Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
- FantasyFiend
- Kupo!
Poprzedni problem rozwiazany sprzedalem wiecej loota i na bazzar pokazal sie upragniony przedmiot.
Mam nowy pytanie.Jak zdobyc Danjuro bo to jedyny item jakiego potrzebuje do all EQ,wiem ze wylatuje z Larva Eater z the Greate Crystal.
Gdzies przeczytalem ze trzeba zabic 256 potworow w TGC ,ale na youtube koles niezabija tych 256 potworow i LE pojawia mu sie.Prubowalem jego sposobem zespawnowac LE ale gdy wyczyscilem all Necrophobe (za pomoca poison,niechcialem niszczyc china) to nawet Reapiery mi sie nie pokazaly kolo waystone'a XIV.Reapiery pojawily sie dopiero po tym jak zabilem all necrophebesy za pomoca mieczy (zniszczylem moj chain) i zrobilem na nich chaina 40-45.Potem prubowalem zoning przez 1h i LE nadal sie nie pojawil. Czy ktos moze mi pomoc??
Mam nowy pytanie.Jak zdobyc Danjuro bo to jedyny item jakiego potrzebuje do all EQ,wiem ze wylatuje z Larva Eater z the Greate Crystal.
Gdzies przeczytalem ze trzeba zabic 256 potworow w TGC ,ale na youtube koles niezabija tych 256 potworow i LE pojawia mu sie.Prubowalem jego sposobem zespawnowac LE ale gdy wyczyscilem all Necrophobe (za pomoca poison,niechcialem niszczyc china) to nawet Reapiery mi sie nie pokazaly kolo waystone'a XIV.Reapiery pojawily sie dopiero po tym jak zabilem all necrophebesy za pomoca mieczy (zniszczylem moj chain) i zrobilem na nich chaina 40-45.Potem prubowalem zoning przez 1h i LE nadal sie nie pojawil. Czy ktos moze mi pomoc??

http://www.youtube.com/watch?v=xkR12oQImnc linki do pozostałych części masz w info.
To znaczy? Coś bardzo niezrozumiale piszesz -_-' Jeżeli chodzi Ci o to, czy można na raz wziąć więcej niż jedno zlecenie na Hunt, to tak - jeżeli tylko są dostępne, to można brać ile tylko się chce, ale następne odblokowują się dopiero po pokonaniu iluś tam poprzednich, albo konkretnych z tych które masz już na liście.Faan pisze:od czego lub ewentualnie jak sie zadaje więcej niż jeden hit podczas tury proszę o pomoc
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
That seize and hold the wind...
Nie, chodzi mu raczej o combosy, czyli kilka hitów pod rząd. Zależy to od szczęścia i posiadanej broni (niektóre, n.p. Katany, bardzo często dają kilka ciosów).
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Chybaście się nie zrozumieli.Gveir pisze:To znaczy? Coś bardzo niezrozumiale piszesz -_-' Jeżeli chodzi Ci o to, czy można na raz wziąć więcej niż jedno zlecenie na Hunt, to tak - jeżeli tylko są dostępne, to można brać ile tylko się chce, ale następne odblokowują się dopiero po pokonaniu iluś tam poprzednich, albo konkretnych z tych które masz już na liście.Faan pisze:od czego lub ewentualnie jak sie zadaje więcej niż jeden hit podczas tury proszę o pomoc

Faan, chodzi Ci o więcej niż jedno ciachnięcie mieczem/ strzał podczas tury? Szanse na coś takiego zależą od używanej broni. Przykładowo, Masamune (najlepsza katana w grze, b. szybka broń) + Genji Gloves (akcesorio (sry, private joke) zwiększające szanse na wielokrotny atak) sprawiają, że w prawie każdej turze postać zadaje więcej niż jeden cios.
Uprzedzając pytanie - Genji Gloves zdobywa się w jednym z ostatnim huntów, czyli nie tak od razu.
Najlepsze bronie do zadawania multiple hits to np. w/w katany, w przeciwieństwie do wolnych toporów czy mieczy dwuręcznych.
Combo zależy od broni, jednak ilość zadanych ciosów zależy od poziomów naszego hp. Np. Masamune ma 40% na combo, mnożysz to przez 0.7 (1.7 przy Ggloves) i wychodzi co 2-3 ciosy combo. Przy 100% hp możesz zadać (chyba) 5 ciosów maxymalnie. Obniżająć hp do poziomu <6% możesz zadać ich maxymalnie 12.
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/459841/45900 roździał 2b. tabela poszczególnych combo rate.
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/459841/45900 roździał 2b. tabela poszczególnych combo rate.
Idziesz do Salika Wood i cały czas na południe 
Ups, miało być Golmore Jungle

Ups, miało być Golmore Jungle

Ostatnio zmieniony wt 22 lip, 2008 08:23 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.