Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Toori

Post autor: Toori »

Całkiem popularny skład ale jeżeli chodzi o magię to się nie spisuje (raczej oczywiste). Niemniej limity wszystkich tych trzech postaci są naprawde dobre i we wszystkich się coś klika :)
Ozma

Post autor: Ozma »

Niezły skład to:

Squall (a któż inny)
Irvine ( za limity)
Zell (za limity)
Na szybkie walki.

A drugi:

Rinoa (za magię)
Quistis( za magię)
Selphie (za magię)

Lub mieszany: Squall/Irvine/Quistis

Ale niezły skład to:

Laguna/Seifer/Squall (Tak to możliwe).
Bardock

Post autor: Bardock »

Laguna, Seifer i Squall? nawet jak taki sklad by byl mozliwy to niezbyt dobry ;) Laguna ma dupiasty limit Seifer zreszta tez ma limity do niczego...
Ozma

Może nie do końca dobry ale grać postaciami których nie można używać przez cały czas to niezły bajer ;)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

a w jaki sposób można taki skład uzyskać? ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Pomyślę
nie myśl-tylko rób :D
Character Editor jest tylko do wersji PC. Do obu FF7/8
wiedziaaałem :] ;)
a co do rzeczy ma to kim jestem w ff8......... bo np. squall m€wicie że ma słaby magic ale jak wsadze ultime to będzie 255 więc nie widzę znaczenia w tym wszystkim chyba że rozróżniacie ich na podst. rodzju limitów to wtedy się zgodzę ;)
glamorous vamp
Ozma

Po necie.

Przeważnie jest w dziale DOWNLOADS.

Wpisz Final Fantasy 8 lub 7 w Serch i popatrz po stronach.

Albo po prostu wpisz w Search:

ff8 character editor (lub 7)

A można też mieć magię THE END , WALL (nie tylko Selphie)
Marduk

Post autor: Marduk »

...Czyli taki skład w "normalnych warunkach" jest niemożliwy...
I tak preferuję skład Squall, Rinoa, Irvine. Więc kombinowanie z programami mało mnie interesuje...
Kasti

Post autor: Kasti »

Cloud, Barett, Yuffie :D
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Mój skład z FF VII ustalałem nie na podstawie umiejętności postaci tylko jedynie przez sentyment. Swoją drogą uważam że każda z postaci dobrze sprawdza się w walce i każdą z nich mozna sobie wyszkolić i podporządkować do swych potrzeb.

Ja wybrałem skład Cloud / Red / Cid*

*ta postać zmieniała się za każdym razem kiedy przechodziłem grę ponownie, jednak w tym ułożeniu grało mi się najwygodniej.

Co do wcześniejszych rozważań odnośnie Vincenta, myślę że jego limity dobrze się sprawdzają w czasie walki, szczególnie na początkowych poziomach kiedy dostaje bonus do HP. Nieciekawie tylko było jak pod postacią Galian Beast walił ogniowe ataki przeciwnikom których owe ataki leczyły (przy wyjściu z Mt.Nibel np.)
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Spewak

Post autor: Spewak »

Jeśli chodzi o mnie to najlepiej mi sie gralo na początku sqadem - Cloud/Red XIII/Barret, ale potem zmienilem squad tylko ze względu własnie na sentymenty!! w zmienionym sqadzie Cloud chodzil wraz z Red XIII oraz z Yuffie!! I tak dotrwam do konca!! SPOJLER Szkoda ze Aeris nie zyje! :sad: SPOJLER
Preacher

Post autor: Preacher »

Według mnie najlepszym squadem w FFVII jest Cloud/Yuffie/Tifa, jednak na cd1 zamiast Tify jest Aeris, jednak później z przyczyn fabuły... no cóż wszyscy wiedzą jak jest później :P
Spewak

Post autor: Spewak »

W FFVIII sklad druzyny zalezy calkowicie od widzimisie gracza!! Gre mozna przejsc w tak samo prosty sposob kazda formacja! Ja preferuje Squall oczywiscie/Rinoa/Selphie
Norbi666

Post autor: Norbi666 »

Ja używam zawsze squadu Squall,Zell,Irvine (ew.Rinoa)
Tak dla mnie nalepiej . :)
Madtrax

Post autor: Madtrax »

Z tego co wiem to w ff 7 wzwyz (nie licze ff9 ) mozna przejsc gre rownie latwo kazda kombinacja postaci.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”