Wlasnie mnie ostatnio tez zaczelo ciagnac do FFVIII moze jakos sie skusze i sobie przejde po raz kolejny - nigdy mi sie to nie znudzi oj ty moj najleprzy z finali
Boze za miesiac mi sie semestr konczy a ja sie za kolejnego finala zabieram :D
Haha za kilka miechów matura a ja po raz kolejny tłukę finala 7 i jeszcze ani jednej lektury nie przeczytałem bo czytam książki z FR :D Nie ma co, przygotowania wrą
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"
Hm ja też generalnie nie rozumiem nagonki na FF VIII, a zazwyczaj jak pytam o powody to słysze: "No co ty nie widzisz jaka ta część jest spartolona? Square przy tej części popełnił błąd". Dziwne że jakoś nigdy od krytyków nie mogę się dowiedzieć, co rzekomo Square przy ósemce zrobił źle.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Ja przypuszczam że chodzi o system walki/szkolenia i poziom trudności, 8ka wyszła po całkiem mocnym uderzeniu 7ki gdzie wszystko było konkretnie rozbudowane, 8ka już taka nie była i myśle że to jest przyczyna psioczenia na tą część, wielu świadomie lub nie nie uznało 8ki za nową część tylko coś jakby sequel, że niby FFVII był super to zagrajmy w FFVIII bo jako nowsza część to powinna mieć jeszcze więcej wszystkiego i w ogóle.
Jak dla mnie wszystko nadrabia fabuła niestety często nie doceniana.