Sephiria pisze:Na XP potrzebne są K-Lite 1.77 bodaj
O ile wiem to K-Lite to kodeki Video dla odtwarzaczy filmów
Raczej będzie odpowiedni DirectX tu potrzebny jeśli chodzi o braki w oprogramowaniu, ale gdy by nie było, to gra by nie ruszyła wogóle, bo wtedy wyskakuje komunikat "brak komponentów DirectX" czy jakoś tak
Tomaszek pisze: żołnierze kiwają głowami że nie i BOOM!! kiwają sobie kiwają, tekstu scarlet przewinąć nie moge... bug wcześniej nie miałem zadnych problemów z grą, gram na Viście, intel centrino duo T5800 , geforce 9300GS (laptop). Czy ktoś z Was wie może co powinienem uczynić aby móc dalej cieszyć się grą?? z góry dzieki wielkie
spróbuj coś takiego:
wejdź do folderu gdzie zainstalowałeś grę i kliknij prawym klawiszem myszy na pliku z rozszerzeniem .EXE którym uruchamiasz grę.
teraz pojawionego się menu wybierasz "Właściwości".
pojawi się okno z właściwościami pliku która dla plików .exe powinno mieć 3 lub więcej zakładek, wybierasz zakładkę "Zgodność"
tutaj zanaczasz checkboxa (kwadracik na którym pojawi się v jak na niego klikniesz) z dopiskiem "Uruchom ten program w trybie zgodności z:"
po zaznaczeniu checkboxa uaktywni się Scrollbox (takie rozsuwane do wyboru z wieloma opcjami) i tu wybierasz "Windows 98 / Windows ME"
teraz klikasz "Zastosuj" i "OK"
teraz windows będzie uruchamiał grę symulując jej że pracuje w systemie win 98 lub Win ME, można tak odpali sporo starszych gier z którymi normalnie system Vista lub nawet XP miały problem wysterować
a jeśli nie pomoże to spróbuj ustawić Zgodność Windows XP, ilość opcji zależy od wersji i aktualek twojego systemu, wyczytałem w necie że jest jakaś łatka żeby ustawiać zgodność dla gier na Debiany, ale osobiście jeszcze nie widziałem takiej na oczy.