FF6 Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FFach starej generacji (NES SNES)? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Quba pisze:Sephiria, looz wkoncu po to jest ten temat
Temat jest PO TO, by zapytać, jeśli na stronie się czegoś nie znajdzie. Tobie nawet d... nie chciało się ruszyć, żeby przeczytać. Po jaką cholere w takim razie, spędzam po kilka godzin każdego dnia, pracując nad tym, by wam było wygodnie i byście mieli solucję prosto pod nosem, skoro jest coraz więcej takich <cenzura>, którym palca się ruszyć nie chce i poświęcić 30 sekund, na przeczytanie stosownego fragmentu. Tacy <cenzura>, jak ty, doprowadzają mnie do szewskiej pasji.
A ja mam kolejne pytanie. Otóż jestem teraz w mieście, i mam tylko Locke'a. Jestem w domu bogacza poszedłem do niego tajną skrytką ale co mam w nim zrobic?? w ogóle co ja mam w tym mieście zrobic??
JEZU...... NIE NIE WYTRZYMAM. DAJCIE MI GO - JA GO TYLKO ZABIJE :evil:, obiecuje, że nic wiecej mu nie zrobie :? Poświęciłam na ten opis 9 dni, a ten <cenzura> tyłka nie chce ruszyć, by sprawdzić(no bo na forum mu powiedzą, to po co ma się wysilać.)

TU MASZ http://www.k-ff.com/Final6/index.php?n=6 - punkt 13, pod Scenariusz Locke'a
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Quba

Post autor: Quba »

Masz szczęście że w ten weekend coś mi się net spsiół i nie mogłem odpisać, więc miałaś spokojne 2 dni.

Otóż "na takie podejście brak mi słów" poprostu, nie mam na to innego komentarza. Jak chcesz to możesz dać mi bana, jakieś ostrzerzenia czy coś ale nie obchodzi mnie to. Przeszedłem spory kawałek ff5 i teraz gram w ff6 i nigdy nawet na pół sekundy nie zajżałem do jakiegoś opisu i nie zajże. Z tym o co pytałem wcześniej już sobie poradziłem, bez niczyjej łaski. Nie chciałem się kłucić, ale niestety nie ma innej możliwości. Robisz wszystko żeby mnie wywalić z tego forum prosze bardzo, mniej tą satysfakcje.
Prosty przykład. Przy pierwszym pytaniu Izrail odpowiedział mi i jakoś mu korona z głowy nie spadła, ale Ty nie mogłaś tego wytrzymać, co??
Dodatkowo w twoim poście, nie mogłaś się powstrzymac od niecenzuralnych słów, tak nie postępuje admin. Jest mi naprawdę przykro że na tym forum spodkałem się z taką nieżyczliwością, ale cóż- są ludzie i ludziska...

Sephiria, pzrykro mi bardzo ale to zapewne ostani mój post na TYM forum
Bye, Quba
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

1) "<cenzura>" napisałam sama, a nie żadna opcja za mnie. Nikt na forum jeszcze nie był przeze mnie zbluzgany i raczej nie będzie - po to daje "<cenzurę>", by w łagodny sposób dać do zrozumienia, że jestem wściekła.

2) Jesteś pokroju tego rodzaju ludzi, którego ja nie trawie, a nazywa się: "Po co mam się wysilać, nawet jeśli mam to pod nosem? - zadam pytanie na forum, bo zrobią to za mnie". Takich, jak ty, miesięcznie mamy na forum z kilkadziesiąt osób - przemnóż to razy 2,5 roku i wyjdzie ci około 1000 osób, którym się nie chciało zajrzeć do czegoś, co DLA NICH napisałam. Poświęciłam na to 9 dni, które mogłam wykorzystać w inny sposób i zrobić coś dla SIEBIE, więc nie pouczaj mnie, że nie mam czym się denerwować, bo MAM - włożyłam w to wysiłek i ogrom pracy, a jedyną nagrodą jest satysfakcja z napisania tego. Takie egoistyczne podejście "nie chce mi się szukać, a na forum na pewno pomogą" po prostu doprowadza mnie do szewskiej pasji i jest objawem choroby, która trawi Polaków - LENISTWO. PO TO jest to wszystko napisane, by z tego KORZYSTAĆ.

3) Izrail tego nie pisał, więc nie miał powodu się denerwować, jak ja -> patrz punkt 2.

4) Chcesz odejść - proszę bardzo, droga wolna, zmuszać do zostania nie będę

Do pozostałych - wybaczcie tę odrobinę prywaty, ale nie mogłam tego pozostawić bez komentarza. Już wszystko O.K. i wracamy do głównej myśli tematu.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Ludzix

Post autor: Ludzix »

Przypomniał mi się fragment, z którego wcześniej za każdym razem waliłem rotfla. "[a szkoda - chociaż, czy ja wiem, czy szkoda Ciastku? - dop. Sephiria]" Myślałem wtedy, że Ciastko to napisało, a Sephiria przejrzała, a tu widzę, że jest inaczej. Czym więc jest Ciastko? :)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Krakers to przecież rodzaj ciasteczka, zwykle jedzonego na sucho lub przy herbacie. Reszty się domyśl : P

No dobra, żarty żąrtami, ale skupmy się na pomocy(i błagam, TYLKO pytania o coś czego NIE MA w solucji :roll:)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

Nie wiem, czy takie pytanie już było, a nie chce mis ię przeglądać wszystkich stron :D
A więc: jeżeli Shadow z Genji Gloves i Offering zaatakuje ciosem fizycznym (8x), to czy Gogo używając mimic zaatkuje też osiem razy, czy tylko raz :?:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Nie jestem pewna odpowiedzi na 100%, ale ponieważ Gogo do kopiowania niektórych akcji(Capture, Control itd.) potrzebuje stosownych Reliktów, to moim zdaniem powinien mieć ten sam zestaw, co Shadow. Kłopot w tym, że drugiego Offering nie ma w grze, więc może się nie udać - spróbuj i zobacz, może jednak zadziała.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Quba

Heh, net znowu szwankował ale już odpowiadam. Sory za OT ale nia wiem gdzie to mam napisać.

