Ale to chyba nie oznacza, ze jeśli się tego nie zrobi na pierwszej płytce to potem nie da się ich zdobyć??Ajudah pisze:jesli masz ambicje zdobyc najlepsze bronie to opis jest na Krypcie, zasadniczo jak gralam,korzystajac z opisu, nie ominelam nic waznego
FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Spokojnie zdobycie najlepszych broni jest osiagnieciem, ktore trzeba oplacic czasem, pomyslowoscia (lub odtwarzaniem znanych schematow) levelami postaci etc - pozniej bedzie latwiej - jako ze gra naturalnie prowadzi i niejako przy okazji prowadzi nas do ulepszenia broni.mindcrasher pisze:Ale to chyba nie oznacza, ze jeśli się tego nie zrobi na pierwszej płytce to potem nie da się ich zdobyć??Ajudah pisze:jesli masz ambicje zdobyc najlepsze bronie to opis jest na Krypcie, zasadniczo jak gralam,korzystajac z opisu, nie ominelam nic waznego
hmmm, a teraz ja: nie wiecie, czy na necie jest gdzies jakis plik z choco save'em? sesje juz prawie mam za soba i myslalem ,ze w oczekiwaniu na FF1 20thA na psp zagram sobie w FF8 ale wizja nabijania choco mnie przeraza, moze jest juz gdzies wytrenowanu kurczak? oczywiscie mam oRYginał, kupiony na allegro za istne 169zl -_-" pare lat temu. Osobiscie nie pochwalam tego typu poczynan, ale wystarczy, ze juz 2x w zyciu nabilem go do 100lv i 3 gwiazdek 

Jestem przed misją w Timber (zbieram karty na najlepsze bronie) i chciałbym sobie przy okazji zaliczyć questa z grupą karcianą CC. Znajduję tego pana, który stoi koło Lobby, ale kiedy chcę z nim zagrać cały czas nawija o tej grupie i za nic nie chce ze mną grać. Sprawdzałem forum, FAQ i robiłem wszystko co było napisane i nic... Czy ktoś ma inne pomysły jak mogę zacząć to zadanie?
Patrząc w ten sposób to cały post jest niezbyt logiczny, kartę Seifera ma Cid, a wygrać możemy ją zdaje się dopiero po tym jak przejmiemy kontrolę
, żeby OT nie robić to tylko wspomnę, że takie karty na czele to jednak zdecydowanie za mało (ifryt i diablos to słabe gf cards), postaci też zbyt wiele nie masz
... w dwu słowach - więcej grać
edit
down:
Można było kartę Seifera dostać wcześniej odrobinę, a co do Jacka to on stoi czasami chyba właśnie wtedy gdy chce cię wyzwać

edit

Można było kartę Seifera dostać wcześniej odrobinę, a co do Jacka to on stoi czasami chyba właśnie wtedy gdy chce cię wyzwać
Ostatnio zmieniony ndz 13 sty, 2008 01:43 przez CoD, łącznie zmieniany 1 raz.
Haū! Omochikaerī!
Gumon hyakushutsu...
Yuri est ars boni et aequi
Gumon hyakushutsu...
Yuri est ars boni et aequi
Nie całkiem, wyczytałem kiedyś na gamefaqs że aby zagrać z grupą CC przeba posiadać jakieś 60-70 róznych typów karty i dopiero wtedy Jack cię wyzwie do gry, niezależnie czy przejołeś kontrolę nad ogrodem czy nie. pamiętam że mozna było wykonać quest przed możliwością latania ogrodem balamb.LiZaRd pisze:z tego co sobie przypominam to misje z CC mozna wypelnic po przejeciu kontroli nad ogrodem, nie pamietam, moge sie mylic, ale cos mi sie tak wydaje
chyba rozmawiasz z nie tym gościem, po zdobyciu odpowiedniej ilości kart należy porozmawiać z gościem który w lokacji z windą idzie z lewej strony ekranu w dół, i to jest właśnie Jack, on nie stoi w miejscu!!! (o ile dobrze pamiętam bo dawno nie grałem)gu4rd pisze:Znajduję tego pana, który stoi koło Lobby, ale kiedy chcę z nim zagrać cały czas nawija o tej grupie i za nic nie chce ze mną grać.
Jeśli chodzi o kartę Seifera to pamietam ze była dostępna dopiero po bitwie ogrodów, jak Cid razem z Edea'ą stali na plaży sierocińca, nie pamietam że prędzej była możliwość wygrania od niego karty, ale mogę się mylić.CoD pisze:Patrząc w ten sposób to cały post jest niezbyt logiczny, kartę Seifera ma Cid, a wygrać możemy ją zdaje się dopiero po tym jak przejmiemy kontrolę
andchaos, z tego co czytałem to od Jacka mam sie pierwszy raz dowiedzieć o grupie CC, więc koło lobby stoi taki koleś i nawija do mnie, że istnieje taka grupa itd ale za chiny nie chce ze mną zagrać. Masz rację, chodzi pewien osobnik w stroju Seed w lokacji z windą, ale on tylko mówi, że granie jest popularne wśród Seed'ów, gra ze mną i nic się nie dzieje... Poza tym szukałem drugiej osoby z CC, co łazi od parkingu czy cafeterii w stronę dormitory, ale nie mogę go wyzwać, w ogóle nie mogę do niego zagadać. Wnioskuję więc, że nie mam zaliczonego jeszcze Jacka... Na gamefaqs wycztałem, że questa dobrze jest zacząć na 3 płycie, więc może dam sobie teraz spokój i zabiorę się za to później.
A co do karty Seifera to tak jak napisali przedmówcy, Cida można wyzwać zaraz po otrzymaniu rangi Seed.
A co do karty Seifera to tak jak napisali przedmówcy, Cida można wyzwać zaraz po otrzymaniu rangi Seed.
Dokładnie aby grać z następnym człąkiem Grupy CC trzeba najpierw pokonać poprzedniego. Jeśli chodzi o Jacka to pojawia się w lokacji z windą i nie idzie z nim zagrać dopuki on cię nie wyzwie, skoro ten do którego zagadałeś z tobą grał a nie przectawił się jako Jack z wyzwaniem CC to, to nie ten. stań w lokacji z windą i czekaj aż jakiś gość wejdzie do lokacji (pojawia się losowo), podczas rozmowy jak masz za mało różnych kart to cię nie wyzwie do gry, tylko wspomni o grupie CC. wypełniałem quest już 7-8 razy i nie miałem z tym problemów, warunek to odpowiednia uilość różnych kart i troszkę cierpliwości bo zamiast jacka mogą lokacją przechodzić inni NPC.gu4rd pisze:Masz rację, chodzi pewien osobnik w stroju Seed w lokacji z windą, ale on tylko mówi, że granie jest popularne wśród Seed'ów, gra ze mną i nic się nie dzieje... Poza tym szukałem drugiej osoby z CC, co łazi od parkingu czy cafeterii w stronę dormitory, ale nie mogę go wyzwać, w ogóle nie mogę do niego zagadać. Wnioskuję więc, że nie mam zaliczonego jeszcze Jacka...
a ja byłem przekonany że używa karty Seifera dopiero po starciu ogrodów, ale sam już nie pamietam gdzie to wyczytałem, tak czy owak, dobrze wiedzieć że można zdobyć prędzejgu4rd pisze:A co do karty Seifera to tak jak napisali przedmówcy, Cida można wyzwać zaraz po otrzymaniu rangi Seed.