Jak pisać bez tego, to po co w ogóle pisać opis przejścia? Walki i bossy najczęściej zatrzymują gracza w jednym punkcie i doprowadzają do pasji.matiu222 pisze:Czy naprawdę ma sens pisać jak kogoś pokonać (mówię szczególnie o bosach obowiązkowych chociaż trochę o innych też ) ?
a) Po co się w ogóle produkujesz? Co? Mamy usunąć nasze opisy?matiu222 pisze:I poza tym uważam że grać dokładnie z opisem nie ma żadnego sensu bo wtedy gra traci swój klimat i nie sprawia już przyjemności.
b) Pisanie tak długich zdań, bez interpunkcji, także mija się z celem.
Dzięki temu nie jest sztywną instrukcją obsługi i jest łatwo przyswajalny. Nie każdy gracz FF, to osoba po liceum.matiu222 pisze:Również opis wygląda jakby był napisany dla małych dzieci. Jakieś żarciki, dowcipy, rozkazy(że nie wolno ci tej skrzyni otwierać napisane dużymi literami i wiele innych).
Bo sa pisane przez amatorów.matiu222 pisze:Mówiąc wprost za mało tam profesjonalizmu, a za dużo amatorstwa.
I co z tego?matiu222 pisze:Za mało poważny, a za bardzo dowcipny.
Żeby już do reszty popsuć komuś zabawę? Opis ma pomagać w kłopotliwych momentach, a nie opisywać fabułę, bo wtedy gra traci sens.matiu222 pisze:Uważam ze powinna być tam wyjaśniana w trakcie fabuła.
To niech taka osoba, która jest zbyt ciemna lub leniwa, aby się skupić czy wysilić, zajmie Tibią, a nie FF. Jak nie zna języka, to ma okazje go podszkolić. Od czego są słowniki.matiu222 pisze:Czyli nie taki sztuczny opis przejścia i nie potrzebny opis walk lecz szczególnie, skoro gra jest po angielsku to ten kto pisze opis powinien w trakcie dopisywać choć trochę, co się obecnie wydarzyło, albo co się ma wydarzyć lub jaki jest cel danej misji.
Które napisałeś w złym temacie i w złym dziale, a które są tylko masą subiektywnych "nie podoba mi się", "to źle", "to mi się nie podoba". Zero konkretnej argumentacji, zero obiektywizmu. No i narzekać to każdy potrafi, ale samemu coś zrobić, to już za dużo. Zresztą tak, jak Ty piszesz, to nikt by Twojej pisaniny nie przyjął.matiu222 pisze:Więc to były moje zastrzeżenia co do opisu.
Zostało poddane korekcie i jest, jak jest. Koniec.matiu222 pisze:Albo również może być to co jest, ale w innym bardziej profesjonalnym (bez udziecinniania) stylu.
Nie przeciągaj tego tematu, bo zarobisz kolejnego warninga.
Szczęśliwego Nowego Roku!