Sephiria, naprawdę podziwiam Cie za to co zrobiłaś, pisząc tą solucję i należy Ci się za to szacunek, bo włołyłaś w to dużo pracy i własnego czasu. Ale ja po pierwsze nie wiedziałem że owa solucja istnieje, zobaczyłem ją potem dopiero jak się od Ciebie dowiedziałem. Po drugie jak pisałem wcześniej, nie kożystam z opisów-samodzielne przejście gry daje o wiele więcej satysfakcji.

A jeśli chodzi o takie osoby jak ja to wyobraż sobie że doskonale cie rozumiem. Udzielam się troche częściej na innym 4um i mnie też denerwuje jak pojawia się jakiś kolo na tydzien zakłada w dziale podstawy jakis temat, a obok jest pienaście takich samych, to jest naprawdę denerwujące. Tyle że ja, i inni użytkownicy owego forum jesteśmy troche bardziej otwarci, i wyrozumilasi. Poz za tym znam się osobiście z conajmniej 75% osób z tego forum więc ogólnie jest naprawdę przyjazna atmosfera.

Jeszcze jedno. Jak chcesz mnie zabić to zapraszam. Tylko się najpierw na gg umówmy, jak by co to wal:3090811.

Heh, jednak napisałem jeszcze posta :) i nie wiem czy to będzie mój ostatni, gdyż nie jestem z takich ludzi co to przyjdą pokłuca isę ze wszystkimi i pójdą. Ja pisząc tamte posty nie miałem złych zamiarów, myślałem że nic sie nie stanie, jak się zapytam.
OK sory, wyciągam rękę na zgode ;)

pzodrawiam, Quba

[ Dodano: Sro 09 Mar, 2005 ]
Przejżałem troche strone krypty, ale nie znalazłem wyjaśnienia na to pytanie, mam nadzieje że nie spowoduje ono kolejnej kłutni.
Otóż ja "dostałem" teraz pierwsze espery, i tam jest taka lista, czarów które się poznaje i koło każdego jest taka cyferka np (x5) Co ona oznacza ???
Licze na wyrozumiałość i mam nadzieje że bana nie dostane :)

[ Dodano: Czw 10 Mar, 2005 ]
Mam pytanie. Czemu nie zrobił się nowy post, tylko tak sie dopisało??? Przez to inni uzytkownicy nie widzą że jest nowy post i nie mogą mi odpowiedziec...
Ludzix

Post autor: Ludzix »

Mogą, mogą... a ta cyferka oznacza, że np. jak dostaniesz 10 magic points (można je dostać od pewnego potworka z automatycznie rzuconym Vanishem XD), to jak masz przy czarze (x5), nauczysz się go w (10x5)=50 procentach.

PS. Tego gościa można spotkać na Triangle Island w Świecie Równowagi - ma Vanish od razu, więc rzucasz Doom i po sprawie, a za pomysłowość 10MP :]
Quba

Heh, dzieki. Juz mi inna osoba zdążyła wytłumaczyć ;) ja to się zbytnio na tych gierkach nie znam, więc bądźcie wyrozumiali :)
LarvaExotech

Post autor: LarvaExotech »

A właśnie jak to jest z tym "Vanish+Doom"?

W opisie pisze tylko "użyj techniki Vanish+Doom", ale ja na siebie rzucam Vanish, znikam ale używając Doom wyskakuje Miss. :/

Poza tym... zastanawiam się: jestem w mniej więcej 1/4 World Of Ruin (mam już Falcona, właśnie rozwaliłem... obraz) i mam po 33 lvlu... nie wiem czy to nie jest przypadkiem za mało?
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

Vanisha używasz na przeciwniku i jak trafisz (gościu zniknie) to walisz doomem i koniec walki. A co do leveli, to mógłbyś troche podpakować postacie...
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Obiła mi się o uszy wzmianka o Tiamacie. Słyszał ktoś coś o tymś czy to tylko plotka?
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Pierwsze słysze.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
LarvaExotech

Post autor: LarvaExotech »

Flaming Amarant pisze:Vanisha używasz na przeciwniku i jak trafisz (gościu zniknie) to walisz doomem i koniec walki. A co do leveli, to mógłbyś troche podpakować postacie...
Dzięki za rade. Zastanawiam się czy ta "technika" jest błędem czy raczej sekretem...
A jak myślicie, do którego mam ich "podpakować"?

na razie mam 45 lvl; znalazłem wyspe gdzie dostaje się ok. 3000 doświadczenia za tragicznie prostą walke... troche cierpliwości i będzie good...
ODPOWIEDZ

Wróć do „HELP - fabuła, przejście, techniczne”