Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Mad ma rację, a w przypadku Final Fana już następuje konsekwencja. Za ten post pełen floodu, który właśnie usunęłam i za ten avek(jeden taki przypadek już był) Final Fan dostaje ostrzeżenie. Reszta spamerów - radze uważać bo apetyty modów właśnie się rozbudziły.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Madtrax

Post autor: Madtrax »

Heh zastanawialem sie wczoraj czy aby nie zwrocic uwagi na ten avek :lol: - damm moglem byc pierwszy :]
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Mad ma rację, a w przypadku Final Fana już następuje konsekwencja. Za ten post pełen floodu, który właśnie usunęłam i za ten avek(jeden taki przypadek już był) Final Fan dostaje ostrzeżenie. Reszta spamerów - radze uważać bo apetyty modów właśnie się rozbudziły.
To może wogóle przestaniemy już cokolwiek pisać - będziecie mieli mniej roboty ...

Właśnie przeżylem metamorfozę jeśli chodzi o gusta względem FF - udzielił mi się chumor w stylu "whatever" zatem przyznaje że każdemu finalowi czegoś brakuje aby pretendował do pozycji najlepszego. Mój wybór co do FF7 został podyktowany jedynie przez sentyment - bo graficznie, choć wyglada przyjemnie, zostaje daleko w tyle za innymi, nowszymi Finalami. A przeciez grafika jest często tym co powoduje uśmiech na naszej twarzy kiedy cos przyjemniego dla wzroku dzieje się na ekranie. Pocałunek dwóch pikseli nigdy nie będzie wygladał jak ten przedstawiony za pomocą kulku milionów kwadracików, i choć nie sprawi to że poczujemy się jak odbiorca owego odczucia czy wydarzenia, to jednak będziemy poszukiwali wtedy w swoim wnetrzu odczucia odpowiadającego obrazowi przez nas podziwianemu. W polączeniu z odpowiednimi dzwiękami jesteśmy w stanie odtworzyć odpowiednią scenę w swoim wnętrzu - co tworzy niepowtarzalny klimat z pewnością - i te własnie momenty sprawiają że grę można okrzyknąć mianem dobrej.

W FF7, 8, 9 brak odpowiedniej grafiki, a w reszcie fabuły i muzyki ... Najlepszy final jeszcze nie powstał ...
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
sziakgo

Post autor: sziakgo »

hm glebokie ale chyba musze sie zgodzic tylko ze nie powstal i nie powstanie robia sie coraz gorsze te finala chyba ze squera szykuje cos wyczesanego i za pare lat bedzie ale chyba watpe z tego robi sie powoli fifa ze tak powiem
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

zobaczymy co nam square przyszykuje w przyszłych latach... I może Dante ma racje? Może najlepszy final jeszcze nie powstał? Hm... To w głównej mierze zależy od gustu. Chyba że FF12,13 a możę 14 o ile będzie pokaże nam coś zupełnie nmowego genialnego i odlotowego? No cóż, pozostaje nam tyko cekać...
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Ta ta, srata tata. Nie może powstać idealny Final, bo zawsze można zrobić coś lepszego. A bardziej filozoficznie: najważniejsze jest to co przeżywamy w środku, w nas samych, kiedy oddziałuje wyobraźnia i sami dobudowujemy szczegóły- jeśli patrzycie na genialność dzieła pod kątem wrażeń estetycznych, gruntowych, przyziemnych, nie patrząc w głąb swojej duszy... :roll:
Grafika... do odtworzenia danej sceny w swoim wnętrzu nie potrzebujemy obrazu składającego się z milionów pikselów.
Muzyka... idealna? BUHAHA! Chyba mi nie wmówicie że istnieje chociaż jeden utwór który podoba się wszystkim, zarówno maniakom Deathmetalu, klasyki czt techno. Z fabułą jest podobnie- nie dla każdego psa kiełbasa.
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Opieramy się w swoich przekonaniach na własnych gustach nie na cudzych - wystarczy że muzyka itp spodobają się mnie na tyle by uznac grę za ideał. W grze chodzi chyba w dzisiejszych czasach o to żeby jak najwierniej odwzorowywały ludzkie zachowania, naśladowały ludzkie ruchy, psychike itp. W końcu powstanie gra na tyle dobra wg. mnie że uznam iż lepszej zrobić się nie dało i wtedy uznam ją za najlepszą. Graficznie FF X jest niemal idealny ale fabuła i dzwięk pozostawiają wiele do życzenia. Już niedługo ...
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
sziakgo

a ja wklasnie nie chcialbym zeby jakis final odwozrywal ludzi od tego sa simy a to jest rpg fabula i chec dalszego poznawania swiata jak i wciagniecie jest najlepsze dlatego coraz te np nowe fify i coraz bardziej pesy to juz sa tak ealistyczne ze grac sie odechciewa bo nuda wieje no i tyle

czyli ze dla gry najlepsze jest to zeby wciagal a w ajki spodob to zmartwienie squera nie nasze my tlyko oceniamy
White SeeD

W końcu powstanie gra na tyle dobra wg. mnie że uznam iż lepszej zrobić się nie dało i wtedy uznam ją za najlepszą. Graficznie FF X jest niemal idealny ale fabuła i dzwięk pozostawiają wiele do życzenia.
Skoro tak uważasz- ok. Chodziło mi właśnie o to, że nie powstanie coś, co wszyscy będą uważali za ideał.
Już niedługo ...
No... nie byłbym tego taki pewny... pożyjemy [oby :], zobaczymy.

