Anyway, chodzi mi m.in. o to, żeby ten nieszczęsny język podszkolić. A ze zrozumieniem i tak nie będzie problemu, bo wystarczy przecież wziąć do ręki i mangę, i skanslacje w jakimś 'ludzkim' języku. Jakoś pójdzie.

Moderator: Moderatorzy
Ja myślę, żeby się zacząć japońkiego uczyć. Gdzie chodzisz? Zadowolona jesteś?Lucrecia pisze:Uczę się japońskiego raptem drugi rok.
No na włoski się wybiorę jak zrezygnuję z japońskiegoLucrecia pisze:po... włosku, choć włoskiego to ja ani w ząb.
Bardzo -- a to i tak 'lekkie' niedpowiedzenie. Jestem zachwycona, choć oznacza to wstawanie o 6:30 w każdą sobię, i tak od miesięcy.Go-Go-Yubari pisze:Ja myślę, żeby się zacząć japońkiego uczyć. Gdzie chodzisz? Zadowolona jesteś?
Bleh.Go-Go-Yubari pisze:No na włoski się wybiorę jak zrezygnuję z japońskiego.
Do empiku? Tego w centrum czy do któregoś z punktów? Dzizas. Napaliłam się na japoński ^^Lucrecia pisze:Bardzo -- a to i tak 'lekkie' niedpowiedzenie. Jestem zachwycona, choć oznacza to wstawanie o 6:30 w każdą sobię, i tak od miesięcy. Chodzę do Empiku
Wiem, dlatego chciałam się go uczyć. Poza tym do Włoch 1 do roku jeżdżę, a w japonii jeszcze nie byłamSephiria pisze:Tak naparwdę włoski aż tak trudny nie jest, przynajmniej podstawy.
A wręcz przeciwnie. Wybitnie prosty.Sephiria pisze:ale włoski nie lokuje się jako wybitnie trudny.
Nie byłam w stanie tego ruszyć, po kilku stronach.Lucrecia pisze:Miecz Nieśmiertelnego?
Oooo? No cóż, o gustach się nie dyskutuje.Go-Go-Yubari pisze:Nie byłam w stanie tego ruszyć, po kilku stronach.Lucrecia pisze:Miecz Nieśmiertelnego?
No wiec czekam do maja na 7 tom. Cholera, a myślałam, że to juz zamkinięta seria... nie ma co, baaaardzo miła niespodzianka. A może któś zna jeszcze jakieś mangi Kohty Hirano? bo podoba mi sie taka kreska, a na żadne inne pozycje jego autorstwa nie trafiłam.Erelen_Galakar pisze:Więc nie wiadomo, jak długo jeszcze będzie wydawany Hellsing
PS. Tak to jest, jak autor robi sobie roczną przerwę