci się *nie* podobało?
Kogo to się tyczyło?
Yubari pisze:Zoisite i Kunzite? Żałuj,że nie widziałeś (widziałeś?) ich w Sailor Moon Live
Zasmucę cię. Widziałem, i do dzisiaj nie jestem pewien ich płci ^^
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Koki pisze:Czy jest jakieś anime które ci się *nie* podobało?
Więcej niż tych na +. Ale nie wspominam o tych, których nie lubię, bo i po co? :roll:
Mam wymieniać Pokemony, Digimony, Naruta, Hamtaro, Mikany, Transformersy, judżiohy i ahy etc.? -_-'

No dobra skoro mam mówić co mi się nie podoba. Hmmm....tadam tadam. Hellsing. Ani jakieś szczególnie ambitne, ani śmieszne. Pomysł niby oryginalny, ale jakis taki nie tego. O.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Go-Go-Yubari pisze:Naruta
Nie odmienia się. Nie ma "Naruta", tylko Naruto. :roll: <gdzie mój shotgun? :twisted: >
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Koki pisze:Więc nie wspominaj o tych które ci się podobają, bo i po co?
Bo lubię pisać o czymś co lubię i mnie interesuje.
Izrail pisze:Nie odmienia się. Nie ma "Naruta", tylko Naruto
Odmieniłam specjalnie, aby pokazać moją obojętność dla tej serii. Podobnie jak napisałam: "judżiohy", a nie Yu-Gi-Oh. Heh.
Erelen_Galakar

Właśnie przeczytałem 3 tom Wisha. Kolejny powód dla którego tak uwielbiam Clampa. Ech, Kohaku jest genialny :) Choć diabełki coraz lepsze :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

W sumie Wish ciekawy, ale w jakoś nie zaskakuje z tomu na tom. Boginki tez popadły w monotonię. Coraz trudniej mi się czyta kolejne tomy. InuYasha mógłby się szybciej ukazywać, bo to tez tasiemiec i dość długo się czeka na kolejne tomy. KKj tylko jeszcze 1 tom i adieu. Nareszcie.
Erelen_Galakar

Ten tom ciut zaskoczył :) Kilka dość ciekawych informacji się pojawiło, ale nic nie zostało wyjaśnione :) A właśnie Yubari informacja dla ciebie (jeśli jeszcze nie wiesz). W moim ukochanym miasteczku jest sklep poświęcony tylko mandza i anime. W centrum, w stacji metra. Dzisiaj moja siorka tam trafiła.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:W moim ukochanym miasteczku jest sklep poświęcony tylko mandza i anime. W centrum, w stacji metra. Dzisiaj moja siorka tam trafiła.
Komikslandia? Tam są tylko mangi i gazety na ten temat. Choć dawno tam nie byłam to nie wiem czy czegoś nie dodali w pasażu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”