Final Fantasy XI

Dział dla online-owej części FF

Moderator: Moderatorzy

Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

Napisz co znaczy all rzeczy, a ile granie kosztuje to już było trzepane, a nieładnie jest się powtarzać.
Wojas

Post autor: Wojas »

Hmmm sorki za niejasne pytanie. Ile kosztuje sama gra i moze cos jeszcze trzeba dokupic w necie badzgdzie indziej ile musze za wszystko zaplacic poczawszy od kupna gry w sklepie do zaczecia swojej podrózy w tamtym swiecie??
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Najbardziej mnie wkurza, że nawet jak sie kupi ff11 na ps2 to trzeba mieć do tej konsoli dodatek i jeszcze bulić dodatkowo. Może to jest genialna gra, ale żal mi pieniędzy. Wolę poczekać na FF12 i grać sobie do woli po jednej opłacie. :evil:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Wojas - w tej chwili w EMPIKach kupisz od razu cały pakiet, czyli podstawka FFXi + Chains of Promathia + drugi dodatek, za "jedyne" 239 PLN.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Sephiria pisze:Wojas - w tej chwili w EMPIKach kupisz od razu cały pakiet, czyli podstawka FFXi + Chains of Promathia + drugi dodatek, za "jedyne" 239 PLN.

Tak, ale na PC. Na PS2 dolicz koszty podłączenia kabla do netu, gdyż zapewne jeżlei masz konsolke to bez dostępu do netu.

Reasumując sprawę Kont Play Online: Konto w Play Online to nie jest Content ID. Content ID = postać w grze. Konto w PO można porównać do kodu gry - jeden kod gry = 1 konto PO. Za pierwszy content płacimy 12,95$ a za kolejne bodajże po 0,95$ od "sztuki".
Wojas

Post autor: Wojas »

Aha czyli jednym sowem za drogo!!
Awatar użytkownika
Olek
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Olek »

Ja moge troche rozjaśnić jeślo chodzi o PS2 bo ostatnio kombinowałem jak by tu się"wkręcić" :P
Trzeba zacząć od tego że wersja NTSC nie pujdzie na PALowej konsoli (żadne chipy nie pomogą bo chodzi o to że dysku nie wykryje). Jeśli brać pod uwagę hipotetyczną wersje europejską to trzeba było by bulnąć 250zł na samą gre(hdd niby ma być wliczony w cene, choć na dzień dzisiejszy w US wersja ps2 jest po 99$ a pc 25$). Idąc dalej, potrzebny będzie Network Adaptor, wydatek żędu 160zł, klawiatura usb- ok 150zł, sumując trzeba wywalić ok. 560zł, suma niemała. A wersja pc to dajesz te 200zł (allegro jeszcze taniej) i grasz :x opłaty juzbyły opisywane wiele razy, ale to dopiero po miesiącu trzeba się martwić...

Z podłaczeniem neo do NA jest lipa, bo trzeba podłaczyć ps2 do kompa przez sieciówki i wtedy pc pośredniczy w przekazywaniu sygnału do konsoli.
Morfi

Post autor: Morfi »

No i problem się sam rozwiązał :D. Na oficjalnej europejskiej stronie FFXI można zgłaszać się po ePassports, czyli elektroniczne karty, którymi można opłacać abonament i nie tylko :D. Kto ma problem z wyrobieniem sobie karty do grania w FFXI już się nie musi przejmować :D. Trzeba się jedynie śpieszyć, bo karty podobno są limitowane :D. Działa to na zasadzie pre-paid i jest to virtualna Visa :). Stary dobry Square pomyślał o wszystkim :D. Aha no i dla tych co sie nie chce czytać wszystkich informacji, to za wyrobienie sobie takiej karty płaci się jednorazowo 5$, a za każdy przelew na tą karte 3$ :(. No i jeszcze jak chce się w ogóle taką karte doładować, to przelewy muszą być w Euro albo Funtach, po czym oni to przeliczają na Dolce wedłóg przeliczników podanych na stronie. Jak ktoś chce, to prosze, ale i tak mi się wydaje, że założenie konta w mBanku i wyrobienie sobie tam eKArty wychodzi taniej :|.

