Klasyki TV

Dla fanów małego ekranu. Seriale, dokumenty, reportaże i inne programy, wszystko tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

Przypadkiem natknąłem się na to:
Santa Barbara opening
już zapomniałem, że coś takiego było.
Awatar użytkownika
qfas
Cactuar
Cactuar

Post autor: qfas »

http://www.youtube.com/watch?v=x8BKiigBsa8

jak ja chciałem mieć taką motorówkę...

[ Dodano: Sro 14 Paź, 2009 19:41 ]
Kawałek z czołówki zawsze mi się kojarzył z tym z "Brygady RR".
Teksty w podpisach zazwyczaj trącą sztampą.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nienormalny_PS2 pisze:Czar Par Piękne gołąbeczki CGI
http://www.youtube.com/watch?v=57yPa26O1sI ta piosenka do dzisiaj mi się śni w koszmarach XD
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

A mi niestety cały Ibisz :cry:

Życiowa Szansa
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nienormalny_PS2 pisze:Gąsowski
o jaaaaaaa

http://www.youtube.com/watch?v=qW7WNA7TO48
*cough* NPS2 poargumentujemy? XD

Rećital!

W ogóle co za patent z puszczaniem programu tv i czytaniem na głos. Tragiczna ta kobieta O_o

Nikt nie uwzględniał reklam :< Jak zacznę narzekać na program tv, to sobie to zapuszczę.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

"Wietrzenie. Rećital Jolanty Kaczmarek może przewierzyć kilka naszych stereotypów" :576:

Zorro

TiiigRReee - tajger men! TiiigRReee - tajger men!

Gigi

Ale tego wszystkiego jest. Pewnie za następne kilkanaście lat ludzie będą się śmiać z chociażby z CSI. Chociaż... zaraz, ludzie już się z tego śmieją :576: Horejszio wymiata :570:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nienormalny_PS2 pisze:Zorro
OLD. Ze 20 razy (+/-) dawałam na forum.

Podobnie pozostałe klasyki. Dałbyś Daimosa i Yattamana i zamknąłbyś się w EPIC-OLD-FAILu :p
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Daimosa i Yattamana widziałem wcześniej jak wertowałem, przed swoim pierwszym postem teraz. Resztę widać mój zajechany mózg zapomniał.
I tak, niestety, stworzyłem posta nie wnoszącego nic do tematu!!! :> A czy 5-10-15 z Kraśko ktoś wspominał :576:
Awatar użytkownika
jog
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: jog »

hahah! To polskie intro do Yattamana to jest po prostu jakiś kosmos! Ostatnio mi to znajomy podrzucił, tutaj widzę funkcjonowało jakiś czas już. Och!
No to dodam jeszcze:
Nie - Ustraszony
Transformers! Tra tatata!
Groooom
RENEGAT Damn! Niedzielne popołudnia z Tatą przed TV to jest to!
Sailor Moon Zdecydowanie najważniejsza rzecz w moim dzieciństwie :D
Toaster! Od dziecka rock&rolla się chłonęło! oj tak!
Mój pierwszy raz w Narnii! Po tym byłem tam jeszcze kilkukrotnie, przy okazji książek i niedawno powstałych filmów, które niestety nie umywają się do tego starego serialu! I co z tego że Aslan był tam tylko przebranym facetem! Tam była magia i bajkowość... wszystko było tam piękne! I prawdę mówiąc liczyłem na znalezienie tylko intra... a tu cała seria :D Nawet nie umiem kreślić jak bardzo się z tego odkrycia cieszę!

Są jeszcze Tajemnicze Złote Miasta i inne rzeczy strasznie dla mnie ważne, ale widzę że już się tutaj pojawiły wcześniej ;)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Re: Klasyki TV

Przez odcinek Podcastex o "Klanie", naszło mnie na to wybitne dzieło TVP i...no cóż... obejrzałam 2800 odcinków (chociaż bardziej słuchałam do robienia innych rzeczy).

Cóż mogę powiedzieć o tej produkcji.

Jest to rzecz, której do wybitności dalej, niż Trumpowi do rigczu. Taki obraz toksyczności, hipokryzji i zakłamania, że można by każdą z postaci diagnozować przez lata.

Jest to tak uzależniające 💩, zwłaszcza do roku ok. 2005, że głowa mała. Nostalgia totalna. Sekretarzyk z pierwszego pokoju Oli, identyczny, stoi u mnie w domu do dziś. Telefony, co kiedyś uważano za luksus, ile dram o kanapę może mieć doktorstwo Lubiczów, u których codzienne picie koniaczku, to nie alkoholizm, bo to elita.

Czy polecam? Tak i nie. Jak masz depresję i już nie pomaga Sailor Moon Live Action, to jak najbardziej, ale jak myślisz sobie, że brakuje Ci w życiu cierpiętnicy Elżuni, czy Rysia poczciwego palanta, to lepiej idź na spacer i zapomnij, że telewizja kiedykolwiek to wypluła.

Od grudnia nie obejrzałam choćby odcinka i mam szczerą nadzieję, iż tak zostanie. Nie chcę więcej. 💀
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Co za szaleństwo w ogóle skłoniło Cię do oglądania tego :576: Dobrze, że Krypta odżywa bo zbłądziłaś! :> Pamiętam, jak matka to oglądała i kiedyś zobaczyłem przypadkiem Ryśka co miał fajerwerki w piwnicy czy coś i one zaczęły odpalać - i koniec odcinka, taki cliffhanger wiesz, dramat :576:

Ale jak wspominasz te "smaczki" to przypomniało mi, kiedy oglądałem ponownie Przyjaciół jakoś kilka lat temu. Pierwszy odcinek - Joey chwyta telefon, który mógłby zostać uznany za wojskowe radio satelitarne. Uśmiechnąłem się - dobre jaja taki telefon... I po chwili zdałem sobie sprawę, że to nie żart. To był ówczesny, normalny telefon. Już na pierwszym odcinku dostałem takiego liścia, gdzie oglądałem w całkowitym nastawieniu na zabawę, a chwilę musiałem się otrząsnąć po zatrzymaniu dosłownie na murze rzeczywistości w tym pędzie nostalgii.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nienormalny_PS2 pisze: sob 14 mar, 2026 22:53 Co za szaleństwo w ogóle skłoniło Cię do oglądania tego :576: Dobrze, że Krypta odżywa bo zbłądziłaś! :> Pamiętam, jak matka to oglądała i kiedyś zobaczyłem przypadkiem Ryśka co miał fajerwerki w piwnicy czy coś i one zaczęły odpalać - i koniec odcinka, taki cliffhanger wiesz, dramat :576:
Odpaliłam dla jaj, a nim się obejrzałam, wleciało 14 odcinków, to poszłam za ciosem. Do sprzątania, do gotowania etc. Uzależniające gówno, serio.

Rysiek najlepsze, co zrobił dla tego serialu, to umarł.

Cyrwus zasłużył na lepsze role.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Telewizja”