Ireth pisze:eee...jaki gumowy bazyliszek??O_o ....bo chyba mówicie o sadze sapka ..chyba że sie myle...aha ...ten rzekomy gumowy smok na kółkach? ( nie widziałm tego odcinka ...buuu.....)
1) No, Złoty Smok na kółkach to im akurat nieźle wyszedł (czytaj: jak na standardy post-PRLu.) Mowa tu o inszych gumowych pomiotach, typu w/w bazyliszek, którego można zobaczyć w filmie i piątym odcinku szczerbialu.
Tak na marginesie... do tej pory nie udało mi się przebrnać przez ten chłam, choć ostatnio nagrałam sobie prawie wszystkie epizody. Oglądanie tego jest... zbyt bolesne... *chlipie*
2) W terminologii fanów 'sapek' to wielbiciel twórczości A. Sapkowskiego. Sam pisarz nie znosi, kiedy go w ten sposób przezywają. Szczerze mówiąc, mam w nosie osobiste preferencje faceta, ale jako fanka, postanowiłam rzecz uściślić.
Ireth pisze:saga była fajna ....no lepsza niż opowiadania...
No, to jest dopiero
bluźnierstwo.... Ciekawa jestem, czym uzasadnisz swoją opinię (jeśli będzie Ci się chciało, oczywiście.

)
Go-Go pisze:Zaczynam się zastanawiać czy nie masz w swych zainteresowaniach części mnie. Ah Yossarian *__*
Hehe... hehehehehe... hehehehehehehehe....
Go-Go pisze:daj jeszcze 3 (czyli tacy jak ja): Uwielbiają Tolkiena, znają Władce Pierścieni na pamięć i mają manię któregoś z bohaterów (Aragorn <3 ), ale nie walną cytatem, bo mają skleroze
Jest jeszcze czwarta kategoria, do której zalicza się niżej podpisana: 'lubią film Jacksona i nie uważają go za profanację, natomiast piękny tyłek Blooma mają w głębokim poważaniu'.
Go-Go pisze:Dzieci Harry'ego....nie chcę nic mówić, ale jak bez Harry'ego?
Co to ma być, spojler? :D
Go-Go pisze:Lucrecia pisze:źle zrobisz, zamykając się na sagę. There's more to the story than just the 'gumowy bazyliszek', you know
Jak przeczytam ten stos książek, który na mnie czeka to obiecuję przeczytać, ya?
Mogę nawiedzić Cię w domu i zacząć Ci czytać na dobranoc, chcesz?
A tak serio -- nie leży, nie ma co się zmuszać. Ale spróbuj przeczytać choć jeden tom opowiadań [przy czym polecam raczej
Ostatnie Życzenie]. Jeśli Cię nie wciągną, będziesz mogła odłożyć ASa z czystym sumieniem.
Go-Go pisze:Erelen pisze:Zalicz mnie do nich Luci, w dodatku jeszcze dopisz, że wyrwani w środku nocy, są w stanie przemowić w queny bądź sindarinie I piszę to poważnie
To już jest chore O__o'
Nieźle, Erelen, jestem pod wrażeniem.
Nie, Go-Go, to nie jest chore. Ja może nie gadam językiem elfów Tolkiena, ale mapę Wiedźminlandu potrafię narysować o każdej porze dnia. Że już o cytatach nie wspomnę.