Dobre książki
Moderator: Moderatorzy
Jak najbardziej. :D A po lekturze rzuciło mi się na mózg i zaczęłam machinalnie naśladować styl Nabokova w fikach/wypracowaniach szkolnych.Go-Go-Yubari pisze:Hmmm...a "Lolitę" Nabokov'a czytali?

Ok, pytanie do widowni: czy ktoś z Was czytał książkę Phantom Susan Kay (i może mi coś o niej powiedzieć)? *uśmiecha się z nadzieją*
[...a jak się okaże, że to już było x postów wcześniej, pójdę się wybiczować, ok...?

One-track mind.... *gwiżdże pod nosem*Go-Go pisze:zwłaszcza wątek Arwena-Aragorn
jak ja sie niezle przy tym wynudzilam i pozniej musialam w trzy dni to przeczytac uh mam nadzieje ze wiecej tego nie bede musiala czytacErelen_Galakar pisze:"W Pustyni i w Puszczy"
ja teraz czytam "wszystko inaczej" nawet nawet nie jest zle ale to kwestia gustu jak ktos to czytal to niech sie odezwie

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
- Go Go Yubari
- Ifrit
- Go Go Yubari
- Ifrit
- The Sorrow
- Kupo!
Ksiązki Wiktora Suworowa. Jego "Lodołamacz" wyprostował mi pogląg na II wś. i samego Stalina.
Poza tym Braian Lumley i cykl "Nekroskop", to o wampirach ale wszystkie Lestaty i inne Drakule się chowają.
A ostatnio "Sztuka Wojny" Sun Tzu!
Poza tym Braian Lumley i cykl "Nekroskop", to o wampirach ale wszystkie Lestaty i inne Drakule się chowają.
A ostatnio "Sztuka Wojny" Sun Tzu!
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Ja jak zwykle polecę dość dziwne książki, ale niech będzie ^^
- Xenophont "Hellenica" (bądź "Dzieje Grecji" to po polsku)
- Maria Jaczynowska "Historia Starożytnego Rzymu" (w końcu rozumiem, czemu nikt nie mógł pokonać Rzymian :D).
Zdaniem moich znajomych ta książka nie jest całkiem obiektywna (ja jej nie czytałem, ale może dlatego, że bardziej lubię średniowiecze, a po drugie wolę I wojnę światową od drugiej).
Chyba nawet kiedyś o niej wspominałem 
- Xenophont "Hellenica" (bądź "Dzieje Grecji" to po polsku)
- Maria Jaczynowska "Historia Starożytnego Rzymu" (w końcu rozumiem, czemu nikt nie mógł pokonać Rzymian :D).
Polecam skonrofnotwać, to co jest w tej książce także z innymi pozycjamiThe Sorrow pisze:Ksiązki Wiktora Suworowa. Jego "Lodołamacz" wyprostował mi pogląg na II wś. i samego Stalina.

Przyłączam się, książka wprost genialna, bardzo przydatna do strategiiThe Sorrow pisze:A ostatnio "Sztuka Wojny" Sun Tzu!