Dobre książki

Kącik dla książko- i historyjkożerców. Pochwal jakąś książkę/komiks lub dowiedz się, co warto mieć.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Eiko pisze:szatan z siodmej klasy
lol..przylaczam sie do Boniego.. o czym to bylo? :grin:
Eiko pisze: przygody Anny Shirley
XD..pamietam ze chyba wszystkie czesci przeczytalam -_-

Go-Go-Yubari pisze: Poza tym jak już przy lekturach jesteśmy to uwielbiam: "Mistrza i Małgorzatę" i "Zbrodnię i karę"
heh..tez moje 2 ulubione..zreszta keidys tu byla dyskusja bodajze o lekturach

ja obecnie mam na oku Upiora w operze...poluje na niego :lol:
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Hahaha :] Właśnie dopadłem Cztery pory roku w tym Skazani na Shawnschack i Zdolny uczeń XD Mniam :)

[ Dodano: Wto 08 Lut, 2005 ]
P.S. po raz któryś już czytam To... I coraz bardziej przekonuję się do tego tytułu. Jak dla mnie najlepsza rzecz na świecie i do tego tylko ta książka wpłynęła na moje poczucie strachu.
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

wlasnie przed chwila zakupilam upiora w operze na allegro < heh:]> ..mam nadzieje ze bedzie wart tych 20 zl :wink:
Laguna

Post autor: Laguna »

Ja tam polecam "Rok 1948" Orwella ^^ Fajna ksiażka :p tyle powiem
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Właśnie wypożyczyłem angielską wersję bez żadnych skrótów "Four Past Midnight" Kinga. Nawet nie wiem jak się do tego zabrać- wygląda jak encyklopedia PWN :]
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

White, to jeszcze nic. Znajdź wersję bez skrótów Bastionu. To dopiero pustak. :lol:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

wlasnie pzred chwila w historii wspomnialam o ksiazce Janion "Wampir" ..mmr.. jak marzy mi sie ona dostac..keidys jeden jedyny raz widzialam tylko w empiku :cry: a cena kosmiczna zreszta sami zobaczcie.. http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/337852 a jak pewno znowu dadza w empiku to i tak cena nie zmaleje.. a na alegro ani razu jeszcze tej ksiazki nie widzialam...wiec jesli ktokolwiek gdziekolwiek widzialby ta ksiazke taniej niz w merlini ,prosze niech da znac...z gory thx

< ..ach ten nosfi na okladce.. 8) >
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nawet nie wiedziałam, że wyszło coś takiego < ze wstydu prasuje sobie ucho żelazkiem> Muszę to mieć, muszę.... mój sssskarbie @_@ Dobrze, ze urodziny niebawem, będę miała za co kupić ( o ile będzie w sklepie Y.Y)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

heh ja juz o tym marze..chyba od roku...ech ale musze sie zebrac w sobie i w koncu to kupic...swoja droga Go-Go jak zobaczysz to mzoe u siebie w empiku to daj znac co do ceny..chociz baaardzo watpilwe jest zbey np w takim empiku bylo taniej ...a do antykwariatow to jstem zrazona bo co tam ide czegos szukac to patzra na ciebie jak na ufo :roll:

oo..troche nizsze ceny http://pasaz.onet.pl/szukaj_najpop.html ... 1e039c23e0 ...82 najnizej.. :roll:

narazie zadowole sie ksiazka E.Petoii 'wampiry i wilkolaki' tez polecam
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Janion.... Gdzieś mi to się nie dawno obiło o uszy...gosh... to pisarka horrorów czy publicystka?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

historyk literatury polskiej ;) specjalizuje sie w epoce romantyzmu-poswiecila troche ksiazek na ten temat
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Przeczytałem właśnie "Lot Orłów" J. Higgins'a- podobało mi się, zwłaszcza że książka oparta jest na faktach autentycznych, w co momentami trudno uwierzyć.
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

White SeeD pisze:oparta jest na faktach autentycznych
Znaczy po prostu na faktach... Kiedy pisze się fakt niepotrzebne jest słowo "autentyczny"... ops... OT...
Ale to tylko tak na przyszłość, żeby cię potem na polskim nikt nie musiał poprawiać ;)

(Sorki, Yubari, ubiegłam cię w poprawianiu- wybacz mi ;) )
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Lady Luck pisze:(Sorki, Yubari, ubiegłam cię w poprawianiu- wybacz mi )
Whatever.

"Narrenturm" i "Boży bojownicy" Sapkowskiego. Jedyne książki S., które mnie wciągnęły i rozbawiły. ;)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Hieh, własnie zakupiłem po długiej analizie zysków i strat Misery... Co prawda film oglądałem, ale uznałem, że skoro film dobry, to książka lepsza być musi... Tylko jakiś ten początek dziwny... ten pal i mgliste mroki... Ja z logicznego punktu widzenia to co jest na dwóch stronach, zawarłbym przy pomocy kilku kwantyfikatorów w kilku zdaniach jasnych i klarownych... Ale ofkoz zamieszanie/zamęt w opisywanych momentach musiał być... oby to był celowy zabieg... whatever -_-'''
glamorous vamp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, komiksy”