Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Powiem wam tylko jedno - Naruto jest najlepszy. Nie ma bezsensownych nawalanek( Dragon Ball :roll: ), widać przemiany bohaterów, pełno wątków pobocznych( choćby Rock Lee), wszystko zaskakujące i ciekawe :P
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Mati-San

Post autor: Mati-San »

jesli dobrze kojarze to na twoim avatarze jest klient z hellsinga
To jest Roy Mustang z Full Metal Alchemist ;)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Argh, te podwójne posty... :evil: :evil:
Ostatnio zmieniony ndz 21 lis, 2004 20:26 przez Lenneth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

FMA oglągałam przez cały ubiegły rok i wciąż nie mogę przeboleć, że seria już się skończyła... wspaniałe anime. Heh, nie żałuję nawet zarwanych nocy (nowe odcinki pojawiały się na bittorencie co tydzień, w poniedziałek, między trzecią a piątą rano :wink: --zawsze czekałam! :D )

Jak tylko pojawi się OVA, eksploduję z radości. :D

Mati, tak btw, czy Mustang to Twoja ulubiona postać z FMA? :P
Mati-San

Tak Mustanga najbardziej lubię chociaż każda z postaci ma ten swój charakterek :D np. jak czasami Armstrong walnie teksta to mam niezły polew albo jak Eda nazwą malutkim :lol: . Tak jak sobie oglądam FMA to robi się coraz dramatyczniejsze. Tak czy siak to moje ulubione Anime narazie :D
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

A na którym jesteś odcinku? :D ..Bo wiesz, to jest tak naprawdę dość smutne anime. Mnóstwo genialnych wstawek komediowych nie zmienia tego prostego faktu. :smile:

Ja przepadam za Edwardem, of course. :D Armstrong, Havoc i cała 'świta' Mustanga też są niczego sobie (przez cały ep 37. turlałam się po podłodze ze śmiechu :lol: )

PS: Cholerny podwójny post. Strona mi się wtedy 'zacięła'. :evil:
Mati-San

Teraz jestem na 35 odcinku i już zauważam że robi się coraz smutniej. A z wrogów najbardziej lubię Scara. Teraz tylko na gierke czekam :D
Mochael

Post autor: Mochael »

Naruto jest the BEST początek jest humorzasty a potem
Nie ma bezsensownych nawalanek( Dragon Ball ), widać przemiany bohaterów, pełno wątków pobocznych( choćby Rock Lee), wszystko zaskakujące i ciekawe
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Koki pisze:Kobieta w wieku 20 lat lubiąca anime dla młodych gniewnych przedstawicieli płci męskiej?

Ja tam anime nie widziałem, ale łapałem mangi póki je wypluwało Toryiamaworld. Przyjemnie się czytało, miałem nawat avka ze Shrimp'em... już nawet nie pamiętam jak się nazywał, heh.

Ciekawe urozmaicenie po wspaniałych walkach a'la DB czy Naruto.
No więc to było tak: w poszukiwaniu skanów innej mangi (Kenshina), przypadkowo trafiłam do Świata Toryiamy. :smile: Tam z kolei natrafiłam na mangę FMA, przeczytałam dwa pierwsze rozdziały (wtedy było tylko tyle :P ) i wciągnęło mnie maksymalnie -- bo całość wydała mi się starsznie śmieszna, a poza tym już od dzieciństwa ciągnęło mnie do alchemii. :D Potem odkryłam pierwsze cztery odcinki anime. A od odcinka dziewiątego (mniej więcej rok temu) byłam już uzależniona. :D

'Fullmetal' to coś więcej, niż tylko shounen-manga. Koki, wiesz co to takiego 'fangirl'? :D Otóż FMA ma ich tysiące (miliony :lol: ) na całym świecie. Niestety, ja się do nich jak najbardziej zaliczam. :P

No cóż, abstrahując jednak od angstu i bishounenów....

Dziewczyny --sądząc po ilości i treści fanfików-- widzą w tej serii coś zupełnie innego, niż efektowe popisy siły, obecne w każdym 'chłopięcym' anime. Mnie podobały się dylematy moralne głównych bohaterów (odcinek dwudziesty, dajmy na to), piękna, braterska miłość, problemy typu: 'człowieczeństo' Lust, albo okrutna wojna, która toczy się z powodu jednej kobiety. :wink: Że już o złożonym charakterze głównego bohatera nie wspomnę. :)

Tak na marginesie: DB i Naturo nie trawię, nawet nie próbowałam oglądać. Fabuła z serii: "naparzamy się przez pięć epów z jednym kolesiem, żeby natychmiast zaatakował nas kolejny, sto razy bardziej potężny" wywołuje u mnie odruchy wymiotne. Nuda, nuda, jeszcze raz nuda -- a do tego niezgrabnie narysowane ludziki. :P ...Nie chcę przy tym obrazić fanów DB; wszystko jest kwestią gustu. 'Dwudziestoletnich kobiet' :lol: po prostu pewne rzeczy nie interesują.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Ma ktoś Vampire Hunter D z 80-któregos roku? Albo przybajmniej oglądał? :P
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Mochael

Post autor: Mochael »

Właśnie drwałem 9 tom Naruto za niewygurowaną cenę 13.00 Pln

:!!!!! Jest Świetny :!!!!!!

Eliminacje trwają Sakura vs Ino Remis
I Naruto vs Kiba genialna walka choć lekko śmierdzące zwycięstwo .Mały Lis pokazał co potrafi
Ifrit

Post autor: Ifrit »

Powiem wam tylko jedno - Naruto jest najlepszy. Nie ma bezsensownych nawalanek( Dragon Ball ), widać przemiany bohaterów, pełno wątków pobocznych( choćby Rock Lee), wszystko zaskakujące i ciekawe
eee...nic dodac nic ujac...powiem tylko jedno Naruto Rulesss !!!!
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

No nareszcie uświadczyłam Hellsinga na Hyperze, bo do tej pory jakoś trafić nie mogłam. Mam pytanie czy dzisiejsza historia z tym blond wampirem jest PO rozsprawie Alucarda z Incognito, czy to są wątki z zupełnie różnych, alternatywne serii?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

najdłuższa walka w serii trwała tylko 3 odcinki
No... Na moście w Kraju Fal się prali przez chyba 5, walka z Gaarą - też ok.5, a walka Jiraya, Tsunade i Orochimaru to... też coś koło tego :P

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Oglądałam nowszego Vampire Huntera, o starym czytałam i już ostrzę zęby ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”