FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Boras1991

Post autor: Boras1991 »

Mam taki maly problem:
Zdobylem 3 Huge materie oprocz tej z lodzi podwodnej, oddalem je bugenhagenowi i w opisie pisze ze jak sie podejcie do tej niebieskiej materii ze statku kosmicznego i jesli sie ma bahamut i neo bahamut to sie dostanie Bahamut Zero ale ja jakos niemoge tego dostac czy jest to przyczyna braku jednej huge materii z lodzi podowdnej czy to cos innego??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Boras1991 pisze:ale ja jakos niemoge tego dostac czy jest to przyczyna braku jednej huge materii z lodzi podowdnej czy to cos innego??
Tak - to ta przyczyna...

Ponoć Bahamuta ZERO można dostać kopiąc w Bone Village w Normal Tresure - ale tego pewien nie jestem.
Awatar użytkownika
Tiglatpilesar
Kupo!
Kupo!

Post autor: Tiglatpilesar »

Ponoć Bahamuta ZERO można dostać kopiąc w Bone Village w Normal Tresure - ale tego pewien nie jestem.
Tak, można. Kiedy pierwszy raz przechodziłem FF7, to nie zdążyłem wpisać kodu w rakiecie i materia przepadła. Potem bawiłem się w wykopaliska i trafiłem Bahamuta. Nieźle się zdziwiłem :P . Jeśli nie planujesz masterować wszystkich materii summon, żeby dostać master summon, to możesz sobie IMO odpuścić BZero, nie jest aż tak przydatny.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Po ponownym przeczytaniu posta Boras1991 dochodzę do wniosku, że skoro masz Niebieską Huge Materie w obserwatorium Bugenhangena podchodzisz do niej i wybierasz opcję "Examinate" <czy jakoś tak - sprawdź każdą z opcji> - może dostaniesz Bahamuta ZERO... sprawdź ;)

Jeśli nie -> wykopaliska
Boras1991

Post autor: Boras1991 »

Nie mozna dostac bahamut zero gdy brakuje jednej huge materii ale bahamut zero juz mam wczoraj siedzialem i 2,5h kopalem az w koncu znalazlem na good tresure.

A mam i nowy problem: Przeszukalem cala mape i niemoge znalesc Forgotten City powiedzcie chociarz jakie miasto jest w poblizu i na ktorym to kontynencie?

[ Dodano: Pon 27 Sie, 2007 09:35 ]
Juz rozwiklalem ten problem znalazlem Forgotten City:D Glupi blad:P
King of Clowns

Post autor: King of Clowns »

Januszeko pisze:P.S.
Chocobo to sie chyba łapie na śladach a nie gdzie występują jakieś potworki... chyba że Ci chodziło o to że na śladach nie możesz złapać tego chocobo... najlepiej chodź po tych śladach i jak już złapiesz tam z 4 chocoby to wracaj na farme i sprawdź jak Ci poszło :D
No tak, Chocobosy łapie się na śladach, ale ich rasa zależy od potworów, z którymi się pojawią w czasie walki.
Dajmy na ten przykład kurczaki z Gold Saucer Area - pojawiają się z 3 rodzajami potworów: Harpy, Flapbeast (czy jakoś tak) no i Spencer. Ale Good występuje TYLKO ze Spencerem, z dwoma pierwszymi biegają same Average - tak więc ich nie warto odsyłać do stajni, czy nawet łapać, bo to strata czasu.
Adix9512

Post autor: Adix9512 »

Januszeko pisze:Adix- też tak miałem do póki sie nie skapnąłem że może by zmienić kolejność... tzn. spróbuj raz zacząć krzyżować od samca a raz od samicy i zobaczysz czy to coś da...

Nie bardzo wiem o co ci chodzi :?:
Januszeko

Post autor: Januszeko »

Chodzi o to że jak Choco Bill każe Ci wybrać dwa chocobo do krzyżowania to wpierw wybierasz samca a później samice albo na odwrót
King of Clowns

A ja może teraz tak troszkę z innej beczki...
Czy istnieje łatwiejszy/szybszy sposób na zdobycie GP w Gold Saucer niż wyścigi Chocobo?

A jeszcze a propos łapania kurczaków - grając wczoraj zauważyłem ciekawą rzecz. Otóż do tej pory szukając Choców wkładałem dwóm postaciom po 1 materii Chocobo Lure. Wczoraj natomiast wrzuciłem obie te materie jednej postaci i - choć szukałem kurczaków stosunkowo krótko - zauważyłem, że częściej pojawiają się ptaki lepszej rasy! I na pewno nie zależało to od poziomu materii, bo wciąż mam obie na 2 lvl.
Co prawda nie wiem czy był to tylko przypadek, czy coś w tym jest. Jeśli będzie mi się chciało, to poświęcę trochę więcej czasu na sprawdzenie tego.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

King of Clowns pisze:Czy istnieje łatwiejszy/szybszy sposób na zdobycie GP w Gold Saucer niż wyścigi Chocobo?
Nie - wyścigi Chocoba to najlepsze źródło GP - można na Wonder Square sie pobawić, ale zyski są o wiele mniejsze... Koleś pojawiający się przy SP w lokacji wejściowej też sux bo można u niego jednorazowo zdobyć 100 GP...
Awatar użytkownika
Bahamut
Kupo!
Kupo!

Post autor: Bahamut »

JA tam zdobywałem w łodzi podwodnej bo ta gierka przyjemna jest i dużo nawet daje.
Adix9512

Post autor: Adix9512 »

Ja tam wchodziłem i wychodziłem z budynku (Gold Saucer) i patrzyłem czy jest ten dziadek.

A jak akurat musiałem następnego Chocobosa do "s" wyćwiczyć to jeździłem na wyścigach.

[ Dodano: Nie 02 Wrz, 2007 09:19 ]
King of Clowns pisze: Dajmy na ten przykład kurczaki z Gold Saucer Area - pojawiają się z 3 rodzajami potworów: Harpy, Flapbeast (czy jakoś tak) no i Spencer. Ale Good występuje TYLKO ze Spencerem, z dwoma pierwszymi biegają same Average - tak więc ich nie warto odsyłać do stajni, czy nawet łapać, bo to strata czasu.

Wy tam macie dziwne problemy :grin:

Ja złapałem za pierwszym razem w okolicach Mideel jednego Great i jednego Good (bo tylko takie tam występują :P ) i za pierwszym razem wyszedł zielony, a za drugim niebieski.

Bezproblemowo. I do Gold Saucer po Chocobosy nie chodziłem
King of Clowns pisze:bo to strata czasu
.

P.S. Jedyne inne miejsce gdzie poszedłem na Chocobosy to okolice Icicle Village, bo tam występują Weak oraz Wonderful.
DamiTurk

Post autor: DamiTurk »

Co trzeba zrobić na trzecim dysku żeby pojawił się Ruby Weapon?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Pokonać Ultimate Weapon (i to na dobre - aż zdechnie kolo Cosmo Canyon).
King of Clowns

Adix9512 pisze:Ja złapałem za pierwszym razem w okolicach Mideel jednego Great i jednego Good (bo tylko takie tam występują :P )
Good w Mideel?
Byłem przekonany że w Mideel są tylko Great i Fair.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”