Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Preacher

Post autor: Preacher »

tak bo to prawda ... w sumie w ffVII i VIII wszystkie postacie są zbalansowane, dzięki czemu nie musimy rezygnować z tych, które bardizej nam przypadły do gustu na rzecz silnijeszych
Norbi666

Post autor: Norbi666 »

No w ff7 i ff8 tak już jest. No nie licząc ff9 bo tam każdy postać jest lepsza w czym innym wkurza mnie tylko ten cook Quiny :)
Spewak

Post autor: Spewak »

No trzeba sie zgodzic troche nie pasuje do towarzystwa - smiesznie jest polowanie na zaby!! Ale wyglada wszyscy wiecie jak!! Bron to widelec tez smieszne!!

Ale Quina nie lubie!!
Norbi666

Nie no Quina może troche jest śmieszna ale ma świetny Frog Drop , Magic Hammer i Angel Whisper..
A tak wogóle ktoś używa w drużynie Quistis ??
Bo jeszcze tu nie zauważyłem.. Ja tam jej nie miałem w składzie nie licząc obbowiązkowych misji :D
Spewak

Quistis powiadasz tez za nia nie przepadam (chciasz ma fajne pozniej limity) ale po poczatkowych jazdach ze Squalem to raczej za nia nie przedapam! Taka natretna:P
Norbi666

No troche masz racje ale później ma ten limit Grievera Schockwave Pulsar a to fajny atak wziąłem ją specjalnie do drużyny zego go zobaczyć :P Ale wkurza mnie ona .....
Preacher

Ja z Quizis chodziłem dosyc długo .. dosyc szybko ma mocne limity patrz Desintegrate (czy jakoś tak:P) dzieki któremu w banalny sposób można sie podpakować bardzo szybko zabijając T-Rexy .. ale też nie przepadam za tą postacią
Norbi666

Desintegrate
Degenarator? :) ja tam zabijałem na początku T-rexaury używając 100 Sleep pod elem atk ;)
Preacher

Alternatywą dla tego jest podczepienie do Squalla Diablosa, i atakowanie z darksaida .. oczywiście trzeba też podczepić Drain pod elem atk:P i wtedy od samego początku zadaje się 9999 dmg`a:D
Norbi666

Ale ja ćwiczyłem z T-rexaurami zanim miałem diablosa.....
Preacher

ja za każdym razem walcze z diablosem jak tylko moge, bo im później to zrobisz tym będzie trudniej
Norbi666

Ja zawsze walcze z Diablosem jak dostane Magic Lamp i wyjde tylko na mape świata ale na T-rexaurach ćwiczyłem po misji w Fire Cavern....
Preacher

to nie ma wiekszego sensu, ponieważ masz tylko dwie postacie, lepiej poczekać aż będzie sie mieć trzy i dopeiro zacząć sie pakować
Spewak

no to sam poczatek ja nie lubie tak od razu postaci pakowac zawsze robie to gdzies na 3 cd no moze na koncu drugiego!! a z diablosem tez staram walczyc sie jak najszybciej po otrzymaniu magic lamp!!
Preacher

no co ty .. jak się podpakujesz na samym początku .. starczy gdiześ tak do 60-70 lvl to gra staje się bardzo przyjemna tzn nie ma nic co mogłoby ci zagrozić :)

pozatym jako, że w ff8 potrzeba za każdym razem tyle samo expa na następny lvl to nie trzeba czekać na potężne potwory, po walce z którymi dostaniesz duzo więcej expa ... z tego co pamiętam za T-Rexa dostawało się koło 1000 a za Malboro 1200 ... a z T-Rexem walka jest o wiele latwiejsza
Ostatnio zmieniony ndz 15 sie, 2004 13:21 przez Preacher, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”