Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

Garnet pisze:Elisabeth
Heh ulubiona piosenka mojej mamuśki :grin:
Garnet pisze:prawie akzdego wieczora puszcam sobie wieze przed zasnieciem...chyba to juz obsesja n
E tam, od razu obsesja, ciężko mi usnąć bez codziennej dawki Theriona na dobranoc :wink:
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

Gildor Laavel pisze:ciężko mi usnąć bez codziennej dawki Theriona na dobranoc
takie usypiające? :P (j/k)

też lubie sobie przed spankiem czegoś posłuchać
najczęściej jest to chyba Dead Can Dance, co sie w taki klimat na noc wprowadzam :]
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

kanzer pisze: Mówisz że masz video? Skąd? Jest na jakiejś stronce może?
http://music.gothic.ru/main.htm dzial mp3..taa dobra bo ruskie XD jets tez sporo mp3 i videa z CP 03 jest tez Curse DoD :) <na oficjalnej ich stronie tez jets min curse ale nie z tego koncertu>..heh co do tamtego reportazu pamietam jak specjalnie szlam ogladac go do duzego pokoju aby stara wreszcie pzrejrzala na oczy ze goci to nie zadni satanisci itp tylko ludzie pzrede wszysktim sluchajacy pieknej muzyki :] heh a jak Adriana psucili to ona..to ten ktorego lubisz? XD
..swoja droga ..$%#@%^ qrde jada live grac do rusa a do ans nie...normalnie #%$% i tyle...:/ ech..mialam sie sama zberac i jechac do starego...whatever tera zjzu po fakcie..
kanzer pisze:Które są, Twoim zdaniem, godne polecenia?
wszystkie? XD :)
coz moja ulubiona plytka jest Psychoma,pozniej One of 18 Angels i Freak Perfume..zreszta z ulubinego wykonawcy naprawde trudno wybrac the best :] ..bo tu jakis rodzynek jest to tu itp :)
< zespol naparwde goraco polecam..bo coz..ja sie po prostu w tym zakochalam i w tym stanie trawam od kilku lat ^_^>
kanzer pisze:Właśnie dorwałem płytke Lacrimosy - Elodia. Jeszcze nie słuchałem. Zobaczymy jak będzie
elodia..moja ulubiona ^_^
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Gildor Laavel

Kairi-chan pisze:takie usypiające? n
Nie o to chodzi, ale są też i takie kawałki, patrz Eye of Shiva czy Ship of Luna...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

..a moze Jej wlasnie o takie chodizlo :P

heh..eye of shiva byl pierwsyzm kawalkiem Theriona jaki uslyszalam ;)

< btw teraz mi sie przypomnialo-Kanzer do listy zapomnialam dodac stare Theatre of Tragedy...starsze plyty..bo pozniej..ale ich pewno znasz;]>
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

oO... przegladałam sobie tytuły piosenek tego Theriona
czy oni jakimiś fanami finala są czy co?
tu shiva tam quetzalcoatl(quezacotl)
gdzie indziej Midgard, dalej Nifelheim (Nibelheim)
albo to ja mam schizy...

przy okazji pościągałam parę utworków i mi sie bardzo spodobało ^_^
chórki...ach te chórki...

a i Garnet, wiesz gdzie moge pościagac utwory Arcany? Audiofind odpada bo tam sie Mp3Valley wdarł i prawie nic już sie nie da ściągnąć :/
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Post autor: kanzer »

zapomnialam dodac stare Theatre of Tragedy...starsze plyty..bo pozniej..ale ich pewno znasz;]>
właśnie tak się składa że nie znam :P Ale na pewno posłucham.
Powiem, że Lacrimosa nawet daje radę ;) Nie zachwyciło mnie to, ale w sumie to słuchałem dopiero dwa razy. Przyznaję jednak, że kawałek "The Turning Point" naprawdę bardzo mi się podoba... :)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Kairi-chan pisze:Garnet, wiesz gdzie moge pościagac utwory Arcany? Audiofind odpada bo tam sie Mp3Valley wdarł i prawie nic już sie nie da ściągnąć
z tym Valley to jest tak ze oni od czasu do zcasu udostepniaja za free dany album,tzreba po prostu do skutku probowac,np jak nei w dzien to w nocy,czasem tez dopieor za pare dni itp...ale napewno w jakims czasie dany album jest za free :)
< mialam niedanwo formata ale sciagnelam stamtad na nowo wszysktie ich mp3 ;)>
ale mozesz na altaviscie tez sprobowac poszukac mp3,czy tez nawet google < jelsi w gre nei wchodza programy p2p>
Kairi-chan pisze:oO... przegladałam sobie tytuły piosenek tego Theriona
czy oni jakimiś fanami finala są czy co
raczej tworcy finala fanami mitologii ;)

