Też o tym myślałam, ale niestety nic mi to nie dało. Ruby'ego jak nie było, tak nie ma.kwazi pisze:Pokonać Ultimate Weapon (i to na dobre - aż zdechnie kolo Cosmo Canyon).

Moderator: Moderatorzy
A to zabij jeszcze Emerald'a, dla pewności. Grasz na PC czy na konsoli? Pirat czy oryginał? Ja tam miałem wszystkich trzech na patelni od razu... Żeby go dorwać wjedź na teren pod Gold Saucer na kurczaku, powinien wyskoczyć.DamiTurk pisze:Też o tym myślałam, ale niestety nic mi to nie dało. Ruby'ego jak nie było, tak nie ma.
O ile wiem to kurczakiem nie da się wjechać na tą sypką pustynie. Trzeba latającym statkiem wlecieć w takie małe czerwone coś co chodzi na pustyni a wyskoczy z piachu i dojdzie do walki. Jak poleci się na pustynie pod Gold Saucer i mie będzie widać czerwonego chodzącego czegoś to poprować fabułę gry do przodu a powinien się pojawić.Gveir pisze:DamiTurk napisał/a:
Też o tym myślałam, ale niestety nic mi to nie dało. Ruby'ego jak nie było, tak nie ma.
A to zabij jeszcze Emerald'a, dla pewności. Grasz na PC czy na konsoli? Pirat czy oryginał? Ja tam miałem wszystkich trzech na patelni od razu... Żeby go dorwać wjedź na teren pod Gold Saucer na kurczaku, powinien wyskoczyć.
Da się, złotym. Ale czy którymś z gorszych to już nie wiem, podejrzewam że czarnym i zielonym też da radę.andchaos pisze:O ile wiem to kurczakiem nie da się wjechać na tą sypką pustynie.
Na Gold Chocobo też możnaO ile wiem to kurczakiem nie da się wjechać na tą sypką pustynie. Trzeba latającym statkiem wlecieć w takie małe czerwone coś co chodzi na pustyni a wyskoczy z piachu i dojdzie do walki. Jak poleci się na pustynie pod Gold Saucer i mie będzie widać czerwonego chodzącego czegoś to poprować fabułę gry do przodu a powinien się pojawić.
Same here... IMOandchaos pisze:Ah tak i jeszcze - ja miałem Rubiego przed pokonaniem Emeralda i wątpie czy pokonanie go ma wpływ na pojawienie się Ruby'ego.
Niekoniecznie pirat. Ja mam oryginalną grę i - jak już wcześniej napisałem - też nie było Ruby'ego od początku.kwazi pisze:IMOpirat i jeden z bardziej znanych bugów... Zawsze gada na 2 CD ubijam... Ani razu mi nie "zniknął"
no niestety jestem pewna że to nie jest kwestia Emerald'a bo pamiętam że wcześniej jak grałam to miałam i jednego i drugiego. Gram na konsoli i kupiłam oryginał jakiś rok temu. Ruby'ego można dorwać nawet z Highwinda, ale nawet nie wystaje jego mackaGveir pisze:A to zabij jeszcze Emerald'a, dla pewności. Grasz na PC czy na konsoli? Pirat czy oryginał? Ja tam miałem wszystkich trzech na patelni od razu... Żeby go dorwać wjedź na teren pod Gold Saucer na kurczaku, powinien wyskoczyć.
andchaos pisze:Jak poleci się na pustynie pod Gold Saucer i mie będzie widać czerwonego chodzącego czegoś to poprować fabułę gry do przodu a powinien się pojawić.
1. Mam już prawie wszystko na mastera (no może oprócz niektórych przywołań i tego czego nigdy nie używam)King of Clowns pisze:1. Wyrobienie sobie Master Materii (ja miałem dwie - Magic i Command). Chociaż to nie wydaje mi się zbyt logicznym powiązaniem z Weaponem... ;d
2. Odpowiedni poziom postaci. Kiedy wchodziłem do Northern Crater żeby wyexpić Materie, miałem (Cloud'em oczywiście) coś ponad 70 lvl, dokładnie nie pamiętam. Kiedy opuszczałem krater, miałem już 80 czy 81. I to jest chyba najbardziej prawdopodobny warunek... bo nic innego mi do głowy nie przychodzi.