Reklamy - naj, be, głupie i wszystkie inne :P

Dla fanów małego ekranu. Seriale, dokumenty, reportaże i inne programy, wszystko tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Madtrax

Post autor: Madtrax »

Bonifacy_i_zdun pisze:ułuda w Polsce jest czymś przerażającym
Mozesz swobodnie do tego dodac rowiez oblude..
a czym są te organizacje? instytucjami największych żebraków to skandal że pomoc w Polsce polega na ciągłym żebraniu...
To nie jest zadne zebranie - nie wiesz za bardzo o czym piszesz. Te cale organizacje charytatywne to nic innego jak legalne pralnie brudnych pieniedzy gdzie naprawde znikoma czesc idzie na pomoc, a resza wraca do lapsk chciwcow. Pieniazki przeznaczone na szczytne cele okrezna droga wracaja spowrotem do "darczyncow".
Cos takiego jak Caritas rowniez nie powinno istniec - przeciez w Polsce istnieje armia urzednikow zalatwiajaca i dbajaca o te sprawy ktorzy finansowani sa z naszych podatkow. Powolywanie takiej organizacji jak Caritas sluzy jednynie finansowaniu kolejnej grupy urzedasow - te pieniadze mozna by przeznaczyc na pomoc...
"To wspaniała rzecz że w kraju takim jak Polska organizuje się TAKIE akcje mające na celu POMAGAĆ(właśnie pomagać(!))" a czemu u nich nie robi się takich wielkich i szczytnych celów i zarazem tak głośnych bo rozchodzących się na cały świat? bo tam od takowych spraw jest głównie państwo
Zapomniales dodac, ze im dalej na wschod tym lapowkarstwo jest wieksze - rozna mentalnosc. Tam ludzie w wiekszosci zrozumieli, ze sie nie kradnie i znacznie lepiej pilnuja urzednikow.
do tego dochodzą krytyka ze strony Kościoła przeciw Orkiestrze a po drugiej stronie barykady zwolennicy nie mam ochoty komentować tego konfliktu bo to wymaga baardzo obiektywnego spojrzenia
Ja ci to skomentuje jak najbardziej nieobiektywnie, ale za to prawdziwie. Kosciol sprzeciwia sie temu z banalnej przyczyny - ta kasa zamiast do Orkiestry ktora rzeczywiscie pomaga moglaby isc przez kosciol gdzie spora jej czesc by sie "zagubila"
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

w poszczególnych frazesach masz niewątpliwie racje ale jeśli o ten Kościół no to jeszcze jakiś powód by śię znalazł ale trudno jest mi określić czy powód ten byłby dosyć dobrze przyjęty bo mowa chociażby o ew. szataństwie Jurka to może być zwykła brednia ale nie uchodzi nam fakt że nie jest Ten człowiek katolikiem ale ja już wolę to nie osądzać :)

[ Dodano: Sro 21 Lip, 2004 ]
Te cale organizacje charytatywne to nic innego jak legalne pralnie brudnych pieniedzy gdzie naprawde znikoma czesc idzie na pomoc
no ale nie ulega wątpliwości że takowe zbiórki można nazwać żebraniem nawet jeśli część tylko trafia do potrzebujących to jedak trafia i to w takiej a nie innej formie (niestety) no ale z tą pralnią to rzeczywiście nie pomyślałem a sam argument wydaje się być intrygujący i sam się z nim po raz pierwszy spotkałem

Ja ci to skomentuje jak najbardziej nieobiektywnie, ale za to prawdziwie.
no ja bym to nazwał raczej obiektywnością chyba że jest to objaw moich subiektywnych odczuć aczkolwiek bliskich obiektywizmowi (lol)
glamorous vamp
Madtrax

Bonifacy_i_zdun pisze: no ale nie ulega wątpliwości że takowe zbiórki można nazwać żebraniem nawet jeśli część tylko trafia do potrzebujących to jedak trafia i to w takiej a nie innej formie (niestety)
Nie rozumiesz - to cale zbieranie czy poprzez audiotele czy sprzedaanie jakichs tam rzeczy to naprawde drobnostka. To sluzy robieniu szumu - jak otwarcie jakiegos oddzialu dziececego w szpitalu aby ludzie mogli zobaczyc, ze jacy oni dobrzy. Prawdziwa kasa pochodzi od przedsiebiorcow i rozmaitych dzianych osob dla ktorych wydaje sie bankiety warte bagatela kilkanascie tysiecy zlotych. Oni juz wiedza za co placa - potem slyszysz w TV o przekretach w jakiejs fundacji gdzie jakas prezes dorobila sie majatku (a z czego? - z prowizji za pomoc "darczyncom"). Dobrze, ze nasze "psy" sa naprawde dobre w tym co robia i coraz lepiej im to idzie - gdyby nie takie upolitycznienie w policji to nasze chlopaki niezle by wymiatali ;)(i mam tu na mysli jednostk do walki z przestepczoscia zorganizowana, a nie zwyklych "kraweznikow" :P )
no ja bym to nazwał raczej obiektywnością.
Mozna mowic prawde nie bedac obiektywnym.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

spoko skoro takie zjawiska również mają miesce (nawet o tym nie pomyślałem :? ) no to rzeczywiście trzeba wołać o pomste a jeśli chodzi o te Psy to ja twierdze że jakoś ostatnio to nie policja wszystko wywęsza a zwykli dziennikarze... chyba że się znowóż mylę

