a powinno być Remedy +Dami1993 pisze:6 remedy
FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
nastepnym razem polecam swietna stronke, maja tam prawie wszystko co dotyczy serii FFFeniks pisze:Spoko znalazłem dzięki stary za pomoc

Witam,
ostatnio wróciłem właśnie do tej części gry i chciałem poskładać niektóre najlepsze bronie na 1CD. Problem polega na tym, że potwór o nazwie 'Grendel' powinien się pojawiać w 3 lokacjach: Timber - Shenand Hill, Galbadia (Lallapalooza Canyon, Winhill Bluffs). Jednak w żadnej z tych lokacji go nie spotkałem. Podobna sytuacja jest z Adamantoise. Chociaz póki co nie mam dostępu do Dollet - Long Horn Island (plaża) i Dollet - Holy Glory Cape, jednak na innej podstronie znalazłem info, że można je spotkać na plaży koło Dollet przy Dollet Hasberry Plains. Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego? Dodam, że postacie mają levele w przedziale 30-50.
ostatnio wróciłem właśnie do tej części gry i chciałem poskładać niektóre najlepsze bronie na 1CD. Problem polega na tym, że potwór o nazwie 'Grendel' powinien się pojawiać w 3 lokacjach: Timber - Shenand Hill, Galbadia (Lallapalooza Canyon, Winhill Bluffs). Jednak w żadnej z tych lokacji go nie spotkałem. Podobna sytuacja jest z Adamantoise. Chociaz póki co nie mam dostępu do Dollet - Long Horn Island (plaża) i Dollet - Holy Glory Cape, jednak na innej podstronie znalazłem info, że można je spotkać na plaży koło Dollet przy Dollet Hasberry Plains. Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego? Dodam, że postacie mają levele w przedziale 30-50.
Mam problem w Missile Base, nie wiem zupełnie dokąd iśc, w opisie przejścia pisało że "w jedynym możliwym kierunku" (zakładam że w lewo bo się nigdzie indziej nie da) i do jakiegoś budynku z save pointem i wartownikami, jest jakiś budynek to wchodze, widze save point ale żadnych wartowników a w budynku jakieś drzwi sztuk 2 (jak sie podejdzie do każdego to Selphie mówi że zamknięte) a nigdzie indziej nie da się wejścm, tak samo pod "mostem" (pomyślałem że chodzi o tą kładke którą wchodzi się do budynku) nie ma żadnego przejścia.
http://pl.youtube.com/watch?v=daEB68N23z8
tu jest pokazane co trzeba zrobić krok po kroku...

Mam kilka pytań i z góry dziękuje za odpowiedź:
1.Zobaczyłem UFO w czterech miejscach, ale UFO nie atakuje mnie na klifach w pobliżu olbrzymich lasów (może szukam nie na tym klifie na którym trzeba, czy chodzi tu o ten klif najbliżej świętego gaju chocobo?)
2.W kueście „obel lake” po odnalezieniu przyjaciela Cienia Mr.Monkey, Cień nie daje mi wskazówek:
„There’s also something on top of a mountain with a lake and cavern.”
“At the beach in Balamb, something special washes ashore at times.”
Nie mogę również znaleźć tam kamieni z napisami:
„S T S L R M”- na plaży Balami i „E A S N D P”- na górze z jeziorem i jaskinią.
1.Zobaczyłem UFO w czterech miejscach, ale UFO nie atakuje mnie na klifach w pobliżu olbrzymich lasów (może szukam nie na tym klifie na którym trzeba, czy chodzi tu o ten klif najbliżej świętego gaju chocobo?)
2.W kueście „obel lake” po odnalezieniu przyjaciela Cienia Mr.Monkey, Cień nie daje mi wskazówek:
Najprościej będzie, jeśli sam zobaczysz te miejsca:
33 sekunda filmiku
Rozwiązanie całego questu...
http://pl.youtube.com/watch?v=j1HOzmirNpM1.Zobaczyłem UFO w czterech miejscach, ale UFO nie atakuje mnie na klifach w pobliżu olbrzymich lasów (może szukam nie na tym klifie na którym trzeba, czy chodzi tu o ten klif najbliżej świętego gaju chocobo?)

http://pl.youtube.com/watch?v=KOJel2_-v8cTapczan pisze:2.W kueście „obel lake” po odnalezieniu przyjaciela Cienia Mr.Monkey, Cień nie daje mi wskazówek:

Witajcie
Mam problem ze zdobyciem karty Zella. Gram dokładnie według poradnika z krypty, jestem w Balamba przed Timber. Gram z matką Zella i.. no właśnie. W ogóle nie pojawia się jego karta ! Pojawiła się tylko jeden raz, niestety był draw
Próbowałem wszystkiego. Nim napiszecie "graj, aż się nie pojawi" powiem tylko, że próbowałem... około 40 pojedynków. Pojawiła się tylko raz. Da się na to jakoś wpłynąć? Próbowałem restart konsoli, saveowanie, celowe przegrywanie pojedynków... Da się cokolwiek z tym zrobić? 
http://youtube.com/watch?v=zj3hQQvN7Fs&feature=related 14 minuta, ma Trade Rule: All. Ja w tym samym miejscu (tzn. przed Timber) mam tylko One. Da się to zmienić?
Edit: 71 pojedynek, w końcu... przy okazji jakaś dziewczyna w białej koszuli się pojawiła w domu Zella, wtedy właśnie się karta pojawiła. W każdym razie, nadal się zastanawiam - jakim cudem ten człowiek miał Trade Rule: All?
On WSZĘDZIE ma trade rule: all.. Jak?
Mam problem ze zdobyciem karty Zella. Gram dokładnie według poradnika z krypty, jestem w Balamba przed Timber. Gram z matką Zella i.. no właśnie. W ogóle nie pojawia się jego karta ! Pojawiła się tylko jeden raz, niestety był draw

http://youtube.com/watch?v=zj3hQQvN7Fs&feature=related 14 minuta, ma Trade Rule: All. Ja w tym samym miejscu (tzn. przed Timber) mam tylko One. Da się to zmienić?
Edit: 71 pojedynek, w końcu... przy okazji jakaś dziewczyna w białej koszuli się pojawiła w domu Zella, wtedy właśnie się karta pojawiła. W każdym razie, nadal się zastanawiam - jakim cudem ten człowiek miał Trade Rule: All?
On WSZĘDZIE ma trade rule: all.. Jak?
Reguły są zależne od losowego współczynnika, jedyny sposób wpłynąć na nie to, porozmawiać z Card Queen, ale wtedy zmienia się losowa reguła, jedyny sposób to grać i liczyć na to że w danym regionie pojawią się właśnie takie reguły.Ranven pisze:On WSZĘDZIE ma trade rule: all.. Jak?
jeśli chodzi o pokazywanie się karty Zella to żeczywiście się dosyć żadko pojawia, przeszedłem grę wiele razy i tylko raz pojawiła mi się za pierwszym podejściem, matka Zella posiada spory zestaw kart z których kożysta, ja zawsze celuje na wygranie jak najwięcej kart od niej i wtedy karta Zella powinna pojawiać się częściej, zazwyczaj nie potrzebowałem więcej niż 20 razy grać z matką Zella by jego karta się pojawiła, ale zdażyło mi się też raz, że ponad godzine grałem z nią w karty zanim pojawiła karta zella.Ranven pisze:Mam problem ze zdobyciem karty Zella. Gram dokładnie według poradnika z krypty, jestem w Balamba przed Timber. Gram z matką Zella i.. no właśnie. W ogóle nie pojawia się jego karta ! Pojawiła się tylko jeden raz, niestety był draw