Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Spewak

Post autor: Spewak »

Mialo to chyba znaczyc ze najwieksza sympatia darzy FFVII i zastanawiam sie nad tym jak bedzie wygladala czesc FFXII :P A no i pewnie bykl nietrzezwy :lol:
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

No dobrze,moze za bardzo sie przyczepiłem,ale chodzio mi ogólnie,zeby final nie był zbyt podobny,do ludzkich zachowan itp.
To jest tekst którego ja nie napisałem a znalazł się w cytacie więc zgaduję że po prostu Tomajs wpisał swój komentarz przez przypadek w cytacie :grin:
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Spewak

To sie nazywa przeinaczanie wypowiedzi innych :lol: ale coz nawet najlepszym politykom sie zdarza!

Final VIII rulez! ;)
Ifrit

Post autor: Ifrit »

Spewak ma racje :D FF8 rlz a tak apropo czyżby nastąpiło tam naruszenie praw autorskich ? :shock:

[ Dodano: Nie 24 Paź, 2004 ]
nie w FF8 oczywiście :D
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Ja się bynajmniej nie obrażam 8) Wystarczy że Tomajs naprawi usterkę jak wyczaji co się stało.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Sorki za zamieszanie,nie wiem jak ale jakos sie pomysliłem i to bardzo.

A no i pewnie bykl nietrzezwy
A czemu odrazu takie osady :?:
To jest tekst którego ja nie napisałem a znalazł się w cytacie więc zgaduję że po prostu Tomajs wpisał swój komentarz przez przypadek w cytacie
Tak sie stało.Zastanawiam sie co sie tak reszta nagle uczepiła :?:
:?: :?: :?:
FF XII W trakcie katowania
Liquid Snake

Post autor: Liquid Snake »

Już mialem kursor na FFVIII ale... coś mnie pchneło w strone FFVII :] trudno wybrać skoro każdy FF jest dobry (skromnie pisząc).
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Dobry wybór Snake, nie jesteś sam 8) Spojrzcie tylko wszyscy jaka przepaść dzieli wszystkie części FF i samą perełkę FF VII. Aż się łezka w oku kręci :smile:

Liquid - masz pozdrowienia od ekipy FoxHound i Big Boss'a 8)

V.
Spewak

Wlasnie mnie ostatnio tez zaczelo ciagnac do FFVIII moze jakos sie skusze i sobie przejde po raz kolejny - nigdy mi sie to nie znudzi :P oj ty moj najleprzy z finali :oops:
Boze za miesiac mi sie semestr konczy a ja sie za kolejnego finala zabieram :D
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Haha za kilka miechów matura a ja po raz kolejny tłukę finala 7 i jeszcze ani jednej lektury nie przeczytałem bo czytam książki z FR :D Nie ma co, przygotowania wrą 8)

V.
Liquid Snake

Miło jest widzieć FFVIII na 2gim miejscu, wreszcie forum gdzie ludzie potrafią docenić tą część FF.
Dark Aeon

Post autor: Dark Aeon »

Ja tam uważam że 8 jest najlepsza a 9 wogle mi się nie podaba zbyt baśniowa ;) ;)
Spewak

Miło jest widzieć FFVIII na 2gim miejscu, wreszcie forum gdzie ludzie potrafią docenić tą część FF.
A czy gdzies jej nie doceniaja daj mi namiary to ja juz zrobie tam porzadek :evil:
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Hm ja też generalnie nie rozumiem nagonki na FF VIII, a zazwyczaj jak pytam o powody to słysze: "No co ty nie widzisz jaka ta część jest spartolona? Square przy tej części popełnił błąd". Dziwne że jakoś nigdy od krytyków nie mogę się dowiedzieć, co rzekomo Square przy ósemce zrobił źle.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Liquid Snake

Ja przypuszczam że chodzi o system walki/szkolenia i poziom trudności, 8ka wyszła po całkiem mocnym uderzeniu 7ki gdzie wszystko było konkretnie rozbudowane, 8ka już taka nie była i myśle że to jest przyczyna psioczenia na tą część, wielu świadomie lub nie nie uznało 8ki za nową część tylko coś jakby sequel, że niby FFVII był super to zagrajmy w FFVIII bo jako nowsza część to powinna mieć jeszcze więcej wszystkiego i w ogóle.
Jak dla mnie wszystko nadrabia fabuła niestety często nie doceniana.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”