http://www.playonline.com/ff11eu/index.shtml to dla tych co nie znają stronki :P.
Comodo

Post autor: Comodo »

Z tego, co wywnioskowałem z rozmów prowadzonych na forum mmorpg, nie opłaca się konto w mBanku, bo coś jakoś ich karta nie działa, zaś w Inteligo wszystko jest okej. Sam czekam na kartę kodów z inteligo, by móc zasiąść do gry. Kupiłem ją za 170zł na allegro i jestem zadowolony. Wogóle nie rozumiem jak w polskich warunkach można rozważać odpalanie FFXI na PS2. No, chyba, że nie ma się kompa. Kupuję sobie przejściówkę do Dual Shocka na PC i będę grał jak na PSie :)
Awatar użytkownika
Olek
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Olek »

Dla mnie i tak o wiele taniej by wyszło grać na ps2 niż na pc.
Comodo

Jeśli doliczyć cenę zakupu komputera.... :wink:

Na PC masz grę za 170zł (nie oszukujmy się, szukajmy na allegro) i 13$ miesięcznie. A na konsoli... emm... to samo + modem + hdd + klawiatura + myszka... Ale skoro Ci wyjdzie taniej, każdy zna najlepiej swój sprzęt.
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

To żeby na forum siedzieć to chodzisz do kafejki czy wyzyskujesz kolegę? Ja komputer kupowałem do nauki i można go było odliczyć od podatku. Miałem PSX ale jak mam PC, internet i FF11 to z kupnem PS2 się nie spieszę a nawet zwalniam. Co do gier to mam 4: FF11, FIFA 2005, NBA 2005 i Deluxe Sky Jump 3.1.1 (zarejestrowana, a jakże :P ).
Torciec

Post autor: Torciec »

To ja jestem lepszy ja mam tylko FFXI i gry windowsowe :-) Ale w zwiazku z tym, ze nie mam ostatnio czasu to powoli juz nie chce mi sie grac az tak bardzo.
wesolych swiat
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Torciec pisze:To ja jestem lepszy ja mam tylko FFXI i gry windowsowe :-) Ale w zwiazku z tym, ze nie mam ostatnio czasu to powoli juz nie chce mi sie grac az tak bardzo.
wesolych swiat
No widzisz. Nie trzeba mieć full gierek, żeby było fajnie. Co do moich gier to w NBA 05 niegram wogóle.
Comodo pisze:Jeśli doliczyć cenę zakupu komputera.... :wink:

Na PC masz grę za 170zł (nie oszukujmy się, szukajmy na allegro) i 13$ miesięcznie. A na konsoli... emm... to samo + modem + hdd + klawiatura + myszka... Ale skoro Ci wyjdzie taniej, każdy zna najlepiej swój sprzęt.
Ja mam grę prosto z empiku. Po diabła miałem grzebać na zasranym allegro. Wolałem dołożyć sosiny i mieć pewność, że jeżeli coś będzie nie tak to grę będę mógł oddać/ zamienić. FF11 to za duży interes jest. Gra, abonament, posiadanie konta. Wolę mieć wszystko zabezpieczone.
Comodo

Krzysiek2099 pisze:Ja mam grę prosto z empiku. Po diabła miałem grzebać na zasranym allegro. Wolałem dołożyć sosiny i mieć pewność, że jeżeli coś będzie nie tak to grę będę mógł oddać/ zamienić. FF11 to za duży interes jest. Gra, abonament, posiadanie konta. Wolę mieć wszystko zabezpieczone.
Zgadzam się z Tobą. Ale kupiłem grę orginalną i zapakowaną. Zaoszczędziłem 70zł, będzie na prawie 2 miesiące gry ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XI - Online”