Dobre książki
Moderator: Moderatorzy
Hmm glownymi pisarzami FR jest oczywiscie R.A. Salvatore - najlepiej chyba czuje ten swiat i najlepiej sie w niego wpasowuje, Elleine Cunningham czy jakos tak tez napisala pare dobrych ksiazek "Dylogie Liriel" - moze ktos czytal! Ed Greenwood wraz z Jeffem Grubbem napisali jedna z najleprzych sag z tego swiata a mianowicie Sage Cormyru no i autor dosc znany Philip Athans napisal obie czesci Wrot Baldura i pare innych! tak po krotce wymienilem glownych prekursorow tego kierunku w literaturze!! 

wlasnie zaczelam niedanwo czyatc Krolowa Potepionych..naszukalam sie etz samej ksiazki tzn gdzie by najtaniej kupic,najpierw empik gdzie ofkoz ceny wala po oczach ale na szcescie jest cos takeigo jak tania ksiazkaja polecam wam "Wywiad z wampirem" autorstwa Annie Rice, i dalsze kontynuacje serii. Świetne książki. A zwolennikom literatury fantasy radzę zainteresować się książkami R.A. Salvatore'a, szczególnie tymi które napisał z serii Forgotten Realms. Milej lektury

Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Lol :] serie Kronik Wampirzych pisze Anne Rice :] z tego co mi wiadomo nie jest ona gotka,sataniska czy co tam...kobieta umie pisac...pieknie opsuje wnetrze czlow...eee..wampira..ukazajac ich nei jako potwory ale psoatcie tragiczne
http://www.horror.com.pl/books/autorzy/anne_rice.php tu masz co nieco o ani napsiane :]
http://www.horror.com.pl/books/autorzy/anne_rice.php tu masz co nieco o ani napsiane :]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
ja tam do niej nic nie mam, jeśli pisze książki grozy, to chwała jej za to, nic nie mam do niej Garnet, na prawdęswoja droga nie wiem co masz do Ani

heh, jest zagorzałym katolikiem no chyba że ukrywa swoje prawdziwe obliczeKing patrzac na przyklad na desperacje tez moze byc jakims satanista ;]

glamorous vamp
Widze, ze Spewak i Dante czytaliscie pozostale ksiazki o Drizzcie... - zaslyszalem gdzies, ze pozostale opowiesci o najlepszym szermierzu krain sa znacznie slabsze niz trylogia mrocznego elfa(ktora btw przeczytalem 5 razy :D ) - co wy na to?
Co do Ellani Cunningham i "Dylogii Liriel" - ja to czytalem Spewaku - rowniez 5 razy
Aha i co do ksiazki Wrota Baldura - pan Athans napisal ja bardzo ladnie - no mi sie przyjemnie czytalo to 4-5 razy bo juz nie pamietam :D
Co do Ellani Cunningham i "Dylogii Liriel" - ja to czytalem Spewaku - rowniez 5 razy

Aha i co do ksiazki Wrota Baldura - pan Athans napisal ja bardzo ladnie - no mi sie przyjemnie czytalo to 4-5 razy bo juz nie pamietam :D
Dla fana to chyba nie robi większej różnicyzaslyszalem gdzies, ze pozostale opowiesci o najlepszym szermierzu krain sa znacznie slabsze niz trylogia mrocznego elfa(ktora btw przeczytalem 5 razy ) - co wy na to

Mnie się raczej nie podobało. Przeczytałem ze względu na dobrą grę jaką było mi dane ukończyć nieco wcześniej i szczerze się zawiodłem. Nie czytałem coprawda "Tronu Bhall'a", może chociarz on dałby radę obronić dobre imię autora.Aha i co do ksiazki Wrota Baldura - pan Athans napisal ja bardzo ladnie
A kogóż to widziałbyś na tym jakże prestiżowym stanowiskuCytat:
najlepszym szermierzu krain
no nie sądzę

"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"
V.
V.
Drizzt jest z pewnością najsławniejszy, ale nie najlepszy. Pomijając mojego gościa z BG2 który by tego "najlepszego szermierza" kichnięciem rozwalił
to na tym stanowisku widze chociażby Durlaga, Jarlaxle' a czy nawet Eltana

Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Run and run and cling to life...
Run and run and cling to life...
No Madtrax szczrze Ci powiem ze tez Trylogie Mrocznego Elfa czytalem nie raz i osmiele sie z Toba nie zgodzic co do tego ze kazda kolejna czeswc jest gorsza od poprzedniej - przynajmniej ja tego tak nie odbieram
moze d;atego ze ja uqwielbiam te ksisazki i nie widze w nich zadnych wad
I co do Twojego zdania to w zadnym wypadku go nier ganie ale jak na mnie to wlasnie Drizzt jest najlepszym szermierzem i jak na mnie dorownuje mu tylko Artemis Entreri i
A co do BG to tez rozwalilem Drizzta bez problemu ale wez pod Uwage ze ty mzoesz sie roziwjac a on orzez cala gre jest taki sam
A pozatym masz druzyne
A i Mad nie przejmuj sie opiniami ze kontybuacje sa zle polecam szcegolnie Mroczne Oblezenie wypasiona pozycja a cakla reszta wcale od niej nie odbiega z tego co widze to spodobala Ci sie trylogia Mrocznego Elfa wiec powiem Ci tak nie powstrzymuj sie przed kolejnymi czesciami - sa wypasione :D
A i jak juz o podmroku sie rozmowa rozwinela to zdecydowanie polecam przeczytac "Wojna Pajeczej Krolowej"

I co do Twojego zdania to w zadnym wypadku go nier ganie ale jak na mnie to wlasnie Drizzt jest najlepszym szermierzem i jak na mnie dorownuje mu tylko Artemis Entreri i

A i Mad nie przejmuj sie opiniami ze kontybuacje sa zle polecam szcegolnie Mroczne Oblezenie wypasiona pozycja a cakla reszta wcale od niej nie odbiega z tego co widze to spodobala Ci sie trylogia Mrocznego Elfa wiec powiem Ci tak nie powstrzymuj sie przed kolejnymi czesciami - sa wypasione :D
A i jak juz o podmroku sie rozmowa rozwinela to zdecydowanie polecam przeczytac "Wojna Pajeczej Krolowej"