Sziakgo- Chyba się z tobą zgadzam, ale nie dam głowy, ponieważ ciężko czyta mi się Twoje posty, pozbawione jakichkolwiek znaków interpunkcyjnych :lol:
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

W grze chodzi chyba w dzisiejszych czasach o to żeby jak najwierniej odwzorowywały ludzkie zachowania, naśladowały ludzkie ruchy, psychike itp
Jezeli kolejne finale,maja byc coraz bardziej podobne to zycia człowieka,to ja dziekuje,nie chce kolejnej gry "Sims".Po to gramw FF,zeby uciec od swiata realnego,oddac sie zabawie w magi,basniowych krainach,przezyc ciekawa przygode.

P.S. Po poscie Dantego,nagle jakos pare osób zaczeło myslec jak on i przyznali mu racje ze nia ma FF idealnego,co to panowie, nagle przestały wam sie finale podobac :shock: :? :?: :?:
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Nie mówimy o podobaniu się tylko o finalu idealnym obecnie, choć w temacie jest mowa o najlepszym. Nie piszę przeciez że final ma się tyczyć naszego swiata tylko ludzkich zachowań!!! Czytajcie uwaznie bo widzę tu brak zrozumienia moich postów. Mam na mysli dobre odwzorowanie ludzkich zachowań typu: unoszenie brwi, ratowanie innego czowieka w potrzebie, lub obojetne patrzenie na czyjąś krzywdę a to wszystko ubrane w piekną grafikę i nieograniczony wpływ na rozwój akcji. Nie mam nic przeciwko fantastycznym światom a wręcz jestem za. Myślicie że aż tyle nam trzeba by taką grę powitać w naszych progach?

Pointa: idealny final jeszcze nie powstał a skoro seria jeszcze się nie zakończyła możemy mówić jedynie o finalach które już się ukazały a nie o finalach najlepszych - skąd niby wiemy jak bedzie wyglądał FF XXII - o ile takowy sie pojawi. Spośród tych które się pojawiły sympatią najwieksza darzę FF VII - natomiast jesli chodzi o najlepszego FF to jeszcze sie wstrzymam z opinią w tym temacie pograżony w oczekiwaniu na pojawienie sie "perełki"

Sorry za błędy w poscie ale jestem nietrzeźwy :grin: - 18 urodziny ma się tylko raz 8)

V.
Ifrit

Post autor: Ifrit »

Ja FF7 i FF8 bo nie mam PS 2 :cry: a emulatory mi nawalają :cry:
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Dante pisze:Nie mówimy o podobaniu się tylko o finalu idealnym obecnie, choć w temacie jest mowa o najlepszym. Nie piszę przeciez że final ma się tyczyć naszego swiata tylko ludzkich zachowań!!! Czytajcie uwaznie bo widzę tu brak zrozumienia moich postów. Mam na mysli dobre odwzorowanie ludzkich zachowań typu: unoszenie brwi, ratowanie innego czowieka w potrzebie, lub obojetne patrzenie na czyjąś krzywdę a to wszystko ubrane w piekną grafikę i nieograniczony wpływ na rozwój akcji. Nie mam nic przeciwko fantastycznym światom a wręcz jestem za. Myślicie że aż tyle nam trzeba by taką grę powitać w naszych progach?

Pointa: idealny final jeszcze nie powstał a skoro seria jeszcze się nie zakończyła możemy mówić jedynie o finalach które już się ukazały a nie o finalach najlepszych - skąd niby wiemy jak bedzie wyglądał FF XXII - o ile takowy sie pojawi. Spośród tych które się pojawiły sympatią najwieksza darzę FF VII - natomiast jesli chodzi o najlepszego FF to jeszcze sie wstrzymam z opinią w tym temacie pograżony w oczekiwaniu na pojawienie sie "perełki"

Sorry za błędy w poscie ale jestem nietrzeźwy :grin: - 18 urodziny ma się tylko raz 8)
No dobrze,moze za bardzo sie przyczepiłem,ale chodzio mi ogólnie,zeby final nie był zbyt podobny,do ludzkich zachowan itp.
Ostatnio zmieniony pn 25 paź, 2004 12:00 przez TomajS, łącznie zmieniany 1 raz.
FF XII W trakcie katowania
White SeeD

No wprost genialnie cytujesz Tomajs. Co dalej? :]
sziakgo

no i co z tego wynika tomajsie ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”