Dyzio_USSJ pisze:Ninja Gaiden - a zwłaszcza III część gdzie jest dobra muzyka, efekty
Klasyka wszystkich klasyk - chociaż sam preferuję część drugą, to część trzecia też była bardzo, bardzo zacna.
Dyzio_USSJ pisze:Double Dragon
Nie zapomnę jak z kuzynem zawsze staraliśmy się wyprzedzić jeden drugiego w tym, kto zabije finałowego bossa w dwójce - żeby tylko mieć satysfakcję z zobaczenia efektu zblaknięcia ekranu i spowolnienia czasu przy ciosie

Oczywiście najlepiej wyskokiem z ciosem z kolana - toć efektowność najważniejszą jest!
Dyzio_USSJ pisze:Gierki z Kuniem w mojej mieścinie były trudno dostępne (Goal 3 którego byłem posiadaczem to był hicior xD).
Ogólnie były trudno dostępne. Przez siedem lat, kiedy posiadałem Pegasusa, zdobyłem tylko Goal 3, bijatykę 2 x 2 i część w której treścią były bardzo zbrutalizowane sporty (bieg z przeszkodami, bieg na przełaj, rzut młotem, skok o tyczce po dachach miasta i mordobicie 1 x 1)... A było tego przecież znacznie więcej.
Sogetsu pisze:wciskając jednocześnie A+B+Start
Starczyło że wcisnąłem ową kombinację w Ninja Gaiden III i miałem 9 żyć. I można było je odnawiać bez końca...

Któraś Contra dawała w ten sam sposób dostęp w menu do ustawień muzyki i zmiany ilości żyć itp. Tak jak mówisz, bardzo dużo gier na Pegasusa to miało - wszak wszystko to piraty i takie małe hacki było diabelnie powszechne.
Dyzio_USSJ pisze:Ja jeszcze raz polecam Sword Master'a
Polecam pokrewnego Kick Master'a - IMO nieco lepszy od SM, miał możliwość zdobywania poziomów doświadczenia, wspaniałych bossów, genialny klimat fantasy i bardzo dużo ciosów ^^ Historia rozbraja do dziś - umierający, raniony przez zbrojne szkielety ojciec mówi do syna, że tylko on może uratować królestwo dzięki 'jego niezwykłym umiejętnościom kopania'

:lol
Sogetsu pisze:Megamana jestem do dziś
Najpiękniejsze jest to, że gdyby dać tą serię dzisiejszemu graczowi, to zapewne dostał by szału, próbując to przejść. Oni już teraz nie lubią szlifować idealnego strzału w jednym, jedynym potrzebnym do tego miejscu, opanowywać skoki do piksela i grać całej gry na pamieć... ;(