Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Thane

Post autor: Thane »

Moim zdaniem kazdy squad jest dobry tylko trzeba go najpierw "przeszkolic"
Ja tam od poczatku wiedzialem ze z Rinoy nie bedzie wymiatacz na skale Squalla ale kobita nadaje sie do wspomagania- IM
Wiec tak:
Squall- to glownie on zabija :P
Zell- duel
Quistis- ogolnie cala Blue Magic w tym Degenerator i White Wind... Poza tym chetnie zobaczylbym w jakims filmiku mine Grievera kiedy Quistis na NIEGO rzuca Shockwave Pulsar ;p
Selphie- czasem jak uda sie jej wylosowac "The End" albo cos innego dobrego to tylko slychac nasze ciche "thx Selphie" :P
Rinoa- IM, WS, za to ze jest jedyna postacia ktora Squall niosl na plecach ;p
Irvinie- Pulse Ammo i jush

Ja u siebie wyexpilem na razie Squalla, Quistis i Zella do 100lvlu a teraz to samo robie z Rino'om [jak to sie odmienia o boze!] i Irvinem... pozniej pewnie Selphie
kocioł

Post autor: kocioł »

squall
vivi
quisty
rezerwa:
zell
selphie
steiner
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Rinoa / Rinoa'i / Rinoie ... nara 8)

A więc Rinoa = "Stay away" w wykonaniu Nirvany :grin:
Selphie = "Same here" :P (nawet sama to powiedziała)
Questis = "I F**k'n Hate You" i tym razem Godsmack :twisted:

Nie żebym za panami przepadał jakoś nadprzeciętnie ale męski squad jakoś większe wrażenie na mnie robi niż te pseudo-kobiety z FF VIII.

Irvine / Zell / Squall - jak by można było to bym Angel'a wziął ze sobą :razz: tyle że on bez kobiety się nie rusza więc dałem sobie spokuj.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
kocioł

Post autor: kocioł »

selphie rulez!
quisty degenerator+island closest too hell+hexadragom=100lv
squall-lionheart i po ptokach
zell=duel
a irvina nielubie
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Pseudo kobiety... heh Dante no offence, ale Quissy należy do inteligentniejszych i bardzo wszechstronnych kobiet :wink: , no chyba, że gustujesz w głupim próchnie :>, co umie tylko malować paznokcie (vide żona Wiśniewskiego :D). Poza tym panie do momentu nabrania przez całą drużynę wystarczającej siły(zdolności i leveli), są istotnym punktem drużyny, bo bez nich faceci już dawno by zdechli, zadając śmiesznie słabe ataki - patrz przykładowo walka z Diablosem.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Wiesz zapewne że w ten sposób na mojego posta odpowiedziałaby każda feministka na tym swiecie, gdyby choc trochę wiedziała o FF 8) Jak stos pikseli może uchodzić za cokolwiek inteligentnego :) Rozmawiamy przecież tylko o grze. Moje oczekiwania względem kobiet w grze i tymi które spotykam w realu zupełnie się różnią co zapewne wiesz.

Mandaryna rox :D Najbardziej imponuje mi w niej ten niesamowity spiew z playbacku. Jeszcze trochę i okaże się że to różowowłosy frajer zmienił swój image ;)

PS: Co masz na myśli pisząc o Diablosie?
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Chcesz poznać feministkę to idź do TVN spotkać Kazię Szczukę i już będziesz miał swoją feministkę. Ja zaś stwierdzam fakty - bez wsparcia żadnej z pań Squal Zell czy Irvine nie przetrwaliby do momentu nabrania sił poważniejszych starć.
Dante pisze: Jak stos pikseli może uchodzić za cokolwiek inteligentnego Rozmawiamy przecież tylko o grze
Zgoda, ale postać postaci nierówna. Może pomoże ci następująca perspektywa - Quistis a Rikku z FFX-2 :roll:

Diablos - sprawa oczywista, gdyby nie Full-Cure Selphie to po Graviji Diablos konsekwetnie szybkimi atakami zmiótłby całą drużynę.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Diablos? Ależ gdzie tam - ja stoczyłem z nim pojedynek zaraz po otrzymaniu lampy i nie korzystałem wcale z tej umiejętności. Ba! Nie korzystałem wogóle z Selphie (prócz odpalenia Shivy na początku starcia).

Każda z postaci na wysokim poziomie sprawdza się świetnie i fakt że przeszedłem grę (pokonując omegę) jedynie meską częścią składu świadczy jedynie o tym że i bez kobiet można sobie poradzić. Każdy gra tym kim grać chce. Moje poglądy na temat poszczególnych postaci nie muszą odpowiadać Twoim (i z tego co widzę właśnie taką tu mamy sytuację). Tak więc w dalszym ciągu jestem zdania że kobiety w FF8 są conajmniej nieciekawe i z radością powitałbym patch'a który by je sprytnie usunął z rozgrywki :twisted:

V.
Spewak

Post autor: Spewak »

Oj Dante z pierwsaa polowa Twojej wypowiedzi bym sie zgodzil ze wszsytkie postacie na 100 levelu sa wypasione ale to co zes powiedzial o kobietach w FFVIII po prostu mnie zgarbilo :shock:
...kobiety w FF8 są conajmniej nieciekawe i z radością powitałbym patch'a który by je sprytnie usunął z rozgrywki
Przeciez te dziewczyny no moze pomijajac Quistis to nieodzowna czesc fabuly!

A co do skladu to uwazam ze team bez zadnej z pan w FFVIII jest zly! Zawsze lubilem nimi grac i zwykle mialem icvh przewazajaca czesc w druzynie :P
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Ja osobiście lubiłem Tifę i Yuffie z FF7 mieć w składzie ale to co zrobiono w następnej części mnie przybiło. Nie Nie Nie chcę ich mieć w składzie i tyle!

V.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Dante pisze:Ja osobiście lubiłem Tifę i Yuffie z FF7 mieć w składzie ale to co zrobiono w następnej części mnie przybiło. Nie Nie Nie chcę ich mieć w składzie i tyle!
Dante z tego co mówisz wynika, że chcesz zostać księdzem :lol: ... Hm, ciekawe może ks. prałat Jankowski przyjmie pod swe skrzydła :> :P :wink: :twisted:
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

ja non stop gralem kolesiami w FF8 i dalem sobie rade :grin:

tylko teraz wszyscy maja lv100 a laski maja 17-30...
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Dante z tego co mówisz wynika, że chcesz zostać księdzem ... Hm, ciekawe może ks. prałat Jankowski przyjmie pod swe skrzydła
Nie wyobrażam sobie związku z cybernetyczną partnerką, brzmi conajmniej dziwnie :? Ale cóż, rozwuj techniczny w chwili obecnej przeżywa swój mały renesans i leci do przodu z prędkością ponad-spodziewaną że tak powiem. Kto wie ;) Motyw z księdzem pozwolę sobie przemilczeć ...

V.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

dante popieram cię we wszystkim co powiedziałęś w FF8 męski skład rządzi :D
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Cloud Strife

Post autor: Cloud Strife »

Mój skład w FF7 to cloud,cid,tiffa(niewiem jakoś dlamnie to jest najlepsza drużyna,nie nawidze yuffi dlatego dotykam ją tylko kijem i żadko gości w moim squadzie,,,nie przepadam też za vincentem ze względu na jego limity)
A ff8 to Squall,Zell,Irvin co tu dużo gadać BoysBend :P
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”