Potwory w FF - najsilniejsze, najdziwniejsze i reszta

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Seraph

Post autor: Seraph »

Ah tych trudnych potworkow w Final Fantasy jest wiele, w kazdej czesci mialem z jakims problemy, ale to moze pokolei:
- FF5 - Omega (4-krotne kontrataki i masakryczna sila) oraz Shinryyu (taki smoczek, z pozru nieszkodliwy ale siedzialem nad nim tydzien)
- FF6 - tu nie mam swojego fawaoryta (choch T-Rex moze dac w kosc)
- FF7 - dla mnie Master Tonberry - do teraz mam po nim nie mile wspomnienia
- FF8 - tutaj napewno Malboro oraz inne z wysp ICTHeaven i ICTHell
- FF9 - Yan i Grand Dragon (ten jak sie wychodzi na powietrze z Gizamaluke Grotto (czy jak tam sie to pisze))
Ale na kzdego da sie znalesc odpowiednia taktyke, trzeba tylko probowac :P
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Grand Dragon (ten jak sie wychodzi na powietrze z Gizamaluke Grotto
No, nic dziwnego... na początku gry to dopiero sztuka pokonać Granda. Bo pod koniec to już jest cieniasem...
Zell Dincht

Post autor: Zell Dincht »

ja wogole nie uzywalem blitz ace :P attack reels is a way to go!!!
szczuru

Post autor: szczuru »

Zell Dincht, Attack Reels w najlepszym "wypadku" Ile może odebrać HP?
Blitz Ace odbiera 800~900 tysięcy HP
Toori

Post autor: Toori »

Raz jeszcze powtarzam: Pain i berserk pod St. Def., a roślinka nie ma szans
Czy to aby napewno działa? Wpadłem już na ten pomysł i coś mi się nie udało :P
Harry Strife

Post autor: Harry Strife »

No dla mojego kolegi też to nie działało.A zresztą sam sprawdze.Najpierw musze zassać czar Pain od kogoś. :D
Malkav

Post autor: Malkav »

1.200.000 HP przy maksymalnej liczbie (12) trafien. jezeli sie nie myle...
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Czy to aby napewno działa? Wpadłem już na ten pomysł i coś mi się nie udało
Echhhhhhh... No nie wiem, nie bardzo pamiętam jakie statusy zakładał Bad Breath, ale oprócz Pain i Berserk można podłączyć jeszcze Confuse i Break... Ważne, żeby mieć kontrolę nad postacią, która posiada umiejętność Treatment.
Toori

Post autor: Toori »

Bad Breath nakłada naprawdę dużo zmian statusów - trucizna, confuse, silent, blind, berserk, doom... to chyba wszystko. Jakoś nie mogę sobie z tym poradzić... chociaż wystarczy tylko jeden Duel Zella i po sprawie :)
Zell Dincht

Post autor: Zell Dincht »

szczuru no co ty :o chyba tym slabszym z monster areny bo mi np na greater spherze zabieralo 30 000 za cios przy str 255 i luck 120 (same krytyki tidus walil)
Harry Strife

Post autor: Harry Strife »

No sporo zakłada statusów.Muszę pokombinować!Nie dam za wygraną :twisted: .
A rzeczywiście jeden Duel Zella wystarczy, ale żeby jakoś inaczej go wykończyć niż limitami. :twisted:
Madtrax

Post autor: Madtrax »

Yhy tam jest blad - blitz ace moze tyle odbierac, ale niektorym wroga zdajae ok 30K hp i nic z tym nie zrobisz bo to jest jakos 1/3 sily jeden atak w limicie.
szczuru

Post autor: szczuru »

Yhy tam jest blad - blitz ace moze tyle odbierac, ale niektorym wroga zdajae ok 30K hp i nic z tym nie zrobisz bo to jest jakos 1/3 sily jeden atak w limicie.
To jest bodajrze (nie pamiętam czy dobrze) ale te osim pierwszych ciosów to 10% ( :!: ) Ogólnego Hit'a a ostatni to koło 100%
Madtrax

Post autor: Madtrax »

Ostatni to 100%, ale pozostale to jakos 1/3 albo 1/4 sily normalnego ciosu.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Może GFami??:P
Gamertag: Szalony Szkot
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”