co do ToT to jzu to jzu swego rodzaju klasyka,pierwsze plyty stricte gothic a pozniej diamtralnie zmieniaja styl-wokalistka Liv odeszla z zespolu teraz gra we wlansym Leaves Eye-mozna na Vivopodobnych spotkac

heh co do Lacri,to tzreba przyzwyczaic sie do jezyka niemieckiego..pozniej jest juz z gorki :]
Gildor Laavel

Garnet pisze:co do ToT to jzu to jzu swego rodzaju klasyka,pierwsze plyty stricte gothic a pozniej diamtralnie zmieniaja styl
Biedna Liv...Aegis to była dla mnie płyta wybitna. To samo było z Within Temptation, kiedyś Ice Queen i Deciever of Fools, a teraz...
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Garnet pisze:heh co do Lacri,to tzreba przyzwyczaic sie do jezyka niemieckiego..pozniej jest juz z gorki :]
racja, język niemiecki na początku trochę drażni... Chyba właśnie dlatego najbardziej podoba mi się The Turning Point :]
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Gildor Laavel pisze:Biedna Liv...
czy biedna..nie wiem..chodza ploty ze ja chlopaki wyrzucili..ale kto wie jak to bylo...jesli toona nalegala na zmiane stylu to w sumie..
kanzer pisze:racja, język niemiecki na początku trochę drażni...
heh ja tez na poczatku,jesli mam byc szczera nie do konca przekonywalam sie do Lacri..glownie pzrez to ze przez laty nosilam swego rodzaju 'uraz' do niemieckiego...ale z czasem...zauwazylam ze ten jezyk swienie pasuje do takiej muzyki..jest twardy,ma specyficzny akcent...a angielski jest taki jakby zbyt miekki i 'komercyjny'
... owy jezyk swietnie pasuje do pikenej,tajemniczej muzyki-do czego doszlam po latach doswiadczen :)
< a i nie kazdy zrozumie tez taki text..owszem po angielksu tez moze nei kazdy zrozumie ale jest wieksze prawdopodobienstwo..angielkiego jest teraz jakby wszedzie w brud...>

ale jezyk owy rowniez swietnie wypada w Rammsteinie i Laibachu :wink:

..heh i to wlasnie glownie przez muzyke 'nawrocilam' sie spowrotem na niemeicki i pzrekonalam sie do niego

LINKS :lol:
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Garnet pisze:a i nie kazdy zrozumie tez taki text..owszem po angielksu tez moze nei kazdy zrozumie ale jest wieksze prawdopodobienstwo..angielkiego jest teraz jakby wszedzie w brud
no właśnie... Zazwyczaj jak jest tekst po angielsku to raczej wiem o co chodzi, a po niemiecku to już ciężej... No ale może jednak przekonam się do tego zespołu i języka. W końcu podobno mam niemieckie pochodzenie. I to nie byle jakie ;)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

kanzer pisze:W końcu podobno mam niemieckie pochodzenie
heh dziwne..ale mnei wlasnie to ze jestem praktycznie pol niemka odrzucalo od tego jezyka

kanzer pisze:a po niemiecku to już ciężej.
to tzreba ruszyc sie..zajrzec na jakies tlumaczenie itp :] ..Beksinski mial piekne tlumaczenia...
Awatar użytkownika
kanzer
Kupo!
Kupo!

Garnet pisze:to tzreba ruszyc sie..zajrzec na jakies tlumaczenie itp
tak, wiem, tylko że nie zawsze mi się chce zaglądać... a poza tym nie mogę już się rozłożyć gdzieś na łóżku i słuchać bo nie będę nic rozumiał... No ale czasem nie trzeba rozumieć tekstu... czasem wystarczy muzyka, no ale oczywiście nie zawsze...
Orion

Post autor: Orion »

O cholera,14.06 Black Label Society w stodole :shock: .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”