Klasyki TV
Moderator: Moderatorzy
http://www.youtube.com/watch?v=x8BKiigBsa8
jak ja chciałem mieć taką motorówkę...
[ Dodano: Sro 14 Paź, 2009 19:41 ]
jak ja chciałem mieć taką motorówkę...
[ Dodano: Sro 14 Paź, 2009 19:41 ]
Kawałek z czołówki zawsze mi się kojarzył z tym z "Brygady RR".Go Go Yubari pisze: Znałam dziewczyny, co się w nim kochały![]()
Teksty w podpisach zazwyczaj trącą sztampą.
- Nienormalny_PS2
- Malboro

- Go Go Yubari
- Ifrit

http://www.youtube.com/watch?v=57yPa26O1sI ta piosenka do dzisiaj mi się śni w koszmarachNienormalny_PS2 pisze:Czar Par Piękne gołąbeczki CGI
- Nienormalny_PS2
- Malboro

- Go Go Yubari
- Ifrit

- Nienormalny_PS2
- Malboro

- Go Go Yubari
- Ifrit

o jaaaaaaaNienormalny_PS2 pisze:Gąsowski
http://www.youtube.com/watch?v=qW7WNA7TO48
*cough* NPS2 poargumentujemy?
Rećital!
W ogóle co za patent z puszczaniem programu tv i czytaniem na głos. Tragiczna ta kobieta O_o
Nikt nie uwzględniał reklam
- Nienormalny_PS2
- Malboro

"Wietrzenie. Rećital Jolanty Kaczmarek może przewierzyć kilka naszych stereotypów"
Zorro
TiiigRReee - tajger men! TiiigRReee - tajger men!
Gigi
Ale tego wszystkiego jest. Pewnie za następne kilkanaście lat ludzie będą się śmiać z chociażby z CSI. Chociaż... zaraz, ludzie już się z tego śmieją
Horejszio wymiata 
Zorro
TiiigRReee - tajger men! TiiigRReee - tajger men!
Gigi
Ale tego wszystkiego jest. Pewnie za następne kilkanaście lat ludzie będą się śmiać z chociażby z CSI. Chociaż... zaraz, ludzie już się z tego śmieją
- Go Go Yubari
- Ifrit

- Nienormalny_PS2
- Malboro

hahah! To polskie intro do Yattamana to jest po prostu jakiś kosmos! Ostatnio mi to znajomy podrzucił, tutaj widzę funkcjonowało jakiś czas już. Och!
No to dodam jeszcze:
Nie - Ustraszony
Transformers! Tra tatata!
Groooom
RENEGAT Damn! Niedzielne popołudnia z Tatą przed TV to jest to!
Sailor Moon Zdecydowanie najważniejsza rzecz w moim dzieciństwie :D
Toaster! Od dziecka rock&rolla się chłonęło! oj tak!
Mój pierwszy raz w Narnii! Po tym byłem tam jeszcze kilkukrotnie, przy okazji książek i niedawno powstałych filmów, które niestety nie umywają się do tego starego serialu! I co z tego że Aslan był tam tylko przebranym facetem! Tam była magia i bajkowość... wszystko było tam piękne! I prawdę mówiąc liczyłem na znalezienie tylko intra... a tu cała seria :D Nawet nie umiem kreślić jak bardzo się z tego odkrycia cieszę!
Są jeszcze Tajemnicze Złote Miasta i inne rzeczy strasznie dla mnie ważne, ale widzę że już się tutaj pojawiły wcześniej
No to dodam jeszcze:
Nie - Ustraszony
Transformers! Tra tatata!
Groooom
RENEGAT Damn! Niedzielne popołudnia z Tatą przed TV to jest to!
Sailor Moon Zdecydowanie najważniejsza rzecz w moim dzieciństwie :D
Toaster! Od dziecka rock&rolla się chłonęło! oj tak!
Mój pierwszy raz w Narnii! Po tym byłem tam jeszcze kilkukrotnie, przy okazji książek i niedawno powstałych filmów, które niestety nie umywają się do tego starego serialu! I co z tego że Aslan był tam tylko przebranym facetem! Tam była magia i bajkowość... wszystko było tam piękne! I prawdę mówiąc liczyłem na znalezienie tylko intra... a tu cała seria :D Nawet nie umiem kreślić jak bardzo się z tego odkrycia cieszę!
Są jeszcze Tajemnicze Złote Miasta i inne rzeczy strasznie dla mnie ważne, ale widzę że już się tutaj pojawiły wcześniej
- Go Go Yubari
- Ifrit

