Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)
Moderator: Moderatorzy
Bluźnisz i to już kolejny razGildor Laavel pisze:Ale i tak jest zaraz po Steinerze najmniej skuteczną postacią w walce...

"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Widać, że nim nie grałeś.
Proszę bardzo:
Power, Armor, Magic i Mental Breaks - mówią same za siebie, z nimi wrogowie nawet niskopoziomowej drużynie zadają o połowę mniejsze obrażenia lub zbierają baty od naszych pupili 2x większe.
Darkside - najpotężniejszy atak, kosztujący śmieszne ilości HP. ZAWSZE trafia za 9999, nawet w statusie Mini. Znakomicie działa na Ozmę.
Minus Strike - znakomita w połączeniu z Darkside, pod warunkiem, że Steiner nie ma nałożonego Auto-Regen.
Lai Strike - o połowę tańszy w MP Zantetsuken, tańszy od Death
Samym tylko mieczem Steiner potrafi zadawać przeciętnie 8xxx dmg. Podczas Trance, jego siła uderzenia ulega podwojeniu, podczas gdy Trance Freyi jest godny pożałowania, bo praktycznie nic nie robi, a rzucane z powietrza seryjnie włoczne zadają tak śmieszne obrażenia, że trudno nie turlać się po podłodze ze śmiechu(prawdę mówiąc ona Trance imo w ogóle nie potrzebuje).
Na przyszłość zalecam lepiej się przyłożyć do gry i wypróbować wszystkie możliwości, aż do bólu.
Proszę bardzo:
Power, Armor, Magic i Mental Breaks - mówią same za siebie, z nimi wrogowie nawet niskopoziomowej drużynie zadają o połowę mniejsze obrażenia lub zbierają baty od naszych pupili 2x większe.
Darkside - najpotężniejszy atak, kosztujący śmieszne ilości HP. ZAWSZE trafia za 9999, nawet w statusie Mini. Znakomicie działa na Ozmę.
Minus Strike - znakomita w połączeniu z Darkside, pod warunkiem, że Steiner nie ma nałożonego Auto-Regen.
Lai Strike - o połowę tańszy w MP Zantetsuken, tańszy od Death
Samym tylko mieczem Steiner potrafi zadawać przeciętnie 8xxx dmg. Podczas Trance, jego siła uderzenia ulega podwojeniu, podczas gdy Trance Freyi jest godny pożałowania, bo praktycznie nic nie robi, a rzucane z powietrza seryjnie włoczne zadają tak śmieszne obrażenia, że trudno nie turlać się po podłodze ze śmiechu(prawdę mówiąc ona Trance imo w ogóle nie potrzebuje).
Na przyszłość zalecam lepiej się przyłożyć do gry i wypróbować wszystkie możliwości, aż do bólu.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Gildor Laavel pisze:Sephiria-sensei.

Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
no to tak mialo byc bo przeciez nie zrobiliby jakiegos super bohatera a kolo niego drugiego ktory nie umie zabrac nawet 1000 no nieFlaming Amarant pisze:Jak już napisałem w jakimś temacie(może i w tym ) wszystkie postacie są w miarę równe- każda ma przydatne umiejętności, każda może walnąć za 9999dmg.
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Z 9 Steiner jest najlepszym bohaterem, te całe Zidany, Kuje i Garniaki mu nie dorównują
Nie dość, że super walczy, to jeszcze jaka komiczna postać (acha, a ta *SPOILER*randa z Beatrice ubawiła mnie do łez :D*SPOILER*). Ostatnio trochę zmieniłem zdanie co do bahaterów z tych trzech części, więc podam moich ulubieńców.
FF 7:
- Cloud
- Tifa
- Aeris
FF 8:
- Squall
- Zell (bądź Quistis, nawet da się ją polubić :D w dodatku niektóre ataki ma niezłe).
- Selphie
FF 9:
- Pikachu
- Quina
- Steiner
- Vivi

FF 7:
- Cloud
- Tifa
- Aeris
FF 8:
- Squall
- Zell (bądź Quistis, nawet da się ją polubić :D w dodatku niektóre ataki ma niezłe).
- Selphie
FF 9:
- Pikachu
- Quina
- Steiner
- Vivi