Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

faris pisze:Co prawda w anime często występują takie słodkie postacie ale musi być jakiś limit
No w Jungle wa itsumo Hale nochi Guu postacie są całkiem słodkie, ale.... :twisted:
Albo Ebichu. Niby słodki, normalny chomiczek a panią ma taka perwersyjną :twisted:
Erm. I wiele innych.... Puni Puni Poemi :lol:
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Go-Go-Yubari pisze:No w Jungle wa itsumo Hale nochi Guu postacie są całkiem słodkie, ale....
Albo Ebichu. Niby słodki, normalny chomiczek a panią ma taka perwersyjną
Erm. I wiele innych.... Puni Puni Poemi
Tytuły są mi obce, ale nieźle to się zapowiada :) Lubie połączenie słodyczy z odrobiną grozy i hmmm, żebyście mnie źle nie zrozumieli, perwersji... :evil:
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Jeszcze trochę i założymy "mroczną" listę hjehje :D
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Xenosaga? Brzmi znajomo, spróbuj zrecenzowac w kilku słowach!
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Narazie dokończe Chrno Crusade, a później może i zainteresuję się Xenosagą.
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Kilka ciekawostek, na naszym rynku pojawi się nowe czasopismo mangowe dla starszych odbiorców. Jego nazwa to Anime+ a pierwszy numer premierę będzie miał 11 marca. Magazyn będzie zawierał: recenzje M&A, erotic corner, ćwiczenia języka japońskiego, felietony, listy, galerię, opowieści, dwa plakaty oraz działy poświęcone: kinematografii japońskiej i azjatyckiej, muzyce oraz gadżetom.
W czerwcu nakładem wydawnidzstwa JPF ukaże się "Hack" Tatsuya Hamazaki i Rei Izumi. Czy więcej trzeba na ten temat mówić :D
Prawdopodobnie przesunie się także data wydania FMA, na drugą połowę roku. Z pewnych źródeł wiadomo, że JPF ma kłopoty z licencją.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Erelen_Galakar pisze:Kilka ciekawostek, na naszym rynku pojawi się nowe czasopismo mangowe dla starszych odbiorców. Jego nazwa to Anime+ a pierwszy numer premierę będzie miał 11 marca. Magazyn będzie zawierał: recenzje M&A, erotic corner, ćwiczenia języka japońskiego, felietony, listy, galerię, opowieści, dwa plakaty oraz działy poświęcone: kinematografii japońskiej i azjatyckiej, muzyce oraz gadżetom.
Po upadku "Mangazynu' nie spodziewałam sie szybkiego powrotu do łask pism o tematyce M&a. Czy ty na pewno o Polsce mówisz :wink:
Nawet nie wiesz, jak bardzo mnie ta wiadomość cieszy!!!cieszy. :smile: :smile: :smile: :smile:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:Kilka ciekawostek, na naszym rynku pojawi się nowe czasopismo mangowe dla starszych odbiorców. Jego nazwa to Anime+ a pierwszy numer premierę będzie miał 11 marca
Tylko nie znowu Jedi i spółka, bo pocieszymy się fajnym magazynem, a jak się rozkręci to zbankrutuje -_-'
No, ale brakowało mi magazynu o takiej tematyce. Poczekamy, zobaczymy, ocenimy i kupimy lub nie :>
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

No cóz Jedi ma doświadczenie w doprowadzaniu pism do bankructwa(SS, Mangazyn) :lol:
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Erelen_Galakar

Nic więcej o tym magazanie mi nie wiadomo, właśnie próbuję przebrnąć przez forum jpf-u dowiedzieć się, czy to nie ich dziecko o którym tak trąbili :D Polecam poczytać forum jpf-u, wielu ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć, a najważniejsze, że udzielają się tam też ludzie z wydawnictwa :) zacytuję jedno pytanie i genialną odpowiedź:
Czy JPF a w planach na rok 2005 wydanie 10 tomu NGE?
A TO JUZ NARYSOWALI 10??...JAK MAME KOCHAM NIE WIEDZIALEM O TYM..

wieeeec..na chlopski slowianski rozum nie mozemy umiescic w planie wydania mangi ktora jeszcze nie istnieje i nie wiadomo kiedy ukaze sie w Japonii...jesli NGE 10 ukaze sie w Japonii to postaramy sie wydac ja jak najszybciej...ale..jesli bedzie to tak jak z tomem 9, ze czekalismy na znak o wydaniu ów tomu od japonskiego wydawcy i sie nie doczekalismy to musze was prosic (jesli zalezy wam na szybkim wydaniu 10 i kolejnych tomow w Polsce) o poinformowanie nas ze tom 10 czy tez kolejne (nie wiem ile tego ma byc) tomy zostaly wydane w Japonii..wtedy postapimy podobnie jak z tomem 9. sami sie upomnimy o material
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:Czy JPF a w planach na rok 2005 wydanie 10 tomu NGE?
A TO JUZ NARYSOWALI 10??...JAK MAME KOCHAM NIE WIEDZIALEM O TYM..
Matulu.... Skoro nie ma w zapowiedziach tzn, że jeszcze go nie dostali, a jak jpf nie ma NGE, tzn. że jeszcze go w Jap. nie wydali. Prosta logika. ;)

Poza tym sam sobie odpowiedziałeś. -_-''

Ah to nie było Twoje pytanie....nevermind. Już się bałam, ze z Tobą gorzej ;)
Erelen_Galakar

No i mam złą wiadomość, Anime+ to dziecko Kawaii. Redakcja będzie ta sama co w dzisiejszym Kawaii więc trudno liczyć na lepszej jakości artykuły :( Zapewne nadal będzie to styl pisania dziecka po przedszkolu :( Ech, mogłaby w Polsce na nowo powstać jakaś dobra gazeta poświęcona m&a :( A i na razie odwołano z sprzedaży Mahoromatic :(

[ Dodano: Sro 09 Lut, 2005 ]
Nie to nie moje :) Mi się tam nigdy nie spieszy :) Mogę czekać nawet rok :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Erelen_Galakar pisze:No i mam złą wiadomość, Anime+ to dziecko Kawaii. Redakcja będzie ta sama co w dzisiejszym Kawaii więc trudno liczyć na lepszej jakości artykuły
To już wiem, ze nie wydam ani jednej złotówki na to gó**o.
Erelen_Galakar

Wtedy w Kawaii była inna redakcja, po tej dzisiejszej zbyt wiele nie można sie spodziewać :) Ale zawsze trzeba mieć nadzieję. Choć nadzieja matką głupich :)

[ Dodano: Pią 11 Lut, 2005 ]
Według informacji podanych w najnowszym numerze Super TV, TVN 7 rozważa ponowną emisję wszystkich trzech części Dragon Ball już w najbliższym sezonie. Podobno zainteresowanie tym tytułem jest ogromne (może po DB przyszedł by czas na coś porządniejszego).
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Wolałabym Sailor Moon. Na co mi znowu DB, w którym głównie się nawalają? -_- SM przynajmniej śmieszne było. A zwłaszcza seria pierwsza. Wtedy bym sobie nagrała Sailorki i miała na wieczność Y_Y. Buuu. I InuYashę bym chciała w TV. O.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”