Re: Klasyki TV
Przez odcinek Podcastex o "Klanie", naszło mnie na to wybitne dzieło TVP i...no cóż... obejrzałam 2800 odcinków (chociaż bardziej słuchałam do robienia innych rzeczy).
Cóż mogę powiedzieć o tej produkcji.
Jest to rzecz, której do wybitności dalej, niż Trumpowi do rigczu. Taki obraz toksyczności, hipokryzji i zakłamania, że można by każdą z postaci diagnozować przez lata.
Jest to tak uzależniające
, zwłaszcza do roku ok. 2005, że głowa mała. Nostalgia totalna. Sekretarzyk z pierwszego pokoju Oli, identyczny, stoi u mnie w domu do dziś. Telefony, co kiedyś uważano za luksus, ile dram o kanapę może mieć doktorstwo Lubiczów, u których codzienne picie koniaczku, to nie alkoholizm, bo to elita.
Czy polecam? Tak i nie. Jak masz depresję i już nie pomaga Sailor Moon Live Action, to jak najbardziej, ale jak myślisz sobie, że brakuje Ci w życiu cierpiętnicy Elżuni, czy Rysia poczciwego palanta, to lepiej idź na spacer i zapomnij, że telewizja kiedykolwiek to wypluła.
Od grudnia nie obejrzałam choćby odcinka i mam szczerą nadzieję, iż tak zostanie. Nie chcę więcej.
Cóż mogę powiedzieć o tej produkcji.
Jest to rzecz, której do wybitności dalej, niż Trumpowi do rigczu. Taki obraz toksyczności, hipokryzji i zakłamania, że można by każdą z postaci diagnozować przez lata.
Jest to tak uzależniające
Czy polecam? Tak i nie. Jak masz depresję i już nie pomaga Sailor Moon Live Action, to jak najbardziej, ale jak myślisz sobie, że brakuje Ci w życiu cierpiętnicy Elżuni, czy Rysia poczciwego palanta, to lepiej idź na spacer i zapomnij, że telewizja kiedykolwiek to wypluła.
Od grudnia nie obejrzałam choćby odcinka i mam szczerą nadzieję, iż tak zostanie. Nie chcę więcej.
- Nienormalny_PS2
- Malboro

Co za szaleństwo w ogóle skłoniło Cię do oglądania tego
Dobrze, że Krypta odżywa bo zbłądziłaś!
Pamiętam, jak matka to oglądała i kiedyś zobaczyłem przypadkiem Ryśka co miał fajerwerki w piwnicy czy coś i one zaczęły odpalać - i koniec odcinka, taki cliffhanger wiesz, dramat 
Ale jak wspominasz te "smaczki" to przypomniało mi, kiedy oglądałem ponownie Przyjaciół jakoś kilka lat temu. Pierwszy odcinek - Joey chwyta telefon, który mógłby zostać uznany za wojskowe radio satelitarne. Uśmiechnąłem się - dobre jaja taki telefon... I po chwili zdałem sobie sprawę, że to nie żart. To był ówczesny, normalny telefon. Już na pierwszym odcinku dostałem takiego liścia, gdzie oglądałem w całkowitym nastawieniu na zabawę, a chwilę musiałem się otrząsnąć po zatrzymaniu dosłownie na murze rzeczywistości w tym pędzie nostalgii.
Ale jak wspominasz te "smaczki" to przypomniało mi, kiedy oglądałem ponownie Przyjaciół jakoś kilka lat temu. Pierwszy odcinek - Joey chwyta telefon, który mógłby zostać uznany za wojskowe radio satelitarne. Uśmiechnąłem się - dobre jaja taki telefon... I po chwili zdałem sobie sprawę, że to nie żart. To był ówczesny, normalny telefon. Już na pierwszym odcinku dostałem takiego liścia, gdzie oglądałem w całkowitym nastawieniu na zabawę, a chwilę musiałem się otrząsnąć po zatrzymaniu dosłownie na murze rzeczywistości w tym pędzie nostalgii.
- Go Go Yubari
- Ifrit

Odpaliłam dla jaj, a nim się obejrzałam, wleciało 14 odcinków, to poszłam za ciosem. Do sprzątania, do gotowania etc. Uzależniające gówno, serio.Nienormalny_PS2 pisze: sob 14 mar, 2026 22:53 Co za szaleństwo w ogóle skłoniło Cię do oglądania tegoDobrze, że Krypta odżywa bo zbłądziłaś!
Pamiętam, jak matka to oglądała i kiedyś zobaczyłem przypadkiem Ryśka co miał fajerwerki w piwnicy czy coś i one zaczęły odpalać - i koniec odcinka, taki cliffhanger wiesz, dramat
![]()
Rysiek najlepsze, co zrobił dla tego serialu, to umarł.
Cyrwus zasłużył na lepsze role.