Mozna mowic prawde nie bedac obiektywnym.
no ale jednak prawda jest źródłem i jednocześnie jądrem obiektywizmu toteż mówiąc o prawdzie jako o czymś rzeczywistym z pewnością odczuć można obiektywne wrażenie dotyczące danej treści (lol-co za dysputa :))
glamorous vamp
Madtrax

Taa to jak mialbys tu czeska zamiast polskiej policiji to nawet Twoj stary pracowalby w mafii.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

widzę że jednak masz wiedze o policji jako takiej a ja o niej tam nie wiele wiem ale wiem co to drogówka :lol: lol a jeśli chodzi o czeską to już wogle nic nie wiem słyszałem tylko że nie lubią Polaków za Zaolzie i musze powiedzieć że sam tego doświadczyłem :?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Garnet występek kamila najlepiej podsymowałaś bo nie oceniałaś ehh zazdroszcze czasem takiego podejścia
heh nie wiem co powiedziec..chyba po prostu-thx;) ..takiego podjecia czyli w glownej mierze tolernacji mozna sie nauczyc-zyczem pwodzenia:]
słyszałem tylko że nie lubią Polaków za Zaolzie
glupie sa te uprzedzenia do innych krajow..tmci nam zabrali lwow tamci wilno itd itd...(w eurpoie za duzo krajow i zawsze konflikty)

back to topic-proszki do prania rox
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Mati-San

Post autor: Mati-San »

Proszki - nie nawidzę reklam o proszkach :twisted:
Najgłupsza to jest ta Vanisha :twisted:
Kamil

Post autor: Kamil »

zgadzam się z przed mówca :lol: niezła jest reklama Fanty.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

durne są reklamy winterfresza kiedy dmucha i świat zamarza a szczególnie jak gość dmucha i ogórki kiszone na stole zamarzają
durne jest z tymi oxy actionami kiedy plamy znikają natychmiast
durne jest jeszcze Kubusia nowa reklama
i durna jest jeszcze reklama papieru toaletowego jak szczeniak biega i te pretensjonalne pokazanie dzieciaka niech pokażą starego dziada jak mu po majtach ścieka a nie bobasa
durne są reklamy jeszcze inne takie co kolorami strzelają i koty ryczą
TOTALNĄ BEZNADZIEJĄ KTÓRA NA PEWNO Z NIEMIEC PRZYSZŁA TO BRYZA JAK Bóg MIŁOSIERNY W PRALCE SUTANNY ANIELSKIE PIERZE BO ZŁE ANTYCHRYSTY POBRÓDZIŁY COLĄ I KETCHUPEM (A SKĄD TAM TE FAST FOODY?? -_-)
glamorous vamp
White SeeD

Post autor: White SeeD »

niech pokażą starego dziada jak mu po majtach ścieka a nie bobasa
:shock: :shock: :shock: Ciekawe czy coś takiego przeszłoby bez cenzury :)
Ostatnio w TV widziałem sporo reklam szamponów i farb... np. blondyna wyrywająca za pomocą przywiązanych włosów kawałek muru... ale w następnym ujęciu już go nie ma, więc "o ćo chosi jakby?"
Madtrax

To tylko reklama za to co ta blondyna ma wlosy :shock: - sama tez jest :shock:
Awatar użytkownika
Olek
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Olek »

A w reklamach Fa zawsze są pokazane jakeiś cycki :D jak byłem bardzo mały to wstydziłęm sieje oblądać :P
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

A w reklamach Fa zawsze są pokazane jakeiś cycki jak byłem bardzo mały to wstydziłęm sieje oblądać
a mi rodzice kazali oczy zamykać :lol:
Ciekawe czy coś takiego przeszłoby bez cenzury
a wiadomo zawsze można spróbować :lol:
glamorous vamp
Mati-San

Post autor: Mati-San »

A w reklamach Fa zawsze są pokazane jakeiś cycki jak byłem bardzo mały to wstydziłęm sieje oblądać
a mi rodzice kazali oczy zamykać
A u mnie zawsze przełączali na inny kanał :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telewizja”