FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Stefan pisze:Mógłby mi ktoś pomóc z Malboro Menace na Monster Arenie i powiedzieć ile on ma hp?
Jakbyś trochę się wysilił, to byś znalazł nasze materiały na ten temat TUTAJ

Po coś te opisy robiliśmy.
compadre
Kupo!
Kupo!

Post autor: compadre »

Mam wielki problem, chcialbym odblokowac ANIME, ale niewykonalem 1 closter of trails, tego w bessaid, mam juz airshipa i chce tam wrocic udaje sie tam wiec z listy airshipa (besaid island) ide do miasta (swiatyni) i przy wejsciu wyskakuje mi dark valefor, jestem za slaby jeszcze zeby go pokonac. Czy jest inna mozliwosc wejscia tam? i wykonania tego ostatniego w moim przypadku closter of trails bym mogl zdobyc anime? prosze pomocy!! z góry dziekuje
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

compadre pisze:Czy jest inna mozliwosc wejscia tam?
Nie.

Pytanie było już ponad 9000 razy. Trenuj postacie albo użyj Zanmato.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
compadre
Kupo!
Kupo!

Jak wprawic double/triple overdrive w bron? wprawilem triple AP oraz Overdrive to AP natomiast na triple overdrive niema wogle takiej opcji, pomocyy
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=65 :roll:
Double Overdrive Underdog's Secret x30 Pasek Overdrive'a ładuje się dwa razy szybciej.
Triple Overdrive Winning Formula x30 Pasek Overdrive'a ładuje się trzy razy szybciej.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
000eXec

Post autor: 000eXec »

mam drobny problem z areną special conquest. np. z grupy Elemental złapałem chyba już prawie wszystkie stwory(jeśli chodzi o te blue, red, dark itd.). Pisze ze co najmniej 3 trzeba ale dalej mi sie nie odblokowało nic... o co może chodzić?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Tak to jest, jak łapiesz na odwal się.

Wypisujesz sobie od kolesia, ile stworów musisz złapać.
W Besaid masz 3. Łapiesz te 3 (Dingo, Condor i Water Flan) do 10 (aż Ci wyskoczy, ze więcej nie można).
Done.
Idziesz do Kiliki i to samo, tylko tam są 4 (Dinonix, Killer Bee, Yellow Element i Ragora) i do 10 każde.
Dalej - Mi'ihen Highroad i tak dalej.

Warto się za to zabrać, gdy masz odblokowaną lokację 'Inside Sin' i wypasioną drużynę (a przynajmniej taką, która z palcem w zadku rozwala stwory w Omega Ruins).

<chyba powinnam spisać notatki -_->
Rusty
Cactuar
Cactuar

Post autor: Rusty »

GGY WTF???????? ale o czym ty prawisz?? co ma wspólnego ilość stworów na danej lokacji do ilości stworów danej grupy do odblokowania stwora na species?

elemental występują w kilika, mi'ihen road. mushroom rock, thunder plains, macalania, omega ruins. 3 z każdej lokacji i masz nega elemental.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Rusty pisze:co ma wspólnego ilość stworów na danej lokacji do ilości stworów danej grupy do odblokowania stwora na species?
Jak pójdzie i wszędzie i wszystko wyłapie, to nie będzie miał problemów. Logiczne, nie? :roll:
Rusty
Cactuar
Cactuar

nie, raczej nie. kolega pytał o nega elemental, a nie jak zdobywac stwory na arene. tyle z mojej strony.
000eXec

Tak to jest, jak łapiesz na odwal się.

Wypisujesz sobie od kolesia, ile stworów musisz złapać.
W Besaid masz 3. Łapiesz te 3 (Dingo, Condor i Water Flan) do 10 (aż Ci wyskoczy, ze więcej nie można)
zrobilem tak ;] pomyślałem o tym wcześniej...

a co do species to zrozumialem to tak: musze złapać każdy rodzaj przykładowo Elemental min.
po 3 razy, czy tak??

dzięki za pomoc ;p

I jeszcze jedno pytanko... możecie mi jeszcze powiedzieć czy gdzieś pisze do jakiej grupy należy stwór?
tzn. chodzi mi o zdobycie Puryfying Salt bo chce sobie zrobic Quest z Celestalem do Lulu bo tylko u niej nie mam jeszcze a męka tchoche na Thunder Plains.

Jakie to będą stwory z grupy Dragon??

pzdr.
Rusty
Cactuar
Cactuar

dragon to te duże jaszczurki. pierwszą spotykasz albo na mi'ihen old road albo mushroom rock road, w drodze na battle site. następnie to thunder plains, bikanel, mt.gagazet. btw. nie wiem czy to kompletna lista, nie dotykałem iXa jakiś czas.

btw. jak chcesz no encounters, to udaj się do baaj temple i tam pokonaj bosa który rzuca broń(!) z NE... ale wydaje mi się, że to już zrobiłeś...
Ostatnio zmieniony sob 17 maja, 2008 10:18 przez Rusty, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

a co do species to zrozumialem to tak: musze złapać każdy rodzaj przykładowo Elemental min.
po 3 razy, czy tak?
Tak
000eXec pisze: I jeszcze jedno pytanko... możecie mi jeszcze powiedzieć czy gdzieś pisze do jakiej grupy należy stwór?
www.gamefaqs.com - w grze nic na ten temat nie ma.
000eXec pisze:Jakie to będą stwory z grupy Dragon??
Vouivre (Mi'ihen Highroad)
Lamashtu (Mushroom Rock Road)
Kusariqqu (Thunder Plains)
Mushussu (Sanubia Desert)
Nidhogg (Cavern of the Stolen Fayth / Mt. Gagazet)
compadre
Kupo!
Kupo!

Witam, chce zebrac po 10 potworow z karzdej lokacji. Czy ma ktos spis wszystkich potworow ale z opisem gdzie dokladnie czestotliwosc wystepowania danego potwora jest wieksza. Przyklad mam po 10 potworow w calm land poza ogrem ktorego spotkalem tylko raz. takich przykladow mam kilka wiec prosze o pomoc. oczywiscie sporzadzenie dzialu naten temat jest czasochlonne ale moze ktos juz ma takie informacje, pomozcie bo juz mnie trafia od tego zbierania
000eXec

Wielkie dzięki za pomoc chłopaki :) To z tą bronią to jeszcze sprawdzę, ale chyba już go ubiłem w tej świątyni ;]
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”