Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Ależ ja zadałam po prostu niewinne pytanie, wcale nie twierdę, że Hellsing jest do bani (...w końcu sama to kupuję. :lol:). ...Tak tylko chciałam wiedzieć, bo nie uważam komiksu za mangę wszechczasów. Ot, lekka rozrywka, nic więcej. ;)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Ależ ja rozumiem ;) A propos video, widział ktoś "Hellsing Die" i przeróbkę sceny z Kill Billa? Świetne! OneWingedAngel- dzięki za link, zajrzę na pewno.
Madtrax

Post autor: Madtrax »

Pamietam jak zobaczylem pierwszy raz Helsinga u Acida na laptopie - ogladal ostatni odcinek i strasznie mi sie nie spodobalo :D
Dopiero potem obejrzalem sam jeden odcinekczek (pierwszy) i bylo cool.
Fakt, kreska jest swietna i sama postac Alucarda jak i Integry rox :D (fajnie podnosza glos :lol: )
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

no mnie zbytnio hellsing nie wciągnął... Iria lepsza :P... No i Vampire Hunter D też
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Tak, 'Iria' rzeczywiście była pierwsza - i strasznie mi się podobała. (SF forever!!! :D) Poza Cowboy'em była to jedna z nielicznych naprawdę udanych serii na Hyperze. 8)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Była! Ale zanim zobaczyłam ją na Hyperze, zdążyłam już przeczytać mangę... która oczywiście okazała się lepsza od anime. :wink:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Zawsze można poszukać oficjalnej strony Hypera i sprawdzić, czy nie ma tam jakiegoś info. :grin: Chyba zaraz tak zrobię.
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

...potem może jeszcze ze trzy inne powtórki i za pół roku jakaś nowa seria. :lol:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Tak, VOX to był fajny kanał (dopóki mi go nie zlikwidowali :evil:) Obejrzałam tam m.in. Spriggana, Silent Moebius, Angel Sanctuary, Jin'Roh, etc. A Viva po niemiecku chyba dalej jest...? Przynajmniej była kiedyś, bo to właśnie tam (już po tym, jak zabrano nam większość szwabskich kanałów :x) trafiłam na Hellsinga.

X'a mogliby puścić... zwłaszcza 'Tv-Series', bo 'The-Movie' jest do kitu - nie da się zawrzeć skomplikowanej fabuły i historii wszystkich bohaterów w zaledwie kilkudziesięciu minutach. :?
Madtrax

Hmmm, a Hyper co to za stacja? - to zapewne na jakiejs cyfrowej platromie jest? :/
Madtrax

Hmmm czyli to jest dostepne na normalnej satce? Bo dalej nie wiem :P
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Aha fajnie ale goście te Anime zwalają z Canal+. Tam najpierw była Iria, a później Kronika Wojny na Lodoss.

btw widział ktoś Record of Lodoss War - Chronicles of The Knight?
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Madtrax

Nie :D - odlaczylem sobie satke za pomoca mojego brata :P i podlaczylem Video zeby moc ogladac n-ty raz Shreka 1 :D :D: D
Zobacz moze dzis cos pokombinuje bo mam wieczorem czas :]
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Izrail pisze:Aha fajnie ale goście te Anime zwalają z Canal+. Tam najpierw była Iria, a później Kronika Wojny na Lodoss.

btw widział ktoś Record of Lodoss War - Chronicles of The Knight?
"Chronicles of the heroic knight"?Świetna seria, choć z OAV porównać nie mogę, bo nie oglądałam. Świetne rysunki i mnóstwo humoru, nawet angielski dubbing nie zepsuł mi frajdy.
Szczególnie spodobały mi się "Welcome to Loddos Island", krótkie scenki SD na końcu każdego odcinka. Dla mnie bomba!
Ostatnio zmieniony czw 18 lis, 2004 12:08 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

noooo przekonałaś mnie. Zaraz sobie oglądnę... :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”